BOERDERIJCAMPINGS IN FRANKRIJK

Niets brengt je dichter bij de natuur, dan kamperen bij de boer in Frankrijk. Op een boerencamping ervaar je het echte plattelandsleven en kom je helemaal tot rust. Een boerderijcamping in Frankrijk is meestal kleinschalig opgezet, zodat je alle ruimte hebt en er kunt genieten van een gemoedelijke sfeer. Afhankelijk van het soort boerderij kun je er vaak heerlijk verse producten kopen, zoals kaas en brood of de mooiste stukken vlees. Zijn er dieren op de boerderij, dan mogen kinderen vaak meehelpen met ze te verzorgen. Iets wat kamperen bij de boer voor de allerjongste gasten natuurlijk extra leuk maakt. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Frankrijk Boerderijcampings

Adressen in heel Frankrijk

Doordat Frankrijk voor een groot deel uit landbouwgrond bestaat, kom je er veel boerencampings tegen. In heel Frankrijk zijn er goede adressen te vinden, waar je terecht komt op de mooiste plekjes van de natuur. Zowel in noord, oost, zuid en west Frankrijk vind je prachtige boerderijen, die een stuk grond beschikbaar stellen aan de echte kampeerliefhebbers. De meeste boerencampings hebben hooguit 50 standplaatsen en de voorzieningen zijn soms beperkt. Maar dat hoeft zeker niets af te doen aan de geboden kwaliteit. Het brengt bovendien een speciale sfeer met zich mee, die je vakantie onvergetelijk zal maken.

Proef de sfeer van landelijk Frankrijk

Mensen die van kamperen houden, zijn over het algemeen echte buitenmensen. Op een boerencamping in Frankrijk kun je dan ook je hart ophalen. Vaak sta je tussen de appelbomen of op een mooie weide en proef je de sfeer van landelijk Frankrijk. Soms ook letterlijk als de boer je zijn zelfgemaakte kaas aanbiedt of je een heerlijk stuk paté laat proeven, misschien zelfs met een glas eigen geproduceerde wijn. Boerencampings staan uiteraard in landelijk gebied, maar gezellige dorpjes met oude kernen, historische kastelen of zelfs mondaine steden zijn nooit ver weg. Het is dus een prima uitvalsbasis om zowel de natuur als de cultuur van Frankrijk te ontdekken.

Een boerencamping met een Nederlandse eigenaar

Voor veel mensen is het een droom om ooit nog eens naar het buitenland te gaan en daar een eigen camping te beginnen. Je zult verbaasd staan van het aantal Nederlanders dat deze droom tot werkelijkheid heeft gemaakt. In Frankrijk is het vinden van een boerencamping met een Nederlandse eigenaar dan ook niet eens zo moeilijk. Rond de meestal zelf gerestaureerde boerderijen hebben zij prachtige kampeerplekken gecreëerd, waar het het hele jaar door heerlijk toeven is. Doordat er geen taalbarrière is voelen de gasten zich er snel op hun gemak en is de informatievoorziening meer dan uitstekend te noemen.

Voorzieningen op een boerencamping

De voorzieningen op een boerencamping in Frankrijk kunnen nogal variëren. De kleine campings houden het over het algemeen zeer basic en bieden naast ruime kampeerplekken en sanitaire voorzieningen niet veel extra’s. Bij wat grotere boerencampings vind je nog weleens een zwembad, mits het terrein al niet aan zee ligt. Speelveldjes zijn er vaak wel en soms behoort ook fiets- of kanoverhuur tot de mogelijkheden.

De kleinschaligheid is juist wat mensen het meest aanspreekt van het kamperen bij de boer en daar wordt dan ook meestal wel rekening mee gehouden. Het betekent tevens dat de plaatsen beperkt zijn. Wacht dan ook niet te lang met boeken als je een boerencamping in Frankrijk hebt gevonden, waar je je vakantie door wilt brengen.