Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Portugal: 5 mooie vakantiebestemmingen

Portugal: 5 mooie vakantiebestemmingen

Inmiddels is Portugal een van de meest favoriete vakantiebestemmingen voor Nederlandse toeristen. Dat houdt onder andere verband met het aangename klimaat en de nog steeds relatief lage prijzen. De campings zijn er in het algemeen van goed niveau en beschikken over voldoende voorzieningen. Voor een ontspannen vakantie heeft het land een lange kustlijn met mooie stranden. Wie meer actief wil zijn, heeft de keuze uit een groot aantal bijzondere vakantiebestemmingen in Portugal, zoals de volgende 5.

5 mooie vakantiebestemmingen in Portugal

Hieronder vind je 5 mooie vakantiebestemmingen in Portugal.

1. Monsanto

Er zijn nog mooiere dorpen in Portugal maar Monsanto moet je eigenlijk gezien hebben. Het dorp ligt op een heuvel waardoor je een prachtige uitzicht hebt op de vallei erom heen. Maar echt bijzonder is de manier waarop de huizen zijn gebouwd tussen de rotsblokken. De vrolijk gekleurde huisjes contrasteren met het donkergrijs van de rotsen die vaak nog groter zijn dan een huis. Ook de rit ernaartoe is over de kronkelige wegen een belevenis op zich.

2. Sintra

Een bezoek aan Sintra is eigenlijk drie in een, want je zit midden in het nationale park Sintra-Cascais, op de heuvel zijn er prachtige paleizen met elegante tuinen te bewonderen en aan de voet van de heuvel ligt het gezellige en kleurrijke dorpje Sintra. Vanuit Lissabon is het een leuk uitstapje.

3. Porto

De noordelijke stad Porto is zeker de moeite waard. De Dom Luis I of Porto-brug was eens de hoogste boogbrug ter wereld. Dat is inmiddels niet meer het geval. Maar vanaf de brug heb je een ongelooflijk uitzicht over de stad en omgeving. De brug heeft twee niveaus. Het bovenste gedeelte is voor de trein en daaronder is er ruimte voor de auto’s. Beide gedeeltes kunnen ook door voetgangers worden gebruikt. Het is wel een behoorlijke klim, maar dat hoort ook bij Porto.

4. Obidos

Is Obidos het mooiste dorp van Portugal? Dan moet je zelf maar beoordelen. De Portugezen noemen het de ‘stad van de koninginnen. Het is een oase van rust en de huisjes in wit en geel contrasteren met de felle paarse bloemen die je overal ziet. Het dorp wordt gedomineerd door het Moorse paleis en de stadsmuren die vrijwel overal nog ongeschonden zijn. Een wandeling over de stadsmuren is mogelijk en heeft een lengte van 1,6 kilometer. Dat geeft je een schitterend overzicht over het dorp en omgeving. Tijdens een drankje op een terrasje kan je er dan over nadenken of je ooit een mooier dorp dan Obidos hebt gezien.

5. Douro-vallei

Wat dacht je van een roadtrip door Portugal. Toegegeven, het land is niet bijzonder groot, maar de rit door de Douro-vallei in Noord-Portugal is 226 kilometer en wordt een van de mooiste ter wereld genoemd. Vanaf de hoge uitkijkposten heb je een geweldig uitzicht over de diepe valleien en de felle kleuren. De kronkelige wegen zijn een uitdaging op zich. Dit is uiteraard het wijngebied van Portugal. Overal zijn er wijnboerderijen waar je meer te weten kunt komen over wijn en uiteraard port. Wie niet hoeft te rijden, kan natuurlijk ook even proeven.