Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Emmen

Emmen is een leuke stad in Drenthe. De stad is groen en is ruim opgezet, wat het een erg aangename plek maakt. De meeste mensen kennen Emmen van het Noorder Dierenpark. Deze dierentuin is inmiddels vervangen door Wildlands. De oude locatie van de dierentuin is nog steeds toegankelijk en is veranderd in een mooi stadspark. Na een wandeling kun je er even uitrusten bij het theehuis. Emmen is een van de populairste winkelsteden in Drenthe, dus als je wilt shoppen, zit je hier goed. Je bevindt je hier dicht bij de Hondsrug, waar je het hoogste punt van Drenthe vindt. Het is een gebied dat beschermd wordt vanwege de geologische, natuurlijke en archeologische waarde. Meer lezen
Campings bij Emmen
8 Campings

Kamperen bij Emmen

Drenthe is een prachtige provincie en een camping in de buurt van Emmen is de perfecte plek om deze stad en de rest van de provincie te verkennen. Ga naar het Hunebed ‘De Papeloze Kerk’ in Schoonoord, ga terug in de tijd in het prachtige museumdorpje Orvelte en bezoek andere leuke steden en dorpen in de buurt. De natuur in Drenthe is ook prachtig en veelzijdig. Je vindt er natuurgebieden met heide, bossen en vennen, zoals het Doldersummerveld, het Dwingelderveld en het Mantingerzand. Deze provincie is heerlijk rustig en heeft ontzettend veel prachtige fiets- en wandelroutes. Een camping in de buurt van Emmen is echt de perfecte plek voor een geweldige kampeervakantie.

Soorten campings bij Emmen

Er zijn veel mooie campings in de omgeving van Emmen. Wil je kamperen op een minicamping of bij de boer? Dat kan, want Drenthe is natuurlijk de provincie bij uitstek om bij de boer te kamperen om het leven op het platteland te kunnen ervaren. Een grotere camping met een zwembad behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wil je overdekt zwemmen? Dan ga je naar het tropische zwemparadijs in Emmen. Er zijn ook campings met camperplaatsen. Dit klinkt toch geweldig? Boek snel je kampeervakantie!

Leuke dingen om te doen in en rond Emmen bent

Emmen heeft uitermate veel te bieden voor de vakantieganger. Je mag je vakantie haast wel extra lang maken, wil je zien wat deze omgeving allemaal te bieden heeft. Wij hebben de hoogtepunten vast voor je op een rijtje gezet:

Wildlands

Deze dierentuin is een van de belangrijkste trekpleisters van Emmen en omgeving. Dit is de vernieuwde versie van het oude Noorder Dierenpark. Het park zit op een nieuwe locatie aan de rand van het centrum. Het park is opgedeeld in verschillende klimaatzones. Op deze manier maak je kennis met de dieren die bij de verschillende gebieden horen.

Coevorden

Deze stad heeft een rijke en woelige geschiedenis. De stad is meerdere malen verwoest tijdens grote oorlogen. Je kunt kennismaken met deze geschiedenis door middel van een stadswandeling, eventueel samen met een gids. In deze stad staat het enige kasteel van Drenthe, dus dit moet je zeker bezoeken als je in de omgeving van Emmen kampeert. Combineer dit met een bezoek aan het Stedelijk Museum dat er vlakbij is. Vergeet ook niet de galerie ‘Kunst op Vijf’ te bezoeken, waar prachtige kunstwerken hangen.

Veenpark

Vlak bij Emmen, in Barger-Compascuum, kun je kennismaken met de veenhistorie van dit gebied. Het park bestaat uit twee museumdorpen waar je terug in de tijd gaat. Dit is een heel leuk uitje voor het hele gezin.

Smalspoormuseum

In Erica, op een kleine afstand van Emmen, vind je het Smalspoormuseum. Er is een expositie over de treinen en je kunt uiteraard ook een tocht maken en zo van de natuur in de omgeving genieten. Een deel van dit spoor is ook daadwerkelijk gebruikt voor het transport van turf.

Het Van Gogh-huis

In Nieuw-Amsterdam staat het enige openbaar toegankelijke huis waar Vincent van Gogh gewoond en gewerkt heeft. Je kunt de kamer bezoeken waar hij leefde. Het is zo ingericht dat het lijkt alsof hij er nog altijd woont. Je kunt je laten rondleiden en zo veel leren over Van Gogh en zijn werken.

Boek nu!

Hebben we je al overtuigd van de schoonheid van deze provincie en van de stad Emmen? Twijfel niet! Ga voor de ultieme kampeervakantie en boek een camping in de omgeving van Emmen! Als je hier eenmaal geweest bent, wil je niet meer terug naar huis.