Campings in Zeeland zoeken

CAMPINGS IN ZEELAND ZOEKEN

Weet jij al waar je jouw volgende vakantie viert? Zeeland is een geweldige optie! Een vakantie in Zeeland staat garant voor een reisje vol zee, strand, natuurschoon en met een beetje geluk ook nog eens zon. In de provincie Zeeland beleef je de meeste zonuren van heel Nederland. Dat betekent dat je hier ’s zomers een heerlijke strandvakantie kunt beleven. Zeeland bestaat uit een aantal schiereilanden en heeft dan ook veel mooie stranden. Hier is van alles te beleven is in en om het water. Van zwemmen tot jetskiën en surfen. Ook in de herfst- en wintermaanden is het prettig vertoeven langs de Zeeuwse kust. Lange wandelingen maken door de duinen en lekker uitwaaien langs het strand, dat kun je in Zeeland als de beste. Er zijn veel leuk campings te vinden in Zeeland, waar je een leuk en goedkoop van je vakantie kunt genieten. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Zeeland

 

De mooiste campings van Zeeland

Of je nu op zoek bent naar een leuk weekendje weg met je geliefde of een midweek relaxen met de hele familie, langs de Zeeuwse kust zit je altijd goed. In Zeeland vind je enkele van de mooiste campings van het land. De campings in Zeeland liggen midden in de natuur. Veel ervan beschikken over een zwembad of andere faciliteiten zoals een spa. Ook voor kleine kinderen is kamperen in Zeeland een leuke vakantie. De campings zijn kindvriendelijk en beschikken in de meeste gevallen over speeltuinen en speelvelden voor de kleintjes.

Kamperen op een Zeeuwse boerderij

Een vakantie op een boerderijcamping in Zeeland is uitermate geschikt om lekker tot rust te komen met het hele gezin. Enkele boerderijen in Zeeland hebben hun eigen kampeerveldje waar vakantiegangers kunnen verblijven. Hier kun jij met je hele gezin genieten van de frisse natuur en het boerenleven ervaren. Zeeland is de ideale bestemming voor wie graag mooie fietstochten maakt. Per fiets kun je de hele provincie ontdekken. Haast alle campings verhuren fietsen en door de hele provincie zijn mooie wandel- en fietstochten uitgezet. Bij plaatselijke VVV-kantoren kun je boekjes met leuke routes opvragen. Ook kun je via je telefoon mooie VVV-routes volgen.

Watersporten en mooie stranden

De kust van Zeeland is bijna 650 kilometer lang. Langs deze uitgestrekte kuststrook liggen talloze mooie stranden. Zo is het strand van Ouddorp aan Zee onlangs benoemd tot een van de mooiste stranden van Nederland. In Vlissingen kun je mooie wandelingen maken over de lange boulevard, in het Cadzand eet je de lekkerste verse vis langs het strand en overal kun je lange wandelingen maken door de zanderige duinen. Sportievelingen kunnen kitesurfen over de spectaculaire golven van de Brouwersdam of zwemmen in de Noordzee. Vakantiegangers die op zoek zijn naar wat actie kunnen van alles doen tijdens het kamperen in Zeeland. Duiken, varen, waterskiën, zeilen, roeien of zelfs paardrijden, alles behoort tot de mogelijkheden.

Leuke steden

Naast mooie kustgebieden beschikt de provincie Zeeland ook over veel leuke steden. Steden als Middelburg, Vlissingen, Goes of Zierikzee zijn onverwachts leuk om te bezoeken. Je hebt in al deze steden volop de mogelijkheid om uitgebreid te shoppen. Ook kun je er goed cultuur snuiven tijdens een wandeling door de stad. Mooie kerkjes, musea of oude gebouwen, Zeeland staat er vol mee! Een voorbeeld van een mooi bouwwerk om te bezichtigen in de provincie Zeeland is de ‘Lange Jan’ in Middelburg. Deze oude abdij is 91 meter hoog en biedt een mooi uitzicht over de stad. Ook kun je in Middelburg heerlijk eten of gezellig borrelen op een van de vele terrassen.

Deltawerken

Een andere bezienswaardigheid waar de provincie Zeeland om bekend staat, is het gebied van de Deltawerken. In 1953 werd Zeeland getroffen door een grote waterramp. Een groot deel van de provincie kwam onder water te staan. De Deltawerken zijn ontwikkeld om een soortgelijke ramp in de toekomst de voorkomen. Er is in totaal 57 jaar gewerkt aan het verdedigingssysteem dat Zeeland moet beschermen tegen het water. Deze internationaal beroemde plek is tegenwoordig door iedereen te bezichtigen. Je kunt er musea bezoeken en een vlindertuin bezoeken of wandel- en fietsroutes volgen.

Sluis en Zierikzee

Iets anders dat je absoluut gezien moet hebben tijdens het kamperen in Zeeland is Sluis. Deze vestingstad ligt in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Hier vindt je het enige Nederlandse belfort. Dit middeleeuwse fort met schattige torentjes en reusachtige stormklok biedt een fantastisch uitzicht over het kleine stadje Sluis. Ook in het Zeeuwse Zierikzee zijn mooie historische monumenten te bezichtigen. Je vindt er bijvoorbeeld de Lievensmonstertoren, die ook wel de dikke toren wordt genoemd. Verder bevinden zich er drie oude stadspoorten, een prachtig stadhuis en ouderwetse korenmolens.

Boek nu een camping in het prachtige Zeeland

Wie op zoek is naar wat historie en cultuur moet deze twee plekken zeker bezichtigen vanuit de camping in Zeeland.