Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Leuke activiteiten op kampeervakantie in Luxemburg

Luxemburg, het groene hart van Europa, biedt kampeerliefhebbers een onvergetelijke ervaring in de natuur. Met zijn schilderachtige landschappen, dichte bossen, kristalheldere rivieren en charmante dorpjes is Luxemburg de perfecte bestemming voor avonturiers die graag in de natuur vertoeven. Of je nu een ervaren kampeerder bent of net begint, hier zijn enkele activiteiten die we aanbevelen voor je kampeervakantie in Luxemburg.

Leuke activiteiten op kampeervakantie in Luxemburg

1. Wandelen en Trektochten:

Luxemburg kent tal van prachtige wandelroutes, met paden die door weelderige bossen lopen, langs kabbelende beekjes en over groene heuvels. Een van de bekendste routes is de Mullerthal Trail, die je meeneemt langs indrukwekkende rotsformaties en smalle kloven. Dit is echt een avontuur op zich. Onderweg zul je prachtige rotsen tegenkomen waar je misschien wel overheen moet klimmen. Er zijn meerdere routes die je kunt verkennen en als je liever in een groep wandelt, zijn er ook georganiseerde tours beschikbaar. Vergeet zeker niet je wandelschoenen en wandelstokken, want deze wandeltocht wordt een spannend maar onvergetelijk avontuur!

2. Fietsen en Mountainbiken:

Luxemburg biedt eveneens talloze prachtige fietsroutes, variërend van vlakke trajecten tot uitdagende tochten in de Ardennen. Het bekende Mullerthal Trail is niet alleen te voet, maar ook per fiets bereikbaar. Het beklimmen van bergachtige fietspaden is de moeite waard, want vanaf de top kun je genieten van adembenemende uitzichten over Luxemburg. Of je nu kiest voor een lange fietstocht of liever een kortere rit maakt, in Luxemburg is het allemaal mogelijk. Er zijn routes van 5 uur, maar ook routes van 2 uur. De "Superflowiger Downhill" is een voorbeeld van een lange route, met een totale duur van 5 uur en 18 minuten. Deze route omvat niet alleen fietsen, maar ook 560 meter aan wandelstukken, onderbroken door fietsen. De totale lengte van deze route is 61,3 km, en hoewel het een uitdagende route is, word je beloond met prachtige uitzichten.

3. Kajakken en Kanovaren:

De rivieren en meren van Luxemburg zijn perfect voor waterliefhebbers. In de aangelegde stuwmeren kun je genieten van verschillende watersporten, geschikt voor zowel jong als oud. Het landschap doet haast denken aan Noorwegen. Een aanrader is de tocht naar Pont Misére, die de hele dag duurt en 9 km lang is. Of je nu kiest voor een kajak of een kano, is een kwestie van persoonlijke voorkeur aangezien er geen motorboten in dit gebied varen. Hier kun je rustig oefenen met sturen en peddelen temidden van de prachtige natuur van Luxemburg. Een kanogids zal je vergezellen om ervoor te zorgen dat je niet verdwaalt en om hulp te bieden indien nodig. Tijdens de lange reis zijn er ook geplande pauzes, waarbij je je eigen eten kunt meenemen of kunt genieten van lekkernijen die de gids voor de groep heeft meegebracht. Als de tocht is afgelopen en je nog niet genoeg hebt van het water, kun je zelfs gaan duiken in het meer onder begeleiding van een ervaren professional. Onder water kun je prachtige vissen en waterplanten bewonderen.

4. Klimmen en Abseilen:

Voor de avontuurlijke kampeerders heeft Luxemburg een aantal prachtige rotsformaties waar je kunt klimmen en abseilen. In de regio Mullerthal vind je kalkstenen rotsen die ideaal zijn voor klimliefhebbers. Als je JayJansen in Luxemburg bezoekt, kun je een spannend klimavontuur beleven. Hier kun je een weekend klimmen boeken, inclusief accommodatie en maaltijden. Zo ben je verzekerd van voldoende klimplezier voor iedereen. Op de eerste dag leer je de basisprincipes en tegen het einde van de dag ben je helemaal klaar om van de 28 meter hoge rotswand te abseilen. Op de tweede dag ga je onder begeleiding zelfstandig abseilinstallaties opzetten en abseilen, waarbij instructeurs stand-by blijven voor hulp indien nodig. Je verblijft in een villa waar ontbijt en avondeten worden verzorgd. De klimuitrusting wordt hier ook geregeld, dus je hoeft alleen maar voor je eigen vervoer te zorgen en je eigen lunch mee te nemen.

Genoeg spannende dingen te doen in Luxemburg!

5. Historische Steden:

Tijdens je kampeervakantie in Luxemburg raden we zeker aan om een van de prachtige steden te bezoeken. Luxemburg heeft er talloze te bieden, waar je een dag vol cultuur kunt beleven. De hoofdstad, Luxemburg-Stad, is een absolute aanrader om te verkennen. Geniet van heerlijke restaurants waar je kunt dineren en verken de charmante straatjes van de stad. Met twee rivieren die door de stad stromen kun je vanaf een terrasje genieten van prachtige uitzichten. In de zomer worden er tal van evenementen georganiseerd die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Bovendien zijn er in de stad diverse wandelroutes te vinden die je naar de mooiste uitzichtpunten leiden.

Kamperen in Luxemburg biedt je onbeperkte mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur en cultuur. Of je nu volledig wilt ontspannen in de natuur of juist op zoek bent naar avontuur in de stad, in Luxemburg is het allemaal mogelijk. De ene dag kun je avontuurlijk bezig zijn in de natuur, terwijl je de volgende dag kunt ontspannen. Of je nu kiest voor afwisseling of gewoon wilt genieten van de rust, in Luxemburg kan het allemaal!



Auteur: Dani