Campings zoeken op de Sallandse Heuvelrug

CAMPINGS ZOEKEN OP DE SALLANDSE HEUVELRUG

Het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug is het hoogste punt van Overijssel. Het gebied ligt bij Nijverdal en loopt door naar het zuiden richting Holten. Vanwege de hoogteverschillen zou je niet verwachten dat zo’n landschap in Overijssel ligt. Het voelt dan ook een beetje buitenlands aan. Het gebied is erg mooi met de heide, de bossen en de jeneverstruiken. Er leven ontzettend veel vogels, zoals de zeldzame korhoen, de nachtzwaluw en de boompieper. Er lopen veel fiets- en wandelroutes door het park. Een camping bij de Sallandse Heuvelrug is de perfecte plek als je van stilte houdt. Er zijn namelijk geen grote wegen en grote steden in de buurt. Lees meer 

Kamperen op de Sallandse Heuvelrug

Vanaf een camping in de Salland kun je alle kanten op. Het is natuurlijk prachtig om lange wandelingen en fietstochten te maken in het natuurgebied. Je hebt hier heide, vennen, heuvels en veel vogels. Maar je kunt ook op stap buiten het natuurgebied. Er liggen leuke stadjes op niet al te grote afstand. Denk bijvoorbeeld aan Hellendoorn. Iets verder weg vind je Almelo en Deventer. Dus als je naast de rust ook wel eens een dagje wilt winkelen of een museum wilt bezoeken, dan kan dat natuurlijk ook.

Welke camping past bij jou?

Er liggen veel mooie campings rondom het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug. Je kunt gaan voor een rustige natuurcamping of een gezellige charmecamping. Kijk ook eens naar camping Sallandshoeve. De kampeerplaatsen daar zijn erg ruim en heel zonnig. Voor kinderen is hier de hele zomer van alles te doen. Er is een recreatieteam en er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kijk lekker eens rond bij ons aanbod en boek gelijk je vakantie!

Wat valt er te doen op de Sallandse Heuvelrug?

Alleen al de natuur is prachtig in dit mooie gebied. Maar misschien wil je ook wel eens iets anders ondernemen. Daar helpen wij je een handje bij met onze top vijf:

Speelbos Sallandse Heuvelrug

In dit speelbos kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Hier kunnen ze klimmen, schommelen en door de bomen slingeren. Je kunt met een boekje een route volgen door het bos.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

In dit centrum worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals excursies door het gebied. Er zit ook een sterrenwacht. Verder is er een expositieruimte. Je kunt hier ook een hapje eten op het terras van het restaurant.

Avonturenpark Hellendoorn

In dit pretpark vind je allerlei attracties die leuk zijn voor jong en oud. Ga in de achtbaan, de wildwaterbaan of in de zweefmolen. In het park worden ook shows gegeven.

Zwem- en speelparadijs De Scheg

Dit speelparadijs zit in Deventer. Er is een groot overdekt zwembad met veel verschillende glijbanen en stroomversnellingen. Er is zelfs een spannende wildwaterbaan. Als je niet wilt zwemmen, kun je naar het speelparadijs voor bijvoorbeeld springkussens, glijbanen en een skelterbaan.

De Waarbeek

Op een klein half uurtje rijden vanaf Hellendoorn, ligt dit nostalgische familiepretpark. Er zijn veel leuke attracties. Ga in de rodelbaan, de botsauto’s of in de antieke zweefmolen. Het hele gezin kan zich hier prima vermaken.

Boek nu!

Zoals je hebt kunnen lezen is de Salland een prachtig gebied. Met een camping bij de Sallandse Heuvelrug zit je dus altijd goed, want hier is vermaak voor jong en oud. Wacht dus niet langer en boek je kampeervakantie!