Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Évora zoeken

Évora is het hart van de landelijke streek Alentejo. Het mag dan een van de armste delen van het land zijn, toch is het rijk aan cultuur en historie. En deze kun je op alle gemak bewonderen, want van massatoerisme is hier geen sprake. Een vakantie op een camping in het Portugese Évora betekent een duik in de geschiedenis én in een nog onontdekt stukje Portugal. Een vakantie waarvan er geen dertien in een dozijn gaan! Ben jij op zoek naar een kampeervakantie die jou net iets meer biedt? Boek bij ons dan nu een camping in Évora en ga een originele ervaring in dit bijzondere land tegemoet! Natuur, historische bezienswaardigheden, de Portugese keuken en streekwijn zullen van jouw vakantie een ware beleving maken! Meer lezen
Campings in Évora zoeken
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Soorten campings in Évora

Aangezien massatoerisme hier gelukkig nog een vreemd begrip is, zijn de campings die je hier vindt overwegend kleinschalig. Passend bij de rust en het charmante karakter van de omgeving dus. De campings zijn uiteraard uitgerust met de benodigde voorzieningen. Veel daarvan hebben ook een zwembad. Zo kun je af en toe een verfrissende duik nemen, want zeker in het hoogseizoen kan de temperatuur flink oplopen!

Bekijk alle kleine campings in Portugal

De hoofdstad Évora

Eigenlijk is iedereen het er wel over eens: wie vakantie viert in de Alentejo, mag niet naar huis voor hij de stad Évora heeft gezien. De stad staat op een heuvel en staat vol met kleine witte huisjes. Velen vinden dat de stad tot de meest charmante van het land behoort. Het historische centrum van Évora stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een oud stadje met vele smalle, kronkelige straatjes en verborgen pleintjes. De duizenden studenten doen het centrum nog eens extra bruisen.

Bezienswaardigheden in Évora stad

Je hebt maar een ogenblik nodig om te begrijpen waarom deze stad op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Slenter op je gemak door de oude straatjes, en vergeet onderweg niet stil te staan bij:

Capela dos Ossos

Een luguber bezoekje, dat wel, maar het kan niet anders dan dat je deze kerk wilt bezoeken tijdens je verblijf op een camping in Évora. Deze ‘bottenkapel’ uit de zestiende eeuw herbergt vijfduizend skeletten van overvolle begraafplaatsen.

Templo Romano de Évora

Deze Romeinse tempel staat in het midden van het historische centrum en tevens op de hoogste plek van de stad. Niet makkelijk te missen dus!

Sé de Évora

Vlakbij de Romeinse tempel vind je deze indrukwekkende kathedraal. Het is een van de oudste en belangrijkste monumenten van de stad.

Festiviteiten in Évora

Als je al eens in Portugal bent geweest, kan het je niet zijn ontgaan dat Portugezen een sterke religieuze overtuiging hebben. De meeste traditionele festiviteiten die hierbij horen vinden in de maand juni plaats. Verblijf jij in deze periode op een van onze campings in Évora? Laat de kans dan niet aan je voorbijgaan om zo een traditioneel feest van dichtbij mee te maken. Vooral 29 juni, de dag van San Pedro is meer dan de moeite waard. De herdenking van deze volksheilige gebeurt slechts in een paar plaatsen, waarvan Évora er één is.

Ben jij ook toe aan een zonvakantie die een tikkeltje meer biedt? Maak dan nu je keuze uit ons aanbod en vertrek over een tijdje naar een van de meest charmante streken van Portugal!

Bekijk alle campings in Portugal