Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste campings in Overijssel

De leukste campings in Overijssel

Welkom bij Campings.nl, dé website voor kampeerliefhebbers die op zoek zijn naar de perfecte vakantiebestemming. Overijssel is een prachtige provincie met tal van bezienswaardigheden, mooie landschappen en gezellige steden en dorpen. Dit maakt het een geweldige plek voor zowel een actieve als een ontspannen vakantie, afhankelijk van waar jouw persoonlijke voorkeur ligt. Maar waar vind je nu precies de leukste campings in deze regio?

Wij hebben voor jou het onderzoek al gedaan en presenteren in dit artikel de top campings van Overijssel. Of je nu een avontuurlijke vakantie in Nederland met het hele gezin wilt beleven, of juist lekker wilt ontspannen en genieten van de natuur, er is voor ieder wat wils. Met onze selectie van de beste campings kun je je laten inspireren en gemakkelijk een keuze maken voor jouw volgende kampeerervaring in Overijssel. Lees snel verder en ontdek welke campings zeker op jouw bucketlist zouden moeten staan!

Grote familiecamping met animatie: Camping de Molenhof - ★★★★☆

Camping de Molenhof is een grote vijfsterrencamping in Twente die bekend staat om haar kindvriendelijke faciliteiten. Er zijn namelijk veel speelgelegenheden aanwezig en zelfs een animatieteam tijdens schoolvakanties. Bovendien biedt het Waterplaza met binnen- en buitenzwembaden volop entertainment voor jong en oud. Ook is er recreatie aanwezig op de camping. Dit zijn onder andere een beachvolleybalveld, een theater en midgetgolf. De centrale locatie maakt het ideaal voor het verkennen van de omgeving, met verschillende attracties in de buurt. Zo kun je heerlijk met de kinderen naar verscheidene pretparken, zowel als een aantal leuke dorpen en steden in de buurt. Ook is het de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Duitsland, waardoor je vanuit Nederland met het gezin toch van een heel veelzijdige vakantie kunt genieten.

Verken de omgeving te voet of op de fiets!

Grote familiecamping met wellness: Camping Beerze Bulten - ★★★★ ☆

Camping Beerze Bulten in Ommen is een plek waar het hele gezin zich geen moment hoeft te vervelen. Het is een zeer groot paradijs waar kinderen volop de kans krijgen nieuwe vriendjes te maken. Ze kunnen onder meer genieten van een reusachtig overdekt speelparadijs en een fantastische speeltuin vol met water en zand. Maar ook volwassenen komen aan hun trekken, met faciliteiten als een wellnesscentrum met sauna's, een beautysalon, en een fitnesscentrum. Bovendien kun je kiezen voor een verblijf in een ‘Wikkelhouse’ welke is benoemd tot de meest bijzondere huuraccommodatie van 2023 door de ANWB. In de prachtige natuurlijke omgeving kunnen gasten genieten van wandelen en fietsen, terwijl er ook tal van winkelmogelijkheden zijn in de nabijgelegen steden Ommen, Zwolle en Almelo. Bezoek ook Dierenpark Emmen, dat vlakbij ligt. Je zult je hier geen moment vervelen!

In de mooie omgeving vol natuur is het leuk om te wandelen en fietsen

Kleine familiecamping dichtbij het strand: Camping ‘t Veld - ★★★★☆

Camping 't Veld in Rheeze is gelegen in de gemeente Hardenberg en de kleinste 5-sterren camping van Nederland! Deze camping is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving met bossen, heidevelden en zandverstuivingen die te voet of per fiets kunnen worden verkend. Er zijn uitstekende faciliteiten aanwezig voor gezinnen met jonge kinderen. Je kunt genieten van een overdekt zwembad met een 50 meter lange glijbaan, een indoorspeeltuin en een boordevol animatieprogramma. Bovendien worden er talloze recreatiemogelijkheden aangeboden zoals fietsverhuur, visgelegenheid en speeltoestellen voor de kinderen. Er is ook een restaurant, snackbar en supermarkt op de camping. Kort samengevat, camping 't Veld biedt alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie met het hele gezin in de prachtige natuur van Overijssel.

mensen die lachen aan tafel

Wandel- en fietscamping: Camping Rammelbeek - ★★★★☆

Camping de Rammelbeek in Lattrop-Breklenkamp is een oase van rust en groen, gelegen aan een schitterend beekje in het Twentse landschap. Deze grote camping is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes, waarbij je de mooiste natuurgebieden en pittoreske steden zoals het kunstenaarsstadje Ootmarsum kunt verkennen. Je kunt ook eenvoudig een uitstapje naar Duitsland maken om Kasteel Bentheim te bewonderen. Bovendien zijn er op de camping zelf genoeg faciliteiten om je te vermaken, zoals een zwemvijver en een overdekt zwembad. Voor de kinderen is er animatie, een speeltuin, springkussens en nog veel meer. In de omgeving van de camping vind je een klimbos en verschillende indoorspeeltuinen, voor het geval het weer niet mee zit. Ook voor eten en drinken hoef je de camping niet af, met een cafetaria, restaurant en snackbar, en een supermarkt waar je vers brood kunt krijgen.

Hondencampings: Camping de Bovenberg - ★★★★☆

Camping de Bovenberg is een gezellige familiecamping gelegen in het prachtige Twentse landschap, aan de rand van het dorpje Markelo. De camping is gemiddeld groot en omgeven door bossen, heidevelden en weilanden. Het biedt een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten met jouw trouwe viervoeter in de omgeving. Bovendien is de camping gelegen aan het water. Dat vinden (de meeste) honden natuurlijk geweldig! Op de camping vind je diverse voorzieningen, zoals een zwembad, speeltuin, volleybalveld en een restaurant.

Daarnaast biedt Camping de Bovenberg ook verschillende activiteiten en animatieprogramma's voor kinderen en volwassenen aan. In de omgeving van de camping zijn er veel bezienswaardigheden en attracties, zoals kastelen, musea, dierentuinen en pretparken, te vinden. Kortom, voldoende om een leuke vakantie mee vol te maken! Wie weet kom je volgend jaar zelfs terug.

Boek een plek of accommodatie op een camping in Overijssel

Op zoek naar de perfecte camping in Overijssel? Dan ben je bij Campings.nl aan het juiste adres. Onze vergelijkingswebsite biedt een overzicht van alle campings in Nederland, inclusief alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken. Op Campings.nl kun je gemakkelijk zoeken op bestemmingen en thema’s, maar ook filteren op  voorzieningen en recreatie. Zo kun je snel de camping kunt vinden die het beste bij jouw wensen past. Als je eenmaal de ideale camping hebt gevonden, sturen wij je door naar de website waar je eenvoudig een plaats of accommodatie boeken. Geniet binnenkort van een heerlijke vakantie op een prachtige camping in Overijssel!



Auteur: Marloes