Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Faro en de Algarve

Als je het zuiden van Portugal al eens hebt bezocht, dan weet je ongetwijfeld van het bestaan van Faro. Althans, van het vliegveld. Vaak wordt de stad namelijk alleen maar als landingsplaats gebruikt en trekt men van daaruit verder naar andere bestemmingen. Jij staat echter op het punt te ontdekken waarom dit zonde is. Faro heeft namelijk zoveel meer te bieden! Meer lezen
Campings in Faro en de Algarve
3 Campings
3 Campings
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Zwembad - binnen
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping

In Faro kun je namelijk een prima strandvakantie houden. Met een cocktailtje in de hand en je handdoek uitgerold op het goudgele zandstrand is het hier verre van een straf. En mocht je eens een dagje wat anders willen, maak dan een wandeling in de natuur of snuif wat cultuur op in het oude centrum. Met een camping in Faro kun je alle kanten op.

De regio Algarve

Faro is de hoofdstad van de regio Algarve, het deel van Portugal dat elk jaar weer de meeste toeristen mag ontvangen. De stranden langs deze kust zijn uitgestrekt en stuk voor stuk ideaal voor zonaanbidders. De zee is warm en helderblauw.

Soorten campings in Faro

Aangezien Faro nog geen massa’s toeristen trekt, zijn de campings er vaker kleinschalig. Zo geniet je in alle rust van de omgeving. Je kunt kiezen voor een eenvoudige en goedkope camping, maar natuurlijk zijn er ook voldoende campings in Faro die de gast wat meer comfort bieden. Wil je echte luxe? Kies dan voor glamping of een safaritent.

Bekijk alle campings in de Algarve

De rijke geschiedenis van de Algarve

De Algarve herbergt een lange historie. Hiervandaan vertrokken vroeger de ontdekkingsreizigers, op zoek naar nog onontdekte delen van de wereld. Vandaag de dag is het juist andersom en trekken toeristen vanuit heel Europa naar dit prachtige stukje land om zijn schatten te ontdekken. In de Algarve vind je ook veel Arabische invloeden terug, vooral in de architectuur. Dit geeft het kustgebied soms een exotisch tintje.

De legende van de amandelbloesem

Je hoeft niet goed op te letten om te zien dat er veel amandelbomen in de Algarve staan. Duizenden jaren geleden zijn deze hiernaartoe gebracht, volgens de legende voor een Noorse prinses die was getrouwd met een Moorse koning. Zij miste de sneeuw van haar vaderland zó, dat de koning de bomen met witte bloesem liet planten. Romantisch, of niet?

Bezienswaardigheden in en rond de stad

Sta je op een camping in Faro? Maak dan ook zeker eens van de gelegenheid gebruik om de stad in te duiken:

Ria Formosa

Een groot natuurreservaat dat ook dienst doet als broedgebied voor honderden vogels.

Vila Adentro

Het oude stadsgedeelte; een wirwar van straatjes en omgeven door stadsmuren. De boog Arco da Vila is de toegangspoort tot dit oude gedeelte.

Sé kathedraal

Vanaf deze oude kathedraal heb je ook een prachtig uitzicht over de stad.

Zie ook: Campings in Albufeira

Ilha Deserta

Vertrek vanuit de haven van Faro met een bootje naar dit onbewoonde eiland. Zwem in het kristalheldere water en ga een aantal uurtjes zonnebaden op het witte zandstrand.

Kijk nu op onze pagina en vind de selectie beste hotels in Faro. Kies eens voor iets anders en ontdek tijdens je volgende vakantie dit ondergeschoven kindje van Portugal.