Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf keer kamperen bij de boer in Noord-Holland

Vijf keer kamperen bij de boer in Noord-Holland

Op zoek naar het beste van beide werelden: het strand en kamperen bij de boer? Geen zorgen, want ook in Noord-Holland vind je verschillende boerencampings. Maar hoe vind je een boerencamping? Wij hebben een aantal fijne boerencampings in Noord-Holland voor je op een rij gezet, zodat je precies weet waar je straks heerlijk kunt kamperen bij de boer. Wakker worden op een boerderij en ’s middags heerlijk uitwaaien op het strand… ruik je de zee al?

1.      Boerencamping Polderzicht, De Cocksdorp - ★★★★★

Zin om te kamperen bij de boer op Texel? Boerencamping Polderzicht in De Cocksdorp bevindt zich bij een voormalig boerenbedrijf. Op de grasvelden kun je heerlijk ruim verblijven. Zowel tenten als kampeerauto’s en caravans zijn toegestaan. Naast een ruim uitzicht over de polders kijk je ook uit op bloemen en bomen. Kaal is het er dus allerminst.  In het hoofdseizoen is er vers brood verkrijgbaar. Rondom de boerencamping zijn verschillende fietsroutes om te verkennen. Ook is natuurgebied De Slufter op een paar kilometer afstand goed te bereiken. Voor wie rust zoekt is Boerencamping Polderzicht een heerlijke kampeerbestemming.

2.      Camping Natuurlijk Genoegen, Driehuizen - ★★★★☆

In Driehuizen staat biologisch-dynamische boerderij Natuurlijk Genoegen, met een boerencamping er direct bij. De camping is ruim opgezet. Kinderen kunnen zich er uitstekend vermaken in en rondom de stallen dankzij verschillende speeltoestellen, een trampoline en verschillende skelters en fietsjes. Ook is er een boerderijwinkel waar vlees en eieren kunnen worden gekocht. In de directe omgeving zijn er verschillende fietsroutes, fietsknooppunten en wandelroutes. Voor dagjes uit in de omgeving zijn de museummolens in Schermerhorn, de kaasmarkt in Alkmaar en het dorp De Rijp echte aanraders. Met een halfuur rijden bevind je je aan het strand, Hoorn, Amsterdam of het IJsselmeer. Wie een diverse vakantie wil kan naar hartenlust vertoeven in Driehuizen.

3.      De Manuelhoeve, Aartswoud - ★★★★★

In het rustige dorpje ligt De Manuelhoeve, een boerencamping met ongeveer 14 kampeerplekken. De boerencamping is vooral bedoeld voor de doelgroep 50+. Een heerlijk rustige camping, waar rust een belangrijk thema is. De boerencamping heeft in de afgelopen jaren verduurzaamd, met een zonneboiler en warmtepomp. Er is een mogelijkheid om verse broodjes te krijgen, evenals de mogelijkheid om fietsen te huren. De omgeving is namelijk heerlijk om in te fietsen en te wandelen. Ook de hond is welkom, mits deze aangelijnd is en blijft. Voor wie een rustige en duurzame boerencamping zoekt, is De Manuelhoeve in Aartswoud meer dan geschikt.

4.      Boerencamping De Razende Bol, De Koog - ★★★★★

Op zoek naar een knusse kleine camping met grote plaatsen op Texel? Dan mag je een kampeerplek reserveren bij Camping De Razende Bol in De Koog. Het boerenbedrijf bestaat uit een boerencamping van 15 kampeerplaatsen met elk een picknicktafel, een boerderijwinkel en een fruit- en bloembollenkwekerij. Vanaf de camping lopen verschillende fietsroutes. Fietsen hoef je niet zelf mee te nemen, want deze kunnen gehuurd worden. Er is een broodjesservice, zodat je in de ochtend kunt genieten van heerlijk verse broodjes. Voor kinderen is er een ruime zandbak en verschillende speeltoestellen. Omdat de camping autovrij is kan er op het kampeerveld veilig en onbezorgd gespeeld worden. Een boerencamping met karakter, dat is De Razende Bol.

5.      Minicamping ’t Landleven, Callantsoog - ★★★★☆

Dichtbij Den Helder en een halfuurtje rijden van Alkmaar ligt Minicamping ’t Landleven in Callantsoog. De kleien boerencamping ligt aan de rand van Groote Keeten en bevat een melkveehouderij. Voor kinderen is het een droomcamping: meehelpen met de koeien uit de wei halen, het melken van de koeien, flesjes geven aan de kalfjes en een speelveld met allerlei speeltoestellen en skelters. In de slootjes van de boerencamping mag worden gevaren en worden gevist. De camping is autovrij, zodat kinderen er zorgeloos op de velden kunnen spelen. Tegen een kleine vergoeding kan er op een pony gereden worden, de eigen pony of paard mag er ook verblijven. De camping is een kilometer van het strand verwijderd, de badplaats Callantsoog ongeveer drie kilometer. In de omgeving zijn verschillende fietsroutes, welke ook goed te bewandelen zijn. Voor iedereen die het landleven wil ervaren, is Minicamping ’t Landleven in Callantsoog een aanrader.Auteur: Marloes