Campings in Noord-Holland zoeken

CAMPINGS IN NOORD-HOLLAND ZOEKEN

Noord-Holland is een provincie in het westen van Nederland en bestaat voor het grootste deel uit een schiereiland gelegen tussen de Noordzee, Waddenzee en het IJsselmeer. In het zuiden grenst de provincie aan de provincies Zuid-Holland en Utrecht. De hoofdstad van Noord-Holland is Haarlem, de grootste stad is echter Amsterdam. De provincie kan opgedeeld worden in een noordelijk en een zuidelijk deel, waarbij het Noordzeekanaaal, vroeger het IJ, fungeert als grens. Het zuidelijke deel is dichtbevolkt met steden zoals Amsterdam en Haarlem en Schiphol en ’t Gooi. Het noorden bestaat uit de Zaanstreek met kleinere steden en dorpen. Tot voorbij Alkmaar is het nog dichtbevolkt, maar er zijn ook landelijke gebieden. In het uiterste noorden ligt het uitgestrekte West-Friesland, Wieringen en het uiterste puntje het waddeneiland Texel. Lees meer 

 

Beleef het kamperen in Noord-Holland

Noord-Holland is een heel veelzijdige provincie. Je hebt er veel natuurgebieden, zoals de twee Nationale Parken, het Nationaal Park Duinen van Texel en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (de brede duinstrook van Zandvoort tot aan Ijmuiden/Velsen), en de tien door Natura 2000 aangewezen natuurgebieden en nog veel meer. De natuur varieert van duingebieden en stranden tot bos en droogmakerijen. Er is echter niet alleen veel natuur, er liggen ook veel boeiende steden en dorpen. Verblijven op een camping in Noord-Holland levert je dus een afwisselende vakantie op.

Het verrassende aanbod aan campings in Noord-Holland

Veel campings in Noord-Holland kun je vinden aan zee. Veel daarvan zijn kindvriendelijk en hebben allerlei vermaak voor de kinderen en speeltoestellen waar ze zich heerlijk mee kunnen vermaken. Er is een ruime keuze mogelijk, goedkoop, in de natuur of bij boeren op het erf. Deze laatste campings zijn vaak kleine kampeerterreinen. Zonnen en zwemmen zijn dus geliefde activiteiten in Noord-Holland, watersporten zoals surfen en kiten zijn mogelijk voor de wat actievere waterratten. Een pauze nemen bij een relaxte strandtent is een welkome onderbreking van de waterpret.

Wat moet je gezien hebben in Noord-Holland?

In Noord-Holland zijn heel wat plaatsen bezienswaardigheden de moeite waard om te bezoeken, zelfs teveel om op te noemen. We wagen hieronder een kleine poging. 

De Zaanse Schans

Dit buurtschap in de gemeente Zaanstad is eigenlijk een groot openluchtmuseum. Er staan veel authentieke houten huisjes uit de 18e eeuw en molens, bijeengebracht uit de hele Zaanstreek, zodat te zien is hoe deze streek er vroeger uit zag. Het Czaar Peterhuisje, waar Tsjaar Peter de Grote eind 17e eeuw leefde, is ook nog te bezichtigen. 

Het Zuiderzeemuseum

Dit museum is opgericht om de geschiedenis van de Zuiderzee en de vissers daaromheen niet in de vergeltelheid te laten raken. Zo’n 130 gebouwen zijn bewaard gebleven en zijn te bezoeken. Verschillende oude ambachten worden gedemonstreerd, zoals het knopen van visnetten, het roken van vis en het maken van zeilen. 

Beverwijkse Bazaar

Deze grootste overdekte markt van Nederland herbergt honderden kramen met verschillende koopwaar. De kramen zijn verdeeld over verschillende hallen met uiteenlopende thema’s, zoals Zwarte Markt, Oosterse Makt, Computermarkt, Grand Bazaar en de Buitenmarkten. Je zult je ogen hier uitkijken. 

Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het kent veel bossen, duinen en graslanden. Vogels komen hier graag. Bij Oudeschild zijn ruïnes van oude forten te bewonderen, op De Koog is een zeehondenopvang en het luchtvaart- en oorlogsmuseum Texel bij Eijerland is ook een goede optie voor een dagje uit. 

Muiderslot

Het Muiderslot is een kasteel in het stadje Muiden. Het is gebouwd rond 1296, herbouwd rond 1370 en het heeft de status van een Rijksmuseum sinds 1878. De geschiedenis van de waterburcht is niet helemaal duidelijk, maar in 1296 werd graaf Floris V hier gevangengehouden, waarbij hij bij zijn ontsnapping vlakbij is gedood. In 1609 werd het kasteel de ambtswoning van P.C. Hooft als drost van Muiden. Uit die periode stamt het meeste van de inrichting. Voor kinderen zijn er speurtochten en de tuinen zijn erg aangenaam.

De niet te missen steden van Noord-Holland

In Noord-Holland vind je niet alleen duinen, strand en natuurschoon, ook liggen er veel prachtige steden. Een kleine greep daaruit vind je hier. 

AmsterdamHaarlem

Haarlem, en niet Amsterdam, is de hoofdstad van Noord-Holland. Deze gezellige stad is super om doorheen te slenteren. Overal zijn er leuke winkels, bars en restaurants. Cultureel is er ook genoeg te doen, bezoek het Teylers Museum, het Frans Hals Museum of de Sint Bavokerk. 

Volendam

Volendam is een typisch vissersplaatsje, bekend om de visserij, de klederdracht en tegenwoordig uiteraard de Palingsound met artiesten als Jan Smit, Nick en Simon, BZN en de 3 J’s. Bezoek het Volendams Museum en loop door het pittoreske dorp. 

Zandvoort

De strandliefhebbers kunnen niet om Zandvoort heen. Deze badplaats heeft gezellige boulevards en fijne strandtenten om een drankje en een hapje te doen. 

Alkmaar

Alkmaar staat uiteraar bekend als de kaasstad, maar er is nog veel meer te beleven. Het is een stad met een historisch centrum, veel leuke winkels en genoeg café’s en rstaurants om je zeker een dag te vermaken. Musea zijn er ook, denk aan het Biermuseum, Beatlesmuseum en natuurlijk, hoe kan het ook anders, het Kaasmuseum.

Boek nu een camping in Noord-Holland

Er is voor elk wat wils in Noord-Holland, voor de natuurliefhebber, de zonaanbidder, de watersporter en de culturele mensen. De camping is een goede uitvalsbasis voor al deze actibiteiten. Boek nu een camping en geniet deze zomer van alles wat Noord-Holland te bieden heeft.