Campings in Flevoland zoeken

CAMPINGS IN FLEVOLAND ZOEKEN

Flevoland is de jongste provincie van Nederland en is opgericht in 1986. Het is namelijk ontstaan door de drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, nu IJsselmeer geheten. De provincie bestaat uit twee polders, de Noordoostpolder en de Flevopolder, met daarin de vroegere eilanden Urk en Schokland. De Noordoostpolder is een voortzetting van het vasteland, terwijl de Flevopolder het grootste kunstmatige eiland ter wereld is. Het is verbonden met het vasteland door enkele bruggen, een spoortunnel en een dijk. De geschiedenis van de provincie Flevoland begon in 1918 toen de Zuiderzeewet werd aangenomen, waarmee besloten werd tot de inpoldering van de Zuiderzee. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Flevoland

 

Geniet van een kampeervakantie in Flevoland

Flevoland is een unieke provincie, heel anders dan de rest van Nederland, en biedt een zeer aparte kampeerbeleving. Het landschap is weids en open en kent een strakke indeling. Voor watersporters is de provincie erg fijn, omdat Flevoland (uiteraard) veel water kent. De randmeren met de vele stranden en ondiep water zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook de uitgestrekte bossen trekken veel families aan voor heerlijke wandelingen en fietstochten. Winkelliefhebbers komen ook aan hun trekken door het bezoeken van het outletcentrum Bataviastad in Lelystad. Als dat niet genoeg is, ligt Amsterdam om de hoek. Hou je meer van natuur? Dan kun je de Oostvaardersplassen niet overslaan. Dit is een uniek natuurgebied met zeer veel (groot) wild die je zo kan zien.

Het ruime aanbod aan campings in Flevoland

In Flevoland is er veel keus waar het campings betreft. Een camping in Flevoland met zwembad is zo gevonden, evenals campings in de natuur. Of wil je liever bij boeren op het erf kamperen? Populair zijn ook de campings in de natuur. Voor naturisten zijn er speciale campings. Flevoland is een perfecte bestemming voor een familievakantie, er zijn veel kindvriendelijke campings met animatie en speelvoorzieningen voor de kinderen. Zo is het heerlijk om een rustige dag door te brengen op de camping tussen de uitstapjes door.

Wat moet je zien in Flevoland

Want er zijn voldoende uitstapjes te maken in deze jonge provincie. We zetten er een aantal voor je op een rijtje. 

Walibi Holland

Dit attractiepark in Biddinghuizen is geschikt voor de hele familie. Voor de waaghalzen zijn er spannende achtbanen, er gaat er eentje zelfs wel 106 km per uur. Vind je dat een beetje te hard, of mag je er nog niet in, dan zijn er genoeg andere attracties die ook superleuk zijn. Eén dag is meestal wel genoeg om het park te verkennen. 

De Oostvaardersplassen

Dit natuurgebied is uniek in Nederland. De natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ is hier opgenomen en laat goed het leven zien van de vele wilde dieren in het gebied. In het moerasgebied zijn grote grazers losgelaten zoals Heckrunderen, konikspaarden en edelherten. Zelfs de zeearend broedt hier weer sinds een aantal jaar. Je kunt over de paden in het gebied fietsen en wandelen en zo de dieren bekijken. Als je meer wil weten, bezoek dan vooral Natuurbelevingscentrum De oostvaarders of ga mee met een van dele excursies die georganiseerd worden in het natuurgebied. 

Urk

Het voormalige eiland Urk was en is een levendig vissersdorpje. Het eilandgevoel leeft nog steeds bij de inwoners ‘op Urk’. Het dorp heeft ondanks de inpoldering nog steeds de grootste vissersvloot van Nederland, dat tegenwoordig ook op de Noordzee vist. De haven is dan ook het kloppend hart van het plaatsje. Enkele van de bezienswaardigheden zijn de vuurtoren uit 1844 met een prachtig uitzicht, het zandstrand, het Bethelkerkje en het Urker Vissersmonument. Een aanrader, naast het slenteren door de oude straatjes, is gaan eten in één van de vele visrestaurants op Urk. 

Aviodrome

Het Aviodrome is een lucht- en ruimtevaartmuseum in Lelystad. Er staan verschillende vliegtuigen die je van binnen en van buiten mag bewonderen. Je mag zelfs in de cockpit zitten van een Boeing 747 en je even een echte piloot wanen. Nog gaver is het maken van een rondvlucht boven Aviodrome onder begeleiding van speciale piloten en achter de stuurknuppel zitten van een Fokker Four, een Cessna 172 of zelfs het watervliegtuig Catalina! Kinderen en liefhebbers zullen dit een geweldig dagje uit vinden. 

Bataviawerf

De Bataviawerf is een unieke gelegenheid om een schip te zien uit de VOC-tijd. Hier werd de replica gebouwd van het schip Batavia uit 1629 en is hier sinds 1995 tentoongesteld. Ook het schip van Michiel de Ruyter, de Zeven Provinciën, uit de Gouden Eeuw is hier nagebouwd en te zien. Ook de werkplaatsen waar deze replica’s zijn gemaakt kun je bezoeken. Er zijn onder andere een smederij, een zeilmakerij en de modelbouwwerkplaats.

Boek nu een camping in Flevoland

Onze jongste provincie heeft genoeg te bieden voor een fantastische kampeervakantie. Het is mogelijk om je heerlijk te vermaken in en op het water en in de natuur. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om erop uit te trekken en dagtripjes te maken. Kom Flevoland ontdekken!