Campings in Lissabon zoeken

CAMPINGS IN LISSABON ZOEKEN

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Het ligt in het midden van het land vlakbij de Atlantische kust en is met ruim drie miljoen inwoners de grootste stad van het land. Gebouwd op heuvels wordt Lissabon gekenmerkt door behoorlijke hoogteverschillen. Het welbekende gele trammetje is het ideale vervoersmiddel om je naar de hogere wijken te brengen. Er is veel te zien in Lissabon, iedere wijk heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Kamperen in Lissabon is een prima manier om de kosten van je stedentrip binnen de perken te houden. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Lissabon

De keuze voor een camping in Lissabon

In en rond Lissabon kun je genoeg campings vinden van waaruit je niet alleen de hoofdstad, maar ook andere interessante plaatsen in de omgeving kan bezoeken. Vliegtickets naar de Portugese hoofdstad zijn redelijk betaalbaar en met een plek op een camping in Lissabon wordt je verblijf dat ook. Openbaar vervoer in en rond de stad is prima geregeld en mogelijkheden voor uitstapjes zijn er genoeg. Campings in Lissabon kunnen wel behoorlijk in kwaliteit verschillen, dus het is aan te raden van tevoren beoordelingen van andere bezoekers er even op na te slaan.

Stadscampings in Lissabon

In Portugal kun je prima kamperen. Er zijn dan ook vele soorten campings te vinden. Zo heb je er familiecampings met zwembad, boerencampings met slechts een aantal plaatsen en naturistencampings in de mooie natuur. In Lissabon heb je een aantal stadscampings die uitstekende voorzieningen hebben, zoals plaatsen met elektriciteit, water en eigen afvoer. Meestal zijn de campings in Lissabon centraal gelegen en hebben ze goede verbindingen met zowel het centrum van de stad als het dichtstbijzijnde strand.

Bekijk alle campings in Portugal

De top vijf toeristische attracties in Lissabon

Lissabon is een stad waar je dagen rond kunt dwalen en dan nog tot de ontdekking komt, dat je bij lange na niet alles gezien hebt. Hier volgen een aantal attracties die je eigenlijk niet mag missen. 

Torre de Belém

Deze toren in de wijk Belém stamt uit het begin van de 16e eeuw en is gebouwd in de zogeheten Manuelstijl. Het kunstwerk markeerde in vroeger tijden de toegang tot de stad. 

Castelo de São Jorge

Op de hoogste heuvel van Lissabon ligt dit statige kasteel. Het uitzicht over de stad is spectaculair te noemen. 

Rua Augusta

De Rua Augusta is een prachtig betegelde straat in het centrum van Lissabon, die bekend staat om haar vele winkels en horecagelegenheden. De ligging in een voetgangerszone biedt ruimte aan straatartiesten en tientallen terrasjes. Aan het begin van de straat loop je onder een triomfboog door, de Arco Triunfal. 

Mosteiro dos Jerónimos

De Mosteiro dos Jerónimos is een schitterend klooster in Belém. Hier liggen onder andere leden van de Koninklijke familie van Portugal en de ontdekkingsreiziger Vasco de Gama begraven. Het gebouw is prachtig versierd met bijzondere motieven en is zowel van binnen als van buiten zeer indrukwekkend te noemen. 

Bairro Alto

Deze wijk in Lissabon staat bekend om de gezellige uitgaansgelegenheden. Overdag kun je er heerlijk winkelen en ‘s avonds een bezoek brengen aan een van de vele restaurants, bars of clubs.

Vijf niet te missen plaatsen in de omgeving van Lissabon

Lissabon is voor veel bezoekers het hoofddoel van hun reis. Maar in de omgeving van deze stad zijn nog veel meer mooie plaatsen te zien. Neem dan ook even de tijd om ze te ontdekken als je op een camping bij Lissabon staat. 

Sintra

Nog geen half uur rijden, is het vanuit Lissabon naar dit charmante stadje. Sintra is vooral bekend om het Palácio Nacional da Pena. Dit paleis ligt hoog boven de stad in de heuvels en lijkt een mengelmoes van architectonische stijlen. Behalve van paleizen kun je in Sintra ook genieten van geweldige tuinen. Heeft u een camping bij de stad Sintra gevonden, dan zult u vooral genieten van de vele paleizen en zelf ontdekken waarom deze prachtige stad op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Estoril

Estoril is een badplaats vlakbij Lissabon. Net als het naburige Cascais heeft het een wereldse uitstraling en mooie stranden. Het ligt aan de zuidkust van Portugal. 

Palmela

Palmela ligt ten zuidoosten van Lissabon en heeft behalve een middeleeuwse burcht ook molens die typerend zijn voor Portugal. Ze doen denken aan de ‘reuzen’ die Don Quichot voor ogen had. 

Cabo de Espichel

Cabo de Espichel is een kaap met steile rotsen ten zuidwesten van Lissabon. Het waait hier altijd flink, maar daardoor een indrukwekkend stukje natuur met een schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan. 

Palácio Nacional de Queluz

Het Palácio Nacional de Queluz ligt 15 km ten noordwesten van de Portugese hoofdstad en is deels open voor publiek. De meeste bezoekers komen echter voor de weelderige tuinen, die het complex de bijnaam 'het Versailles van Portugal' hebben opgeleverd.

Stedentrip en kampeervakantie ineen

Een camping bij Lissabon geeft je de gelegenheid om jouw stedentrip te combineren met uitstapjes naar de mooiste stranden en plaatsen in de buurt. Cultuur gaat hand in hand met ontspanning en genieten staat voorop. Boek snel jouw favoriete camping in Lissabon en bereid je voor op een geweldige tijd in het hart van Portugal.