Campings zoeken in de Algarve

CAMPINGS ZOEKEN IN DE ALGARVE

De Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal en heeft de kustplaats Faro als hoofdstad. Het ligt ten westen van de Straat van Gibraltar en grenst aan de Atlantische Oceaan. De Algarve is in feite een brede kustprovincie, die in het oosten een grensrivier met Spanje deelt, de Rio Guadiana. Dankzij het aangename klimaat is het ook in de winter goed toeven in Zuid-Portugal. Campings in de Algarve zijn dan ook het hele jaar door drukbezocht. Lees meer 

Kamperen aan zee

Hoewel de Algarve niet geheel onterecht wordt geassocieerd met goudgele stranden, is het landschap veel gevarieerder dan dat. Een camping in de Algarve betekent niet per definitie kamperen aan zee. Als je slechts een klein stukje het binnenland in gaat, vind je uitgestrekte velden vol lavendel en heuvels met karakteristieke pijnbomen. Aan de 80 kilometer lange kust wisselen zand, rotsen, lagunes en wad elkaar af. Deze variaties in de natuur maken campings in de Algarve zo populair bij toeristen uit binnen- en buitenland. Bekende plaatsen om in of bij te kamperen zijn Albufeira, Faro, Lagos en Portimão.

Campings met stacaravans en camperplaatsen

De campings in de Algarve zijn talrijk en over het algemeen van goede kwaliteit. Het is opvallend dat er veel kampeerterreinen zijn, die zijn ingericht met een grote hoeveelheid camperplaatsen. Reden hiervoor is dat de streek veel wordt bezocht door Noord-Europese overwinteraars, die met de camper over het Iberisch schiereiland reizen op zoek naar de warme zon. Ook campings met stacaravans zijn goed vertegenwoordigd in dit gebied. Met name gezinnen met kinderen maken hier gebruik van. Een vlucht naar het zonnige zuiden met een verblijf in een kant en klare stacaravan is een fijn alternatief voor dagen in de auto met het kleine grut om dan vervolgens nog een tent op te moeten zetten.

Glamping in de Algarve

Kamperen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat komt niet alleen door de trend om dichter bij de natuur te willen staan, maar ook door de nieuwe mogelijkheden van het moderne kamperen. Sinds een aantal jaren kun je op campings in de Algarve ook in luxe safaritenten verblijven. Deze tenten hebben vaste bedden, een eigen keuken en alle sanitaire voorzieningen. Dit wordt glamourous camping, oftewel glamping genoemd. Ideaal voor mensen die wel van het buitenleven willen genieten, maar helemaal back to basic toch iets te radicaal vinden.

Bekijk alle campings in Portugal

Leuke dingen om te doen in de Algarve

In de Algarve is veel te beleven. Als je zin hebt om je ligbed aan het strand even te verruilen voor een actieve bezigheid, dan zijn hier wat goede suggesties. 

Snorkelen bij Praia da Marinha

Misschien wel het mooiste strand van de Algarve heeft fantastisch helder water. Bovendien is het rustig genoeg om prachtige zeedieren en planten al snorkelend te bewonderen. 

Ontspannen in het kuuroord van Caldas de Monchique

De naam klinkt al veelbelovend en je verwachtingen worden ongetwijfeld overtroffen in dit bijzondere kuuroord in de vallei van het Serra de Monchique gebergte. In de bronnen met een temperatuur van 33 graden kom je helemaal tot rust. Daarnaast kun je er wandelen in een zeer groen en bijzonder vruchtbaar landschap vol olijf- en sinaasappelbomen. 

Uitgaan in het nachtleven van Albufeira

Albufeira is een trekpleister voor strandliefhebbers en nachtbrakers. De stad heeft een bruisend uitgaansleven met talloze bars, clubs, restaurants en cafés. 

Zeilen voor de kust van Portimão

Portimão staat bekend om de vele internationale zeilraces die er ieder jaar worden gehouden, zoals de World Match Racing Tour. Zelf kun je er ook het water op in een gehuurde boot of met een excursie. Dolfijnen spotten of grotduiken behoren tot de mogelijkheden.

Vijf plaatsen om te bezoeken in de Algarve

Naast de bekende badplaatsen als Albufeira en Faro zijn er nog een aantal andere plaatsen in de Algarve, die niet op je programma mogen ontbreken. 

Lagos

Lagos ligt ten westen van Albufeira en heeft een mooie, historische binnenstad. De maritieme geschiedenis is nog overal te zien, zoals in het oude fort aan de haven. 

Bekijk alle campings in Lagos

Sagres Point

Sagres Point is het uiterste puntje van Zuidwest-Europa. Op een van de hoge kliffen voel je je nagenoeg omringd door zee. De Atlantische Oceaan komt hier aan wal op rustige stranden onder hoge rotspartijen. 

Costa Vicentina Natural Park

Vlakbij Sagres Point bevindt zich het Costa Vicentina Natural Park. In dit enorme natuurpark kun je eindeloos wandelen en de mooiste flora en fauna van de Algarve zien. 

Silves

Net als vele andere steden in Portugal heeft Silves een oud kasteel en een mooie kathedraal. Maar wat misschien wel eens leuk is om te bezichtigen is het Kurkmuseum, de Fábrica do Inglês. Portugal is producent van maar liefst 50% van alle kurk in de wereld. In het documentatiecentrum van dit museum leer je er alles over. Bovendien is er een gezellige tuin met terras en kunnen de kinderen zich uitleven in het kinderpark. 

Alcoutim

Alcoutim was in vroeger tijden een imposante rivierhaven. Het ligt aan de Rio Guadiana op de scheidslijn van Portugal en Spanje. Je vindt er een kasteel uit de 14e eeuw en een archeologisch museum.

Het hele jaar rond genieten in de Algarve

Niet voor niets is de Algarve een populaire vakantiebestemming bij toeristen van alle leeftijden. Senioren overwinteren er graag en gezinnen met jonge kinderen genieten ‘s zomers van het strand en de zee. Reden genoeg dus om niet te lang te wachten met het reserveren van een leuk plaatsje op zo’n gezellige camping in de Algarve.