Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf keer kamperen bij de boer in Zeeland

Vijf keer kamperen bij de boer in Zeeland

Toe aan een fijne kampeervakantie in Zeeland, met een landelijke twist? Dan zou kamperen bij de boer in Zeeland echt iets voor jou en je gezin of vriendengroep kunnen zijn. Heerlijk uitwaaien aan de kust van Nederland en zwemmen in de zee, en op de camping tussen de koeien of schapen logeren. Voor jong en oud zijn boerencampings een heerlijke kampeerbestemming. We hebben een aantal boerencampings in Zeeland voor je op een rij gezet die echt een verblijf waard zijn.

1.      Boerderijcamping de Helenahoeve, Biervliet - ★★★★☆

Tussen het fijne plaatsje Breskens en stad Terneuzen in ligt in Biervliet Boerderijcamping De Helenahoeve. De boerencamping bestaat al sinds 1992 en er wordt onder meer wintertarwe, bruine bonen, aardappelen, uien, gerst en suikerbieten geteeld. Voor kinderen zijn er in de zomer speurtochten en andere activiteiten, maar ook zijn er skelters en een trampoline waar ze heerlijk mee uit de voeten kunnen. Vanaf de Helenahoeve zijn er verschillende mooie wandelroutes en fietsroutes op te pakken, om Zeeuws-Vlaanderen goed te kunnen ontdekken. Rust en tegelijkertijd ruimte om te ravotten: bij Boerderijcamping de Helenahoeve kan dat.

2.      Boerderijcamping De Oosthoek, Aagtekerke - ★★★★★

Boerderijcamping De Oosthoek in Aagtekerke is een prachtige plek om te verblijven voor liefhebbers van de natuur en rust. De camping, met ruime kampeerplaatsen, ligt op een boerderij in het rustige platteland van Zeeland en is ideaal voor jong en oud. De camping heeft veel te bieden voor kinderen, waaronder een speeltuin, een strohut om in te spelen, skelters en fietsen, een boerenschuur met tafelvoetbal en tafeltennis en zelfs een pony die geborsteld waar op gereden kan worden. De bossen en het strand zijn twee kilometer van de boerencamping verwijderd, plaatsen Domburg en Oostkapelle ongeveer drie kilometer. Voor wandelaars zijn er verschillende routes, en dus is het extra fijn dat de boerencamping een overdekte fietsenstalling en e-bike laadpunten heeft. Een ruime camping om tot rust te komen.

3.      Boerderijcamping Molenperk, Serooskerke - ★★★★★

Op Walcheren de ruimte en rust vinden? Dan mag je bij Boerderijcamping Molenperk in Serooskerke informeren of je een kampeerplek mag boeken. De boerencamping staat bij een akkerbouwbedrijf dat aardappels, tarwe, suikerbieten en gerst verbouwt. Wie dit interessant vindt mag zeker informeren naar de excursie die langs de akkers gaat. De camping is geheel autovrij, zodat kinderen zorgeloos op de camping kunnen spelen en rennen. Met een trekker wordt je caravan op je kampeerplek gezet. Er is een trampoline, speeltoestellen, traptrekkers en de ‘boerenles’ van de boerin, waar kinderen alles over het boerenleven en de natuur leren. In de recreatieruimte van de boerencamping zijn folders, een tafeltennistafel, spelletjes en het brede aanbod van fiets- en wandelroutes te vinden. Ook deze camping beschikt over een overdekte fietsenstalling en oplaadpunten en elektrische fietsen. Kortom: een leerzame en ontspannende vakantie dus.

4.      Landschapscamping De Zonnehoeve, Zonnemaire - ★★★★☆

In een hoogstamboomgaard kamperen, op 500 meter van het Grevelingenmeer: we hebben het over Landschapscamping De Zonnehoeve in Zonnemaire. Hier vind je ruim opgezette kampeerplaatsen met genoeg rust om jezelf weer op te laden. Ook kinderen kunnen zich uitstekend vermaken dankzij een speelveld met trampoline, schommels en verschillende dieren. De camping ligt aan een fietsknooppuntenroute, zodat je direct vanaf de camping verschillende routes kunt fietsen. De Plompe Toren en het Watersnoodmuseum zijn vanaf de camping goed te bereiken met elk een fietstocht van ongeveer 45 minuten tot een uur, of een kwartiertje met de auto. Het oude havenstadje Brouwershaven ligt ongeveer op drie kilometer afstand. Voor een heerlijk ruime en rustige camping kom je uit bij Landschapscamping De Zonnehoeve in Zonnemaire.

5.      Minicamping De Knockaerthof, Cadzand - ★★★★☆

Dichtbij een van de mooiste stranden van Nederland kamperen en dagjes uit naar België beleven? Dan is Minicamping De Knockaerthof in Cadzand een aanrader. De kleinschalige camping bestaat al sinds 1990, in de Knockaertpolder. Elke kampeerplaats kijkt uit op het landschap. Via een natuurpad kun je het natuurgebied in, maar Cadzand-Bad en Cadzand liggen ook zeer dichtbij. In het winkeltje van de minicamping kun je verschillende producten van de boerderij krijgen, zoals jam, koekjes, groenten en eieren. Kinderen kunnen zich uitleven met speelhutten in de bosjes, skelters, schommels en een voetbaldoel. Bij slecht weer is de schuur open en kan ook hier gespeeld worden. Op het strand bij de Zwarte Polder kun je haaientanden vinden en een uitstekende stranddag ervaren. Vanuit Cadzand rijd je met de auto gemakkelijk naar Brugge, Gent of Knokke. Ook kun je fietsen naar Breskens en hier de voetveer naar Vlissingen pakken. Een kampeerplek bij Minicamping De Knockaerthof in Cadzand belooft een veelzijdige en rustgevende vakantie.Auteur: Marloes