Campings in Overijssel zoeken

CAMPINGS IN OVERIJSSEL ZOEKEN

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland en grenst aan Duitsland. De hoofdstad is Zwolle. De provincie kent vijf landstreken: het Vechtdal, de Kop van Overijssel, de Ijsseldelta, Twente en Salland. In Overijssel liggen veel Hanzesteden, dit waren steden die verenigd waren in het Hanzeverbond. Dit was een samenwerkingsorganisatie van kooplieden uit Duitse steden rond de Oostzee en Noordzee. Ook steden uit de Nederlanden, Zweden, Denemarken en Noorwegen hoorden daarbij. De Hanzesteden in Overijssel zijn: Kampen, Zwolle, Deventer, Hasselt, Oldenzaal, Ommen en Rijssen. Daardoor is er veel te zien in de provincie. Lees meer 

 

Kamperen in Overijssel, een goede keuze

In Overijssel is het goed toeven, er bestaat een goede afwisseling tussen prachtige natuur en boeiende steden met veel cultuur. Voor iedereen wat wils dus. Het landschap in Overijssel kan grofweg worden verdeels in drie gebieden. De Kop van Overijssel in het noordwesten wordt gekenmerkt door veel meren en watertjes. Salland bestaat dan weer vooral uit glooiende heuvels en Twente kent veel bossen en kronkelende riviertjes. De verschillende gebieden lenen zich erg goed voor wandelingen en fietstochten. Ook kan er gekanood worden op de riviertjes. Kortom, een actieve vakantie is zeker mogelijk in deze provincie. Die wordt ook wel ‘De tuin van Nederland’ genoemd.

De verschillende campings in Overijssel

Het aanbod aan campings in Overijssel is erg groot, er is dan ook van alles mogelijk. Populair zijn de minicampings in Overijssel. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dat kleine campings waar je heerlijk rustig zonder al teveel medekampeerders kunt verblijven. Er zijn ook campings waar je bij boeren kampeert, op hun erf. Vaak mag je dan helpen met het voeren van de dieren. Vooral kinderen vinden dat geweldig! Sowieso zijn kindvriendelijke campings een goede keuze wanneer je met kinderen reist. De faciliteiten zijn daar helemaal op kinderen gericht. Andere mensen kamperen liever in de natuur of plonzen graag in het zwembad. Goedkope campings zijn er ook genoeg, voor budgetbewuste kampeerders. Wat wil jij voor camping?

Wat mag je niet missen in Overijssel?

In deze mooie provincie is het niet alleen fijn om de natuur te ontdekken, er zijn ook veel andere interessante dingen te zien en te doen. 

Het attractiepark Slagharen

In het dorp Slagharen bevindt zich het attractiepark Slagharen, vroeger Ponypark Slagharen geheten. Daar heb je zeker een leuk dagje uit, vooral met kinderen. 

Nationaal Park Weerribben Rieden

Dit grote park (100 km2) bestaat sinds het jaar 1882. De grote meren in dit gebied zijn ontstaan door het afgraven van de turf. Er leven veel dieren zoals otters, velduilen en veel vlinders. Het is mogelijk om rondvaartexcursies te maken of te kanoën op het water. 

Avonturenpark Hellendoorn

Als je met kinderen op vakantie bent, kun je Avonturenpark Hellendoorn eigenlijk niet overslaan. Het park heeft verschillende achtbanen, maar ook een gedeelte voor de allerkleinsten. Zo kun je met de hele familie ernaartoe. 

Kasteel Warmelo

In het dorp Diepenheim staat het Kasteel Warmelo. Het kasteel is omgeven door een groot park en er zijn wisselende tentoonstellingen te bekijken in het vier eeuwen oude gebouw.

Het Anton Pieckmuseum

In Hattem staat het Anton Pieckmuseum. Iedereen kent Anton Pieck wel van zijn nostalgische plaatjes en zijn werk in de Efteling. In dit museum zie je veel kunst van zijn hand. Deze ken je allemaal!

De leukste plaatsen in Overijssel

In Overijssel zijn veel mooie steden en stadjes te bezoeken. We sommen er een aantal op. 

Kampen

Deze oude Hanzestad aan de Ijssel is een genot om doorheen te dwalen. Er staan nog enkele oude stadspoorten, zoals de Broederpoort en de Koornmarktspoort. Het Iconenmuseum is enig in zijn soort in Europa. Je kunt zelfs een Thea Beckman-wandeltocht volgen, deze schrijfster gebruikte Kampen vaak in haar historische boeken. 

Giethoorn

Giethoorn staat ook wel bekend als het Venetië van het noorden vanwege de vele kanalen en watertjes in het stadje. Alleen al een boottocht is geweldig, al is er nog wel meer te zien, zoals het automuseum Histomobil. 

Deventer

Ook deze oude Hanzestad is zeer de moeite waard. De historie komt je tegemoet in de oude binnenstad. Het oudste stenen woonhuis van Nederland staat in Deventer, genaamd Proosdij. Het is gebouwd omstreeks 1130. De boekenmarkt op de eerste zondag van augustus is de grootste in heel Europa, dat moet je gezien hebben! 

Zwolle

De hoofdstad van de provincie kent een pittoreske, gezellige binnenstad, omringd door een singel. De Sassenpoort is de enige stadspoort die nog overeind staat en is te bezoeken. De Peperbus is niet te missen en een aanknopingspunt voor de stad. Museum De Fundatie is interessant als je van kunst houdt. 

Staphorst

Staphorst is vooral bekend van de klederdracht die enkele vrouwen er nog steeds dragen. In het Museum Staphorst kun je zien hoe ze vroeger leefden. Ga er niet op zondag heen, aangezien de protestantse inwoners de zondagsrust nog aanhouden.

Boek nu een camping in Overijssel

Zo zie je maar, een perfecte mix van natuur en cultuur is er te vinden in Overijssel. Een camping is dan de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke relaxte vakantie. Boek vandaag nog, dan ben je in de zomer in Overijssel. Wat wil je nog meer?