Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Den Helder

Den Helder is niet alleen de plek vanwaar je met de boot naar Texel gaat, maar is zelf ook echt de moeite waard. Hier heb je zeven kilometer strand, een kano-route en fiets- en wandelroutes. Het centrum ademt historie. Vooral de oude scheepswerf Willemsoord heeft veel mooie oude panden, en er zitten culturele organisaties en veel horeca. En dan ook nog al het water! Je zit hier bij de Noordzee en de Waddenzee en je bent dus omringd door water. Alsof dit niet al geweldig genoeg klinkt, is dit ook nog eens de stad waar de meeste zonuren per jaar worden gemeten! Genoeg redenen om voor een camping bij Den Helder te kiezen dus! Meer lezen
Campings bij Den Helder
8 Campings

Kamperen bij Den Helder

Een camping bij Den Helder heeft heel veel te bieden voor de kampeerder. Hier kun je genieten van al dat water. Ga bijvoorbeeld surfen of varen of maak lange strandwandelingen. Je kunt ook een rondvaart doen op zee, op zoek naar zeehonden, of door de haven. Natuurlijk bezoek je ook de binnenstad. Het centrum is erg mooi, dus maak ook zeker een stadswandeling om de vele monumenten te bekijken. Er zitten veel leuke winkels in de stad, dus ook om te shoppen ben je hier op de juiste plek.

Soorten campings bij Den Helder

Wat is er nou heerlijker dan een camping aan zee. Wakker worden met het geruis en de geur van de zee geeft iedereen toch het ultieme vakantiegevoel? Er is hier zo veel water, dat het haast moeilijk is om een camping te vinden die niét aan zee ligt. Als je van klein en simpel houdt, kun je kiezen voor een leuke minicamping. Er zijn ook grotere en luxere campings en er is een camping die zich richt op mensen zonder kinderen. Den Helder is ook een mooie plek om met de camper naartoe te gaan, want er zijn ook campings met camperplaatsen. Dit klinkt toch heerlijk? Boek dus snel!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Den Helder

We hebben vijf leuke dingen voor je opgezocht die je zeker moet doen als je gaat kamperen in Den Helder:

Fort Kijkduin

Dit fort is gebouwd in opdracht van Napoleon vanwege de strategische ligging van Den Helder. Je kunt hier zien waar de soldaten verbleven en als je bovenop het fort staat, heb je een geweldig uitzicht. Er is ook een aquarium met een lange tunnel zodat het lijkt alsof je in de Noordzee wandelt.

Marinemuseum

Den Helder staat natuurlijk onder andere bekend vanwege de marine. In dit museum kun je kennismaken met het leven op zee en verhalen horen van mariniers. Bekijk vooral ook de onderzeeboot. In het museum kunnen kinderen speurtochten doen en zelf aan de slag als werfwerkers.

Reddingsmuseum

Hier wordt het verhaal verteld van het Nederlandse reddingswezen. Er is met name voor kinderen van alles te beleven. Ze kunnen bijvoorbeeld meevaren op een nagebouwde reddingsboot, virtueel een boot besturen en mensen redden en er is een windturbine waar je kunt meemaken hoe een storm aanvoelt.

Texel

Als je dan toch al in Hoorn bent, kun je net zo goed ook een dagje naar Texel gaan. De natuur is er prachtig en het Noordzeestrand is maar liefst dertig kilometer lang. Ervaar het eilandgevoel tijdens een mooie fietstocht of ga wandelen in de duinen en op het strand.

Willemsoord

Dit was vroeger een scheepswerf van de marine. Tegenwoordig is het een monumentaal gedeelte van Den Helder waar veel leuke winkeltjes en veel horecagelegenheden zitten. Je kunt hier rondkijken in de haven waar veel bijzondere schepen liggen.

Boek nu je kampeervakantie!

Zon, strand en zee. Je vindt het allemaal in Den Helder. Dus als jij ook een geweldige vakantie wilt, boek je nu snel je favoriete camping!