Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf keer kamperen bij de boer in Overijssel

Vijf keer kamperen bij de boer in Overijssel

Kamperen bij de boer is een unieke ervaring voor iedereen die op zoek is naar rust, natuur en een authentieke boerenervaring. In Overijssel zijn er tal van boerencampings waar je kunt genieten van het platteland, de dieren en het boerenleven. Het is een ideale manier om even te ontsnappen aan de drukte van de stad of het dagelijkse leven en helemaal tot rust te komen in een groene omgeving. Of je nu met je gezin, vrienden of partner op vakantie gaat, kamperen bij de boer in Overijssel biedt voor ieder wat wils. Je kunt er wandelen, fietsen, vissen, dieren voeren, of gewoon genieten van de rust en stilte. Wij hebben vijf toffe boerencampings in Overijssel voor je op een rij gezet, zodat je weet waar je heerlijk van het boerenleven kan proeven.

1.      Boerderijcamping De Wezel, Diepenheim - ★★★★☆

Dichtbij de grens van Overijssel en Gelderland zit Boerderijcamping De Wezel in het plaatsje Diepenheim. Deze boerencamping heeft ruime kampeerplaatsen, met of zonder schaduw. Ook heb je veel privacy dankzij de bomen en hagen die er zijn geplaatst. Kinderen kunnen er heerlijk vertoeven met speeltoestellen, een trampoline en een dierenweide. Vanaf de boerencamping lopen verschillende fietsroutes. Ook een dagje uit naar steden als Deventer, Enschede en Zutphen is gemakkelijk te doen vanaf hier. Voor een gezellige kampeervakantie zit je goed op Boerderijcamping De Wezel.

2.      Erve Wezenberg, Denekamp - ★★★★★

Praktisch op de grens van Nederland en Duitsland vind je Erve Wezenberg, een kleinschalige, rustige camping in Denekamp. Op de kleinschalige boerderij wordt alleen nog aan akkerbouw gedaan, waaronder maïs en graan. Op de camping zijn verharde plaatsen, een fietsenstalling met oplaadpunten en er zijn picknickplaatsen langs een vijver, om echt even lekker te zitten. Bij aankomst word je al uitstekend ontvangen met een kop koffie en een zelfgebakken lekkernij. Vanaf de camping is gemakkelijk reizen naar het Duitse Nordhorn, of Denekamp. Ook het Openluchtmuseum Ootmarsum is zeker een aanrader. Voor rust en een gastvrije vakantie is Erve Wezenberg meer dan geschikt.

3.      Mini-camping Boszicht, Ommen - ★★★★☆

Op zoek naar een knusse camping in het noorden van Overijssel? Bekijk dan snel Mini-camping Boszicht in Ommen. Met uitzicht op de koeien en een ligging in een bosrijke omgeving kom je hier helemaal tot rust. Op de camping vind je verharde plaatsen met schaduw, halfschaduw of zonder schaduw. De minicamping heeft een boerderij in bedrijf met onder andere kleinvee. Er is een fietsenstalling met oplaadpunten, zodat je vanaf de camping gemakkelijk alle fietsroutes kunt verkennen. Ommen, Zwolle en Almelo zijn zeker aanraders voor een dagje uit. Een heerlijke boerencamping in het noorden van Overijssel: dat is Mini-camping Boszicht.

4.      Boerencamping De Vos, Lemelerveld - ★★★★☆

Een gezellige boerencamping met iets te bieden voor het hele gezin? Dan is Boerencamping De Vos in Lemelerveld precies wat je zoekt. Van koeien voeren en meerijden op de trekker, tot aan skelters rijden: kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken. Er zijn verschillende velden, zoals een kidsveld, maar ook rustigere velden waar je kunt genieten van vogels. De lodgetenten op de camping zijn speciaal aangepast voor wie in een rolstoel zit of minder goed ter been is. Vanaf de camping is een dagje uit ook zeker mogelijk: zo zijn Avonturenpark Hellendoorn, Museum de Fundatie en plaatsen als Raalte, Nijverdal en Zwolle goed te bereiken. Voor een heerlijke vakantie voor het hele gezin is Boerencamping De Vos een uitstekende keuze.

5.      Camping de Portlander, Nieuw Heeten - ★★★★★

Een boerencamping vlakbij de Sallandse Heuvelrug, geschikt voor het hele gezin: we hebben het over Camping de Portlander in Nieuw Heeten. Zowel tot rust komen als actief outdoor is hier mogelijk. Zo mag er een kampvuur worden gemaakt, aardbeien uit de moestuin worden geplukt en meegeholpen worden met het verzorgen van de boerderijdieren. De gehele boerencamping is autoluw en een van de twee kampeervelden kijkt uit op de speeltuin, dus kunnen ouders even helemaal onderuit zakken en ontspannen. Een rit met de tractor, een speelbos, skelters en meer laten de tijd voorbij vliegen voor kinderen. Ook Avonturenpark Hellendoorn ligt niet ver van de camping en leent zich voor een avontuurlijk dagje uit. Ondertussen zijn er ook talloze fiets- en wandelroutes om de Sallandse Heuvelrug en de omgeving te verkennen. Voor een avontuurlijke én een ontspannen vakantie is Camping de Portlander in Nieuw Heeten een heuse uitkomst.



Auteur: Marloes