Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 plekken die je moet zien in de Portugese Rivièra

De uitgestrekte kustlijn van Portugal ligt vol met steile rotsen, charmante dorpjes die je uitnodigen om er uren rond te brengen en witte zandstranden om op te liggen, maar er is maar één gebied dat bekend staat als het meest ‘koninklijke’ stukje kust van heel Europa: de Portugese Riviera.

5 plekken die je moet zien in de Portugese Rivièra

De rijken en machtigen in Portugal hadden al snel door dat het goed toeven was op de Portugese Rivièra. Hierdoor is het aantal paleizen en landhuizen er groter dan elders in het land. Het is de meest chique en duurste streek van Portugal in het hoogseizoen. In de herfst is de temperatuur nog aangenaam en zijn de prijzen op de camping ook aantrekkelijker. Je zult zien dat niet alleen Lissabon de moeite waard is om te bezoeken.

Sintra

Vroeger was dit het plaats waar de koninklijke familie de zomer doorbracht. Het zal duidelijk zijn dat iedereen die belangrijk was in het land daar ook een optrekje wou hebben. Sintra is een bergdorp maar met de uitstraling van een koninklijke hoofdstad. In de zomer wemelt het hier van de toeristen, Portugezen en buitenlanders. In de herfst is er rust en kan je al die grandeur op je gemak gaan bekijken. Sintra ligt op een uurtje rijden van Lissabon.

De baai van Setúbal

Richting het zuiden kom je in het natuurpark bij de rivier de Sado. Hier vind je rust en prachtige kleurschakeringen in de herfst. Wil je iets heel bijzonders meemaken? Boek dan een boottochtje over de rivier en door de baai van Setúbal. In de baai leven een aantal scholen dolfijnen. Deze zijn zo gewend aan de menselijke bezoekers dat ze de bootjes komen begroeten. Je hebt dus een zeer grote kans om deze prachtige dieren te zien waar ze thuishoren.

Cabo Espichel

Hier besef je meteen dat je aan de kust van de ruige Atlantische Oceaan bent. De kliffen bij Cabo Espichel zijn tot wel 135 meter hoog en het waait er altijd behoorlijk, zodat de golven op de kust denderen. In de herfst is een jas geen overbodige luxe. Je kunt zelf een wandeling uitstippelen, maar een tocht met een Engelssprekende gids is een aanbeveling. Er zijn hier bijzondere plekken waar de resten van dinosaurussen zijn gevonden en de piepkleine kapel Ermida da Memória moet je echt ook zien.

Ericeira

Ericeira is een klein vissersdorpje waar je nog steeds diverse kleine restaurantjes aantreft waar de vangst dezelfde dag wordt geserveerd. Maar het is vooral de plaats waar surfers blij van worden, omdat de golven er geurende het hele jaar goed zijn voor die sport. Er zijn ontelbare surfscholen waar je buiten het seizoen voor een prikkie de eerste beginselen kunt leren. Op een rustige camping in Portugal is het echt genieten geblazen.

Estoril en Cascais

Niet ver van Lissabon liggen de twee bekendste badplaatsen aan de Portugese Riviera. Estoril is vooral grandeur, hier kwamen de rijken genieten van de zee toen in de 19e eeuw de strandgenoegens werden ontdekt, Cascais is the place to be als je houdt van shoppen. Hier vindt je alle dure merken maar tevens talloze leuke boetiekjes die ook nog eens betaalbaar zijn. Cascais heeft overigens een leuk oud centrum om in te slenteren. 

Ontdek Portugal

Portugal biedt je een onvergetelijke vakantie, als je maar weet waar je moet kijken. Van de uitgestrekte kustlijnen tot aan de bruisende steden in het land, je vindt er van alles te doen voor jouw volgende vakantie. 

Als je meer wilt weten over Portugal, lees dan onze 5 bijzondere plekjes in Portugal zodat jij niks mist tijdens jouw vakantie.