Campings bij Alkmaar

CAMPINGS BIJ ALKMAAR

Alkmaar is natuurlijk bekend als kaasstad. Maar er is nog veel meer te beleven in deze stad met zijn mooie historische centrum. Het aanbod van winkels is hier groot. Je vindt hier allerlei authentieke winkeltjes met lokale producten. Op het Waagplein zit veel horeca, waar je lekker op het terras kunt hangen. De stad heeft ook veel grachten, wat de stad extra sfeer geeft. Rondom de stad liggen veel mooie fiets- en wandelroutes. Een camping bij Alkmaar is echt een mooie locatie voor je kampeervakantie! Lees meer 

Kamperen in de omgeving van Alkmaar

In de prachtige stad Alkmaar, is voor jong en oud altijd wat leuks te doen. Er zijn veel interessante musea en ook de omgeving buiten de stad is mooi. Maak eens een rondvaart over de grachten of huur zelf een bootje. Of bezoek de kaasmarkt of ga lekker winkelen in het gezellige centrum. Er zitten veel goede restaurants in Alkmaar, dus voor lekker eten hoef je niet lang te zoeken. Met een camping in de omgeving van Alkmaar zit je dus helemaal goed deze zomer!

Soorten campings bij Alkmaar

Vanwege de grote aantrekkingskracht van deze mooie stad, zijn er ook veel leuke campings te vinden in de omgeving. Wil je graag in Alkmaar kamperen? Dat kan, want er is een stadscamping, zodat je snel in het centrum kunt zijn. Je kunt ook kamperen aan het water, bij het Alkmaardermeer. Als je liever voor eenvoud gaat, kun je kiezen voor een minicamping. Ook met de camper ben je welkom, wat er zijn veel campings in de buurt van Alkmaar die camperplaatsen hebben. Het aanbod is groot, dus neem vooral een kijkje en boek je favoriete camping!

Bezienswaardigheden in en rond Alkmaar

Omdat je haast door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om leuke dingen doen in Alkmaar, hebben wij de leukste dingen maar even voor je opgezocht. Dit is onze top vijf:

Zaandam

Na ongeveer een half uur rijden vanaf Alkmaar, sta je in Zaandam. Deze stad is je bezoek meer dan waard. Ga bijvoorbeeld naar de Zaanse Schans. Daar staan veel molens en je kunt hier de typische Zaanse huisjes bekijken. Je moet ook absoluut naar het stadhuis en het pand van het Intell hotel. Hier zijn de Zaanse huisjes op een bijzondere verweven in de hedendaagse architectuur.

Stedelijk museum Alkmaar

Hier worden de kunstgeschiedenis en het culturele erfgoed van de stad gepresenteerd. Er hangen schilderijen uit de 16e en 17e eeuw, maar er is ook moderne kunst te zien. Verder hangt er een fotocollectie van Alkmaar.

Nationaal Biermuseum

Bier wordt al duizenden jaren gedronken. Ben je benieuwd hoe bier gemaakt wordt? Dan moet je hier naartoe. Aan de hand van films en oude apparatuur, zie je hoe het proces in zijn werk ging en gaat.

Kaasmarkt

Als je denkt aan Alkmaar, dan denk je aan kaas. Op de het Waagplein ligt het hele plein vol met kaas en zijn de kaasdragers druk in de weer. Het is heel leuk om te zien hoe dit alles in zijn werk gaat.

De Grote Kerk

De kerk is gebouwd in de 15e eeuw en is zowel vanbinnen als vanbuiten erg mooi om te zien. Dat is ook een reden dat hier veel exposities en concerten plaatsvinden.

Ga ook kamperen in Alkmaar!

Zoek je een geweldige vakantiebestemming? Zoek niet langer! Ga kamperen op een camping bij Alkmaar. Hier heb je alles wat je zoekt voor een geslaagde kampeervakantie binnen handbereik. Boek dus nu!