Campings zoeken in Hautes-Alpes

CAMPINGS ZOEKEN IN HAUTES-ALPES

Hautes Alpes is één van de departementen van Frankrijk en is te vinden in het zuidoosten van Frankrijk. De vertaling van de Hautes-Alpes is ‘’hoge Alpen’’, omdat, toen het departement werd opgericht, de hoogste bergen van Frankrijk zich hier bevonden. Inmiddels bevinden de hoogste toppen van Frankrijk zich niet meer in dit departement, maar de naam is nooit veranderd. Het hoogstgelegen dorp van Frankrijk ligt nog wel steeds in de Hautes-Alpes: Saint-Véran is gelegen op 2.042 meter hoogte. Lees meer 

Kamperen in de Hautes-Alpes

Wanneer je kiest voor een kampeervakantie op een camping in Hautes-Alpes kies je voor een vakantie in een prachtig berggebied. In de indrukwekkende omgeving zijn onder andere gletsjers en 4000 meter hoge bergtoppen te vinden. In de zomer heerst er eigenlijk altijd een zeer aangename temperatuur voor kampeerders en je zit middenin de natuur. In het gebied zijn zo rond de 50 campings te vinden met allemaal hun eigen charmes.

Bekijk alle campings in de Provence-Côte-d'Azur

Soorten campings

De campings in de Hautes-Alpes liggen midden in de natuur. Je kunt kiezen voor een hoger gelegen camping, bijvoorbeeld als je iedere dag wil genieten van het prachtige uitzicht, maar er zijn ook lagergelegen campings die makkelijker te bereiken zijn. Daarnaast ligt Hautes-Alpes tegen Italië aan, je kunt dus ook kiezen voor een camping dichtbij de grens zodat het makkelijk is om een dagje Italië te bezoeken!

Activiteiten en bezienswaardigheden

Om je vakantie in Hautes-Alpes optimaal te beleven en te genieten van de natuur zijn er een paar plekken waar je moet zijn geweest! Wat dacht je van de volgende locaties?

Regionaal Natuurpark van de Queryas

Het Regionaal Natuurpark van de Queryas is gelegen in een dal van de Alpen. Het hele dal vormt het natuurpark. De hoogste berg in het gebied is de Pics de la Font Sancte met een hoogte van 3.385 meter. De meest voorkomende dieren zijn de wolf, verschillende soorten slangen, adelaars maar ook de alpenmarmot. Ook ligt hier Saint-Véran, het hoogste dorp van Europa.

Nationaal Park Écrins

Dit nationale park is vooral bekend om haar wonderschone gletsjers en geliefd door natuurliefhebbers. Door de heerlijke schone berglucht merk je echt dat je je in een beschermd ongerept stuk natuur bevindt. Ook hier zijn tal van verschillende dieren te vinden, zoals steenbokken, vossen, marmotten en gemzen.

Route Napoleon

De Route Napoleon is, zoals de naam al doet denken, de route van Napoleon Bonaparte. Het is de weg die hij af heeft gelegd toen hij onderweg was naar Parijs. Deze route loopt dus onder andere door de Hautes-Alpes en is erg interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Frankrijk.

Natuur, bergen en gletsjers in Hautes-Alpes

Het mag duidelijk zijn dat de Hautes-Alpes voor iedere natuurliefhebber en geschenk zijn. Zoveel verschillende natuurverschijnselen op één plek vind je niet snel. De echte ervaring beleef je natuurlijk door te kamperen op een camping in de Hautes-Alpes. Zo ervaar je het echte natuurgevoel. Gelukkig is er keuze genoeg, dus wacht niet en boek een heerlijke vakantie naar de natuur, bergen en gletsjers in Hautes-Alpes! 

Blog

Blog berichten over Hautes-Alpes

Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur
Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur

  28-05-2018

Als een van de meeste geliefde vakantiebestemmingen, mag Frankrijk zich elk jaar weer verheugen op een groeiende...