Campings bij Hoorn

CAMPINGS BIJ HOORN

Ga eens naar een camping bij Hoorn! Dit is een prachtige stad met een mooie historische binnenstad. Er staan veel monumentale huizen met mooie trapgevels. In het havengebied staan veel oude pakhuizen. Je kunt de VOC-geschiedenis van de stad overal terugzien, maar natuurlijk vooral in de haven. Er zijn ook veel musea die je kunt bezoeken. Het landschap van West-Friesland is ook erg mooi. De uitzichten zijn weids. Het natuurgebied De Weelen heeft opeens een heel andere uitstraling dan de rest van West-Friesland. Het gebied is er ruiger omdat het niet gevormd is door landbouw. Lees meer 

Kamperen bij Hoorn

Deze stad heeft ontzettend veel te bieden, dus vervelen is er zeker niet bij als je kiest voor een camping in Hoorn. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling door het historische centrum. Zo maak je kennis met de mooiste gebouwen van Hoorn en dus ook gelijk met de geschiedenis van de stad. Natuurlijk ga je ook naar de haven, waar je teruggaat naar de tijd van de VOC. Hoorn ligt aan het Markermeer, dus je kunt natuurlijk ook naar het strand om te zonnebaden en te zwemmen. Ook de watersport is hier erg geliefd, dus voor dit soort activiteiten kun je hier uitstekend terecht.

Ons aanbod van campings bij Hoorn

Noord-Holland is een mooie vakantiebestemming. In de buurt van Hoorn zijn veel leuke campings te vinden. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een camping dicht bij het water omdat je hier bij het Markermeer zit. Kamperen aan het water geeft je écht dat vakantiegevoel. Je kunt ook kamperen bij de boer en de boerin, om het leven op de boerderij te ervaren. Kom je met de camper? Geen probleem, want veel campings in Hoorn hebben camperplaatsen. Wat een keus hè? Kijk maar eens bij ons aanbod en boek!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Hoorn

Om het je wat makkelijker te maken, hebben we de leukste bestemmingen in en rond Hoorn voor je opgezocht en er een top vijf van gemaakt:

Museumstoomtram

Deze prachtige stoomtram rijdt tussen Hoorn en Medemblik. Je kunt een rit maken met de tram, maar als je er echt een compleet dagje uit van wilt maken, kun je ook nog een boottocht maken over het IJsselmeer in de museumboot.

Volendam

Na een klein half uurtje rijden sta je in Volendam. Dit havenstadje is erg populair bij toeristen. Het stadje heeft een sfeervol centrum en je merkt aan alles dat de visserscultuur hier erg belangrijk was en is.

Westfries Museum

Maak kennis met het Noord-Holland van de Gouden Eeuw. De collectie bestaat uit schilderijen, porselein en allerlei gebruiksvoorwerpen uit de periode van 1500 tot ongeveer 1800.

Museum van de twintigste eeuw

Hier ga je terug in de tijd. Aan de hand van allerlei verschillende voorwerpen en interieurs zie je hoe onze grootouders leefden. Wat voor speelgoed was er toen? Hoe zagen de winkels eruit? Voor veel mensen zal dit een feest van herkenning zijn.

Zaandam

Deze mooie stad is slechts een half uur rijden vanaf Hoorn en is zeer de moeite waard. Ga bijvoorbeeld naar de Zaanse Schans. Daar staan de typische molens en Zaanse huisjes. Wandel ook absoluut even langs het stadhuis en het pand van het Intell hotel. Dit zijn spectaculaire voorbeelden van hoe de Zaanse huisjes terugkomen in de hedendaagse architectuur.

Ga ook op vakantie naar Hoorn!

Zoals je kunt lezen, is Hoorn een prachtige stad in het prachtige West-Friesland. Met een camping in deze omgeving kun je de plank niet misslaan! Boek daarom nu je kampeervakantie!