Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste campings in Drenthe

De leukste campings in Drenthe

Als je op zoek bent naar een rustige en natuurrijke bestemming, is Drenthe een provincie waar je verliefd op kunt worden. Met drie nationale parken, verschillende zandgebieden en bossen is er voor de natuur- en wandelliefhebbers bovendien genoeg te zien. Heb je zin om in Drenthe te gaan kamperen? Dan wil je natuurlijk een camping boeken waar je optimaal kunt genieten van de rust, met het gezin op een camping met animatie en zwembad wilt staan, of juist veel activiteiten en uitstapjes in de omgeving wilt doen. Wij hebben een aantal leuke campings in Drenthe voor je verzameld, zodat je zelf een mooie bestemming uit kunt zoeken.

1.      Camping Landgoed de Berenkuil, Grollo - ★★★★☆

Camping Landgoed de Berenkuil ligt middenin de natuur van Drenthe en is voor families en gezinnen een heerlijke camping. Met zowel zwembaden als een zwemmeer is er meer dan genoeg waterpret. Ook zijn er speeltuinen en animatie aanwezig. Er kan gekozen worden uit kampeerplaatsen met en zonder privé sanitair. Ook kan er gekozen worden uit een kampeerplek die meer in het bos is, of op velden. Wil je iets buiten de camping ondernemen? Bezoek het Cuby Museum, bekend van Cuby and the Blizzards, het Boomkroonpad dat dwars langs de boomtoppen loopt of Hunebedcentrum Borger. Wie met een gezin een gezellige camping in Drenthe zoekt, mag boeken bij Camping Landgoed de Berenkuil.

2.      Camping Hendriks Wijkje, Elim - ★★★★☆

Op zoek naar een kleinschalige familiecamping in Drenthe? Dan is Camping Hendriks Wijkje in Elim een kampeerplek waar je heerlijk gaat vertoeven. Ondanks dat het een kleinere camping is, ontbreekt er niets qua voorzieningen. Voor de kinderen is er een speeltuin, kunnen er verschillende dieren worden gespot zoals geitjes en kan er paardgereden worden. Er kunnen verse broodjes besteld worden en er is gratis toegang tot het zwembad in de buurt. Op zoek naar een dagje uit? Attractiepark Slagharen ligt op 8km afstand, het centrum van Hoogeveen op ongeveer 10km, Onderduikersmuseum De Duikelaar dat op ongeveer 10 minuten rijden ligt en het prachtige Boswachterij Gees, een natuurgebied waar goed gewandeld kan worden. Kort samengevat: een knusse camping met genoeg te beleven.

3.      Camping Het Centrum, Norg - ★★★★☆

Ben je op zoek naar rustige en kleinschalige camping in Drenthe met verschillende activiteiten en wandelroutes in de omgeving? Bekijk dan eens Camping Het Centrum in Norg. Deze kleine maar gezellige camping zit, zoals de naam het al weggeeft, in het centrum van het plaatsje Norg. Daar merk je echter weinig van, met alle rust die de camping biedt. Over de gehele camping is Wi-Fi bereik en alle kampeerplekken zijn voorzien van elektriciteit ( > 10 Ampère). Vanuit Norg is er een wandelroute genaamd Norger Esdorpenlandschap van 10,5km. Wandel langs prachtige Saksische boerderijen en spot verschillende vogelsoorten. Ook zijn er verschillende dagjes uit vanuit Norg bereikbaar, zoals het Nationaal Gevangenismuseum, het natuurgebied Lettelberterpetten met een plankenpad en de stad Groningen, welke ongeveer 30 minuten rijden is of drie kwartier met de bus (een keer overstappen).

4.       Camping D’Olde Kamp, Ansen - ★★★★☆

Wie het Dwingelderveld wilt beleven, kan een kampeerplaats boeken bij Camping D’Olde Kamp in Ansen. Deze boerderijcamping heeft ruime kampeerplaatsen welke afgeschermd worden met struiken en bomen. Wie wat meer privacy zoekt, kan hier dus heerlijk kamperen. Voor de kinderen zijn er skelters en kunnen er hutten worden gebouwd in het bos. Extra sfeervol zijn de plaggenhutten op het terrein, waar gasten zelfs in kunnen verblijven. Er is een broodjesservice. Vlak langs de camping lopen verschillende wandel- en fietsroutes, zowel over als rond Nationaal Park Dwingelderveld. Vanuit de camping kan je ook Vogelpark Ruinen en de Alpacaboerderij, waar ook geitjes en ezels geknuffeld kunnen worden, bezoeken. Een dagje Giethoorn of kanoën in de Weerribben is eveneens goed te doen vanaf de camping. Deze camping in Drenthe is ideaal voor wie een veelzijdige kampeervakantie wil meemaken.

5.      Vakantiepark Cnossen Leekstermeer, Nietap - ★★★★☆

Op zoek naar een leuke camping in Drenthe met genoeg watersportmogelijkheden? Dan is Vakantiepark Cnossen Leekstermeer in Nietap een camping aan het water die je zeker kunt overwegen. Het vakantiepark ligt op de grens met de provincie Groningen en in een moerasgebied. Het vakantiepark aan het Leekstermeer biedt veel mogelijkheden, zoals bootverhuur, een zeilschool waar je kunt leren zeilen en windsurfen, een zwemstrand en een beachvolleyveld. Maar natuurlijk is er op de camping zelf ook genoeg te beleven. Er kunnen zowel kampeerplaatsen aan het water als op een veld worden gekozen. Er is een aantal maanden per jaar een broodjesservice, een cafetaria en restaurant. In de omgeving kan er veel worden gewandeld, waaronder op een Blotevoetenpad in Opende en de verschillende wandelroutes in Natuurgebied de Onlanden. Ook is vanuit hier Wildlands Adventure Zoo in Emmen, het Groninger Museum en Kamp Westerbork te bezoeken. Een actieve kampeervakantie kun je op Vakantiepark Cnossen Leekstermeer zeker beleven.Auteur: Marloes