Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Portugal Campings aan zee

Portugal Campings aan zee
5 Campings
5 Campings

Wie Portugal zegt, zegt zon en zee. En dat is niet voor niets, want het land heeft wel meer dan 800 kilometer kustlijn. Meer dan genoeg om uit te kiezen dus! Het mooie van het land is ook nog eens dat cultuur en historie op elke vierkante kilometer te bespeuren zijn. Een camping in Portugal aan zee is dus een strandvakantie met wat meer inhoud.

Strand en cultuur tegelijk

Vind jij het heerlijk om het zonnebaden te combineren met interessante uitstapjes? Dan zit je op een van onze campings in Portugal aan zee wel goed. En mocht je daar geen zin in hebben, dan is dat ook geen probleem. Door de natuurlijke schoonheid van de stranden en de vele faciliteiten eromheen zal je je er niet gauw gaan vervelen.

De bekendste bestemmingen

In de Algarve vind je brede zandstranden met hoge duinen. Maar ook kleine, tussen rotsen verscholen strandjes. De Algarve is verreweg de bekendste zonbestemming van Portugal. Hier vind je dan ook de meeste campings aan zee. Na de Algarve is de kust rond Lissabon het populairst. De meeste campings in Portugal aan zee zijn ook met zwembad.

Bekijk alle campings in de Algarve

Porto en Lissabon

Deze steden mogen zeker niet aan je to-do lijstje ontbreken als je een camping in Portugal aan zee boekt. Het mag dan een uitgestrekt land zijn, het wegennetwerk is prima. Je stapt in je auto en bent binnen afzienbare tijd bij een van deze parels van Europese steden. Lissabon is als hoofdstuk authentiek en trendy tegelijk. Porto ademt met zijn historische centrum een sfeer van warmte en gezelligheid uit. De twee zijn totaal niet met elkaar te vergelijken.

Portugese Festivals

Wil je echt proeven van de cultuur van dit Zuid-Europese land? Als de zomer in de lucht is, worden er in heel Portugal veel feesten gevierd. Vaak religieuze feesten welteverstaan. Vier jij je vakantie op een camping in Portugal aan zee en wordt er in jouw buurt zo een festiviteit georganiseerd? Aarzel dan niet en laat je onderdompelen in de tradities en de gezelligheid.

Een aantal bekende feesten op een rijtje:

· Feira Medieval de Silva

Jaarlijks van 12 tot 21 augustus moet je in de stad Silva zijn. De Middeleeuwen zijn het thema. De straten zijn in stijl versierd en er lopen zelfs acteurs rond.

· Festival da Sardinha

Jawel, het sardientjesfeest. Smul hier van gegrilde sardientjes en gekookte aardappelen. Het feest vindt halverwege augustus in Portimão (Algarve) plaats.

· Festa dos Tabuleiros

Dit oogstfeest staat bekend om de vele in het wit geklede vrouwen die tulbanden met versierd brood dragen. Het festival vindt plaats in Tomar in de tweede week van september.

Ben jij ook op zoek naar een strandvakantie die je net wat meer biedt? Portugal is niet alleen het land van zon en zee, maar ook van cultuur en geschiedenis. Bij ons vind je een helder overzicht van accommodaties aan zee. Boek nu een camping aan de kust van Portugal en reis af naar dit land vol historie en natuurschoon!