Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Drenthe zoeken

Drenthe is een provincie in het noordoosten van Nederland. De hoofdstad is Assen en de gemeente met de meeste inwoners is Emmen. De streek was tot de 20e eeuw een geïsoleerd gebied. Het ontginnen van de veengebieden en de heidecomplexen gaven gelegenheid tot het ontstaan van grotere bedrijven, naast de traditionele kleinschalige landbouw, en industrie. De provincie heeft het kleinste aantal inwoners van Nederland en heeft nog steeds een landelijk karakter. De meeste mensen wonen in de dorpen en echt grote steden zijn er dan ook niet. Dat maakt Drenthe wel een perfecte bestemming voor een kampeervakantie. Meer lezen
Campings in Drenthe zoeken
30 Campings
30 Campings

Kamperen in Drenthe is een belevenis

In Drenthe zijn heel wat campings te vinden, het is dan ook een favoriete bestemming voor een vakantie in eigen land. Het landschap nodigt uit tot wandel- en fietstochten. De provincie is perfect voor een rustige vakantie op de camping, en heeft genoeg bezienswaardigheden om dagjes uit te maken met de hele familie. Bezoek de hunebedden, de drie Nationale Parken of neem de kinderen mee naar Plopsaland Indoor in Coevorden. Dat zullen ze geweldig vinden. De afwisseling tussen natuur en cultuur is een fijne manier om de vakantie door te brengen. Je komt helemaal uitgerust weer thuis.

Wat voor campings kun je vinden in Drenthe?

In de provincie Drenthe is een verscheidenheid aan campings te vinden, wel meer dan honderd. Veel campings liggen aan de rand van één van de drie Nationale Parken zodat je zo van de camping de natuur in kunt gaan. Er zijn familiecampings, seniorencampings, en natuurcampings. Wil je zwemmen op de camping of wil je een animatieteam om je kinderen bezig te houden? Het kan allemaal in Drenthe. Ook kun je niet alleen kamperen met je caravan of tent, het is ook mogelijk om een chalet, stacaravan of trekkershut te huren. Of wat denk je van een safaritent of een hooiberghut? Dat is helemaal luxe!

De bezienswaardigheden van Drenthe

In Drenthe vind je niet alleen prachtig natuurschoon, maar er zijn ook genoeg dingen te doen en te zien. Welke zijn dat onder andere? 

De hunebedden

In Drenthe zijn er 52 hunebedden bewaard gebleven, dit zijn grafkamers van het Trechterbekervolk uit de prehistorie en gebouwd tussen 3450 en circa 3250 voor Christus. Ze bestaan uit grote zwerfstenen uit Scandinavië die hier zijn achtergebleven na een ijstijd. In het plaatsje Borger bevindt zich het Hunebedcentrum, vlakbij het grootste hunebed in Nederland. 

Het Drents museum in Assen

Het museum heeft een grote vaste tentoonstelling en wisseltentoonstellingen. In de vaste collectie is veel te zien over de prehistorie van Drenthe. Er zijn veenlijken te bewonderen zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. De oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, ligt ook in het museum. Ook hebben ze veel kunst uit het noordelijk realisme, onder andere van De Groep. De wisseltentoonstellingen zijn vaak bijzonder, zoals het Terracottaleger uit China, de Dode Zeerollen en de Gouden Eeuw van China. Zeer de moeie waard! 

Kamp Westerbork

Een zeer indrukwekkende dag uit is een bezoek aan het voormalige kamp Kamp Westerbork. Er is nu een herinneringscentrum gevestigd. Het was een doorgangskamp waarvandaan 100.000 Nederlandse Joden en 245 Roma per trein naar de concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland, Tsjechië en Polen getransporteerd werden. Het herinneringscentrum staat zo’n 3 kilometer van het kampterrein zelf. Daar staan nu radiotelescopen, waardoor er geen gemotoriseerd verkeer en bebouwing is toegestaan. Er rijdt wel een pendelbus en er is een wandelroute uitgezet op het kampterrein. 

Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Het Dierenpark Emmen is in 2016 heropend als dierenavonturenpark in 2016 en heet nu Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het park is verhuisd omdat het niet meer kon uitbreiden op de oude locatie. Het park is opgedeeld in drie gethematiseerde klimaatzones: Jungola, Serenga en Nortica. Er is ook een overdekte speeltuin, Animazia. Gegarandeerd een leuke dag uit met de kinderen. 

Museumdorp Orvelte

Orvelte is een brinkdorp, ontstaan tussen de 11e en 13e eeuw. Er is te zien hoe mensen vroeger leefden en werkten. Je kunt bijvoorbeeld een houtzagerij, smederij, klompenmakerij, een grutterswinkel en ateliers bezoeken. Er zijn geen auto’s toegestaan in het dorp.

Interessante plaatsen in Drenthe

Er zijn ook verschillende leuke plaatsen te bezoeken in Drenthe, met ieder hun eigen karakter. 

Assen

Assen is natuurlijk de hoofdstad van de provincie. Vooral tijdens de TT in het laatste weekend van juni is het een levendige boel. De Brink is ook mooi om te bezoeken met verschillende mooie gebouwen en de wekelijkse markt. 

Meppel

De oude binnenstad van Meppel herinnert aan Amsterdam met de grachten en de pakhuizen. In de zomer vinden er de Donderdag Meppeldagen plaats. 

Coevorden

In deze plaats kun je onder andere het Kasteel van Coevorden en Plopsaland Indoor bezoeken. Het Stedelijk Museum is mooi om te bezoeken. 

Orvelte

In dit dorp kun je het leven van weleer beleven en zien hoe oude ambachten werden uitgeoefend. 

Frederiksoord

Dit dorp is ontstaan door de activiteiten van de Maatschappij van Weldadigheid die in de 19e eeuw onder andere in Frederiksoord kolonies bouwde waar arme gezinnen uit de grote steden grond kregen om boer te worden. In museum De Koloniehof is te zien hoe het leven er hier uitzag.

Boek een camping in Drenthe

Enthousiast geworden? Dat is logisch. Als je vandaag nog een campimng boekt, kun je deze zomer al genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft.