Campings bij Enschede

CAMPINGS BIJ ENSCHEDE

Als je het hebt over een bruisende stad, dan heb je het over Enschede. Hier worden veel evenementen georganiseerd en je kunt hier heerlijk winkelen vanwege het uitgebreide winkelaanbod. Er zijn veel leuke kroegen en bars die zorgen voor een gezellig nachtleven. Ook voor kunst kun je hiernaartoe, want er zijn veel exposities. Wanneer je de stad verlaat, ervaar je rust en ruimte in de mooie natuur. Genoeg redenen dus, om te kiezen voor een camping bij Enschede. Lees meer 

Kamperen bij Enschede

Bij Enschede vind je alles wat je zoekt in een vakantie. Ga lekker winkelen in het mooie centrum van de stad, waarna je uitrust op één van de vele terrassen op de Oude Markt. Of ga ’s avonds gezellig de kroeg in. Als je de rust op wilt zoeken, ga je naar het buitengebied. Twente staat immers bekend om de vele mooie wandel- en fietspaden. Fiets eens naar Duitsland toe, je bent immers toch al vlakbij als je op een camping in de omgeving van Enschede kampeert.

Ons aanbod van campings bij Enschede

Er zijn veel campings rondom Enschede. Wil je graag dicht bij het centrum van de stad kamperen? Kies dan voor de stadscamping, die slechts op een steenworp afstand van de binnenstad lig. Buiten Enschede zijn uiteraard ook genoeg leuke campings te vinden. Wil jij een kleine natuurcamping? Of toch liever wat groter en luxer? Het kan in Enschede allemaal! Er zijn ook campings met camperplaatsen, dus als je met de camper komt, kun je bij Enschede ook prima terecht.

Vijf dingen die je niet mag overslaan als je in Enschede bent

Omdat er in Enschede, en ook in de omgeving van de stad, zo veel leuke dingen te doen zijn, hebben wij vast vijf dingen voor je opgezocht, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen:

Synagoge

Deze synagoge is een rijksmonument en is de mooiste synagoge van West-Europa. Het gebouw is ontworpen door architect De Bazel en heeft prachtige glas-in-loodramen en mozaïeken. Je kunt je hier laten rondleiden.

Hof Espelo

Op dit landgoed is de natuur erg mooi. Je vindt hier oude lanen, weidse vergezichten en een prachtig bos. Dit is een mooie plek om te wandelen en te fietsen. Er is ook een bezoekerscentrum waar je terecht kunt voor informatie over het gebied.

Roombeek Cultuurpark

Dit is een park waar meerdere culturele instellingen gevestigd zijn. Zo vind je hier het Rijksmuseum Twente, dat de grootste kunstcollectie van Oost-Nederland heeft. Ga ook naar museum TwentseWelle, waar natuurhistorie, kunst en techniek allemaal samenkomen.

Jacobuskerk

Deze bijzondere kerk, uit 1931, moet je zeker bekijken. De bouwstijl is neo-romaans en is een architectonisch hoogstandje vanwege de mooie rondingen en de bijzondere lichtval.

Lonneker Molen

Deze molen is bijzonder omdat het de enige gemetselde molen is die bedekt is met riet. De molen is nog steeds werkzaam en je kunt hem bezichtigen onder begeleiding van de molenaar. Uiteraard kun je hier ook verschillende soorten meel kopen.

Boek snel je vakantie!

In Enschede zijn zo veel leuke dingen te zien en te doen, dat je je vakantie eigenlijk wel extra lang mag maken. Neem snel een kijkje bij de campings in de omgeving van Enschede en boek je ultieme kampeervakantie!