Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Assen

Assen, wie kent het niet? Iedereen weet dat hier elk jaar de TT gehouden wordt. Dit is elk jaar weer een enorm evenement waar motorrijders uit het hele land en van ver buiten de landsgrenzen op afkomen. Wat niet iedereen weet, is dat Drenthe een prachtige provincie is, waar schitterende natuurgebieden zijn met veel mooie wandel- en fietsroutes. Ook de stad Assen zelf is erg de moeite waard. De sfeer is er heel gemoedelijk en je kunt er uitstekend winkelen. Kies dus zeker voor een camping in de buurt van Assen. Je zult er geen spijt van krijgen! Meer lezen
Campings bij Assen
25 Campings
25 Campings
Afstand

Kamperen bij Assen

Kamperen in de buurt van Assen is ontzettend leuk. Vanaf je camping kun je Assen verkennen en ook de rest van de provincie ontdekken. De omgeving is hier erg mooi. Dit kun je ervaren aan de hand van de vele fiets- en wandelroutes die er zijn. Je kunt ook over het 65 kilometer lange oude TT-circuit rijden met de auto, de fiets of op de motor. De route loopt door verschillende dorpjes rondom Assen, waardoor je gelijk kennismaakt met de omgeving rond de stad. Verder zijn er veel mooie natuurgebieden, zoals het Zuidlaardermeer en het Doldersummerveld. Ben je hier ten tijde van de TT? Dan heb je een goed moment uitgekozen, want de TT zelf is natuurlijk al een hele belevenis, maar ga ook zeker Assen in voor de TT-nacht.

Campings bij Assen

Er zijn veel campings in de omgeving van Assen. Je kunt natuurlijk kamperen op een camping dicht bij de stad. Wil je liever meer richting de natuur? Kies dan voor een camping bij de boer of voor een rustige natuurcamping. Als je met het hele gezin naar Drenthe komt, is een gezellige familiecamping natuurlijk een goede keus. Er zijn ook enkele campings bij Assen met plekken voor campers. Kom je speciaal voor de TT? Rondom het TT-gebied zijn veel campings, wat ideaal is als je graag in de buurt van het circuit wilt kamperen. Dit klinkt toch ideaal? Boek dus nu!

Bezienswaardigheden in en rond Assen

In Assen, en ook in de omgeving van Assen, is veel te zien en te doen. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we vast wat dingen voor je opgezocht:

Orvelte

Dit museumdorp is één van de mooiste dorpen in Drenthe. Door de mooie monumentale boerderijen en de straten van kinderkopjes waan je je hier in het verleden. Koop snoep bij het ouderwetste snoepwinkeltje. Verrassend genoeg vind je hier ook het Apple Museum, waar je elke computer die Apple ooit gemaakt heeft, kunt bekijken én gebruiken.

Gevangenismuseum Veenhuizen

In het gevangenisdorp in Veenhuizen kun je zien hoe misdaad en straf zijn veranderd door de eeuwen heen, vanaf 1600 tot nu. Het museum is gevestigd in een oud dwanggesticht, dat in Veenhuizen was gebouwd voor bedelaars en landlopers.

Drents Museum

Dit museum in Assen heeft een vaste collectie over de geschiedenis van Drenthe. Er is ook een vaste tentoonstelling met werken van kunstenaars die een band hebben met het noorden van Nederland. Daarnaast zijn er ook wisselende tentoonstellingen.

Westerbork

Drenthe is onlosmakelijk verbonden met Kamp Westerbork. In dit museum en herinneringscentrum krijg je een goed beeld van wat er zich in de oorlog heeft afgespeeld in het kamp. Het is een zeer indrukwekkende ervaring.

Coevorden

Deze stad heeft zeer rijke geschiedenis. De stad heeft veel oorlogen meegemaakt en is steeds verwoest en weer opgebouwd. Je kunt de geschiedenis van de stad op een mooie manier ontdekken in het Stedelijk Museum Coevorden. Verder is een stadswandeling samen met een gids ten zeerste aan te raden. Ook het kasteel moet je zeker bezoeken, het is namelijk het enige kasteel van Drenthe. Houd je van kunst? Bezoek dan de galerie ‘Kunst op Vijf’.

Boek nu!

Jij wilt toch zeker ook genieten van zo’n heerlijke vakantie op een camping bij Assen, in Drenthe? Vervelen is er niet bij als je hier naartoe gaat, zeker niet als je komt voor de TT. Je zult hier een geweldige kampeervakantie hebben! Dus boek snel!