Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Hoogeveen

Hoogeveen is een mooie stad in de provincie Drenthe. Vanaf een camping bij Hoogeveen kun je het stadsleven ervaren vanwege de vele leuke kroegen, cafés en restaurants die hier zitten, maar je bent ook vlak bij bos en heide. Hoogeveen is een echte winkelstad. Het centrum is zelfs meerdere malen verkozen tot de beste binnenstad van Nederland! Hier kun je dus lekker een dagje shoppen. Ook kunst en cultuur zijn hier aanwezig. Er zijn namelijk verschillende kunstroutes in de omgeving. Meer lezen
Campings bij Hoogeveen
31 Campings
31 Campings
Afstand

Kamperen bij Hoogeveen

Een camping bij Hoogeveen is een mooie plek vanwaar je de stad en de prachtige provincie Drenthe kunt gaan verkennen. Struin in de zomer lekker rond in Hoogeveen tijdens de Pulledagen of ga eens een avondje naar de bioscoop of het filmhuis. Ook als je op zoek bent naar de rust van de natuur, is dit een mooie vakantiebestemming, want er zijn maar liefst 46 natuurgebieden in de omgeving, waaronder het Fochteloërveen, de Hondsrug en het Doldersummerveld. Drenthe is een echte wandel- en fietsprovincie, omdat er zo veel mooie routes lopen door en tussen de natuurgebieden.

Soorten campings bij Hoogeveen

Een camping in de omgeving van Hoogeveen is een uitstekende plek voor een mooie kampeervakantie. Er zijn dan ook zeer veel mooie campings te vinden in deze omgeving. Als je de voorkeur geeft aan een kleine camping in de natuur, kun je natuurlijk kiezen voor een camping bij de boer of voor een rustige natuurcamping. Je kunt ook dichter bij de stad kamperen, als je graag snel in het centrum wilt zijn. Kom je met de camper? Ook daarvoor zijn er mogelijkheden, want je kunt met je camper bij veel campings terecht. Kijk snel bij ons aanbod en boek!

Vijf dingen die je zeker moet doen als je bij Hoogeveen kampeert

In de omgeving van Hoogeveen zijn veel dingen te doen. We hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet:

Hoogeveen Airport

Vanaf het terras van het restaurant bij dit vliegveldje, kun je mooi zien hoe vliegtuigen opstijgen en landen en hoe zweefvliegtuigen omhoog gebracht worden met de kabel. Je kunt hier ook naartoe als je zelf wilt leren zweefvliegen of parachutespringen.

Coevorden

Deze stad ligt op een kleine twintig minuten van Hoogeveen en heeft een interessante geschiedenis. De stad heeft namelijk veel oorlogen doorstaan en is vaak verwoest maar ook steeds weer opgebouwd. Ga vooral naar het Stedelijk Museum, waar je van alles kunt leren over de stad en zijn inwoners. Natuurlijk moet je ook naar het kasteel, want dit is het enige kasteel in Drenthe. Als je na geschiedenis en cultuur ook nog kunst wilt zien, ga je naar de galerie ‘Kunst op Vijf’.

Wildlands

De dierentuin in Emmen is een grote trekpleister in Drenthe. Het park zit tegenwoordig op een andere locatie en is helemaal vernieuwd. Dit is een leuke bestemming voor een dagje uit, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Als je de dierentuin verlaat, loop je via het mooie nieuwe Raadhuisplein zo het centrum in waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Boomkroonpad

Dit spannende pad loopt tussen de boomtoppen door. Zo bekijk je de wereld opeens van een heel andere kant. Er is hier ook een speelbos, waar kinderen hutten kunnen bouwen en in bomen kunnen klimmen.

Drents Museum

In dit museum in Assen, kun je terecht om meer te leren over de geschiedenis van Drenthe. Je kunt hier ook een vaste tentoonstelling bekijken met werken van kunstenaars die uit het noorden van Nederland komen.

Boek nu je kampeervakantie bij Hoogeveen!

Hebben we je er inmiddels van overtuigd dat een camping bij Hoogeveen een superleuke plek is om op naartoe vakantie te gaan? De provincie Drenthe is erg mooi en zal je hart veroveren zodat je waarschijnlijk helemaal niet meer terug naar huis wilt. Dus boek snel je favoriete camping!