Campings zoeken in Alpes-Maritimes

CAMPINGS ZOEKEN IN ALPES-MARITIMES

In het zuidoosten van Frankrijk vind je Alpes-Maritimes. Het departement ligt aan de Middellandse zee en in het departement liggen bekende steden zoals Nice en Cannes. De ligging van Alpes-Maritimes zorgt ervoor dat de vakantiebestemming voor iedereen geschikt is. De zee kan voor de actieve vakantiegangers dienen voor watersporten en de relaxte vakantiegangers kunnen lekker uitrusten op het strand. Lees meer 

Kamperen in Alpes-Maritimes

Als je kiest voor een kampeervakantie op een camping in Alpes-Maritimes zijn er vele opties. Zo heb je bergen, maar ook de zee is dichtbij. Daarnaast kun je uitstapjes maken naar Nice en Cannes, wat zeker de moeite waard is. Hier vind je de duurste jachten en huizen en leiden veel mensen een luxe leven. Toch zal een kampeervakantie in de Alpes-Maritimes je vooral een rustig en ontspannen gevoel geven, onder andere door de prachtige natuur.

Bekijk alle campings in de Provence-Côte-d'Azur

Campings in Alpes-Maritimes

In de Alpes-Maritimes vind je zowel grote als kleine campings. Er zijn campings die gelegen zijn aan de zee, waardoor je binnen een paar minuten wandelen op het strand staat. Indien je liever wat meer rust wil, kun je kiezen voor een camping wat meer in het achterland. Deze campings zijn vaak meer ingericht op de natuur en hier heerst een echt gevoel van rust en ontspanning.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Het gebied van Alpes-Maritimes is bijzonder omdat er aan de kust een mooi strand ligt en in het achterland een berglandschap. De bezienswaardigheden en activiteiten zijn daarom ook uiteenlopen, dat laten de volgende opties wel zien!

Boottocht dolfijnen spotten

Vanaf de kust is het mogelijk om met een boottocht dolfijnen te spotten. Je kan de dolfijnen van dichtbij zien en dit is echt een onvergetelijke ervaring. Ook met kinderen is dit zeker een aanrader!

Een bezoek aan het eiland Sainte-Marguerite of Saint-Honorat

Vanaf de kust kun je ook met de boot verschillende eilanden bezoeken! Op deze eilanden kun je prachtige boswandelingen maken en ze zijn prima geschikt om een dagje te vertoeven.

Marineland

Marineland is leuk voor jong en oud. Hier vind je zeedieren zoals orka’s, ijsberen, dolfijnen, zeeleeuwen et cetera. Ook worden er op verschillende momenten van de dag dolfijnen- en orkashows gegeven. Een leuke activiteit, ook voor als het bijvoorbeeld een iets te koude dag is om aan het strand te liggen. Vooral voor kinderen een erg leuke ervaring!

Nationaal Park Mercantour

In het Nationale park Mercantour kun je prachtige wandelingen maken en zal je de mooiste wilde dieren tegenkomen. Daarnaast zijn er wel 2.000 verschillende plantensoorten te vinden! Het park trekt ongeveer een miljoen bezoekers per jaar.

Bergen en zee in één vakantie!

Het gebied van de Alpes-Maritimes biedt bergen, zee en natuur. Er zijn veel wandel- en fietsroutes en door de Mediterrane sferen krijg je het echte vakantiegevoel. Er zijn vele opties en Cannes en Nice liggen altijd vlakbij. ’s Ochtends actie ondernemen en ’s middags relaxen aan zee of een wandeling in het park, het is allemaal mogelijk in de Alpes-Maritimes. Wacht daarom niet langer en boek nu een camping voor de perfecte kampeervakantie!

Blog

Blog berichten over Alpes-Maritimes

Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur
Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur

  28-05-2018

Als een van de meeste geliefde vakantiebestemmingen, mag Frankrijk zich elk jaar weer verheugen op een groeiende...