Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste campings in Zeeland

De leukste campings in Zeeland

Zeeland: een provincie waar gemiddeld de meeste zonuren worden genoteerd en je dus in het hoogseizoen heerlijk kan genieten van zon, zee en strand. De provincie is veelzijdig, met verschillende steden en badplaatsen waar allerlei activiteiten en sporten te beleven zijn. Ben je op zoek naar een camping in Zeeland en heb je nog niet besloten waar in Zeeland je wilt gaan kamperen? Doe vast wat inspiratie op met onze tiplijst van de leukste campings in Zeeland, op willekeurige volgorde.

1.      Camping Dishoek - ★★★★☆

Met steden als Vlissingen en Middelburg dichtbij, net als het zeer bekende Zoutelande, is Camping Dishoek een heerlijke camping om te kamperen. De camping is zeer geschikt voor families, met genoeg speeltuintjes en speelvelden, terwijl er ook genoeg plekken zijn waar het rustig is. Honden zijn toegestaan op de gehele camping. Het strand is 1000 meter verwijderd van de camping, dus loop je er zo heen. Verder is er een pizzeria, restaurant, snackbar en supermarkt op de camping, dus hoef je niet ver te reizen voor je boodschappen of een maaltijd. Ideaal!

2.      Strandpark de Zeeuwse Kust - ★★★★☆

Ben je op zoek naar een familiecamping die juist wat verder weg van de stad is? Dan is Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse een aanrader. Het strand is slecht 250 meter van de camping verwijderd, dus ben je binnen no time aan het pootje baden in de Noordzee. De hele familie kan actief zijn tijdens de vakantie dankzij de airtrampoline, tennisbaan, midgetgolfbaan en een voetbalveld. Ook is er een binnenspeeltuin voor de kleintjes en een kinderbioscoop. Strand Café DOK is de plek om te ontbijten, lunchen en dineren als je een avond niet zelf wilt koken. Met nog zowel een binnen- als een buitenzwembad is het wel duidelijk: hier kan je de hele vakantie vertoeven.

3.      Comfortcamping Scheldeoord - ★★★★☆

Voor de liefhebbers van het bezoeken van kastelen en dierentuinen is het een uitstekend idee om hun vakantie door te brengen op Comfortcamping Scheldeoord. Deze camping zit namelijk op fietsafstand van Slot Baarland en op korte rijafstand van Berkenhof Tropical Zoo. Een stukje rijden (22km) verderop brengt je bij Goes, een gezellige stad. Maar ook op de camping zelf is er genoeg te beleven: met een binnen- en buitenzwembad, een animatieprogramma voor kinderen en het Scheldestrandje dichtbij slaat de verveling niet snel toe.

4.      Strandcamping Groede - ★★★★☆

Zeeuws-Vlaanderen is werkelijk heerlijk als je op zoek bent naar wat rust, mooie stranden en genoeg plekjes om te bezoeken. Sluis, Brugge, Knokke en Gent zijn stuk voor stuk leuke plaatsen om te bezoeken. Strandcamping Groede is een uitkomst als je deze kant van ons land eens wilt ervaren. Binnen enkele minuten sta je op het strand en voor de echte waterratten is er in Cadzand, minder dan een kwartier rijden, een boel te doen qua watersport. Voor wie minder goed ter been is of in een rolstoel zit, is deze camping ook geschikt: de camping biedt gewone rolstoelen en strandrolstoelen aan en het sanitair en de paviljoens zijn goed toegankelijk. Boek wel op tijd, want deze camping is het gehele jaar populair, met soms gasten die al heel wat jaren terugkomen.

5.      Camping de Couter - ★★★★★

Voor wie in Zeeuws-Vlaanderen liever een kleinere camping opzoekt, is Camping de Couter een geschikte verblijfsplaats. De minicamping zit bij een agrarisch bedrijf, met natuurgebied Het Zwin en steden als Knokke en Brugge dichtbij. Op deze camping heb je een mooi uitzicht over het polderlandschap, met vanaf je campingplek verschillende fietsknooppunten zodat je de omgeving op je gemak te fiets kan bewonderen. Er kunnen verse broodjes worden besteld. De camping beschikt over Wi-Fi, zodat je altijd even naar huis kunt appen of Facetimen. Het strand mag dan iets verder weg zijn, het strand van Cadzand is erg mooi. Met wat geluk kun je op dit strand haaientanden vinden. Een mooier souvenir is er haast niet.



Auteur: Marloes