Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen in Luxe op een glamping in Portugal

Vakantie vieren op een luxe camping in Portugal is een trend die de laatste jaren sterk is op komen zetten. En ook in Portugal heb je nu de mogelijkheid om te kamperen op een vier- of vijfsterrencamping. De beleving van de natuur, maar met het comfort van thuis. Dus niet met je toilettas onder je arm naar de gemeenschappelijke sanitaire ruimte wandelen, maar je tanden poetsen in je eigen luxe tent.
Kamperen in Luxe op een glamping in Portugal
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Vroeger kampeerden alleen de rijken

Wist je trouwens dat de eerste kampeervakanties pas na 1900 werden gehouden? Kamperen werd toen echt nog gezien als een luxe. Rijke families ontvluchtten hun drukke bestaan even door zich terug te trekken in de natuur. Vandaag de dag is het juist een massale aangelegenheid geworden en is het goed zoeken naar een rustige camping. Mede daarom is glamping ontstaan.

Glamping: terug naar het exclusieve gevoel

Een glamping in Portugal roept weer even dat gevoel van luxe op dat de eerste kampeerders vroeger ook moeten hebben gehad. In contact staan met de natuur, maar niet in een massa vakantie vieren. Dus niet in een ellenlange rij voor het toilet wachten, geen irritaties over te hard pratende buren en geen primitieve voorzieningen. Glamping is het op een moderne manier beleven van de natuur.

Een glamping in Portugal aan zee

Bijna iedereen is wel te porren voor een zon-, zee- en strandvakantie. Een dag ontspannen in het goudgele zand en een verfrissende duik nemen wanneer je maar wilt. Tussen de middag een vers visje oppeuzelen in een van de restaurants aan de boulevard. Na zo een dag voel je je heerlijk loom en voldaan. Het zout en zand van je lichaam spoelen doe je op een glamping in Portugal lekker in je eigen sanitaire voorziening. Op je gemak en met alle ruimte.

Bekijk alle campings aan de zee in Portugal 

Topbestemming Algarve

Je vindt veel glampings aan de Portugese Algarve, de populairste kustlijn van het land. Hier vind je badplaatsen die voor alle soorten vakantiegangers geschikt zijn. De geleidelijk in zee aflopende stranden zijn ideaal voor gezinnen met kleine kinderen maar ook voor ouderen. Jongeren vermaken zich met de talloze uitgaansmogelijkheden. Cultuurliefhebbers stappen in de auto en rijden langs de sporen die de geschiedenis hier heeft nagelaten.

Bekijk alle campings aan de Algarve

Een glamping in Noord-Portugal

In het noorden beleef je het land weer op een hele andere manier. Ook hier heb je meer dan voldoende stranden waar je terecht kunt voor een sessie zonnebaden. Maar Noord-Portugal biedt je meer dan dat. Glamping in Noord-Portugal betekent modern kamperen in een van de meest traditionele streken van het land. Een schijnbaar bijzondere tegenstelling, maar je zult zien dat deze twee uitersten prima hand in hand gaan.

Bekijk alle campings in Noord-Portugal

Glampings in Portugal zijn dé vakantie bij uitstek om weer even helemaal tot jezelf te komen. Terug naar de basis te midden van de natuur in zijn ongerepte vorm. Maar om het je gemakkelijk te maken wel met alle comfort van thuis. Lijkt jou een verblijf op een Portugese glamping ook wel wat? Boek dan nu een van de glampings uit ons aanbod.