Campings zoeken aan de Vecht

CAMPINGS ZOEKEN AAN DE VECHT

De Overijsselse Vecht is één van de mooiste rivieren van Nederland. Als je in het Vechtdal bent, zou je denk dat je in het buitenland bent. De manier waarop de rivier door het landschap meandert langs kleine dorpjes en mooie bossen en heidevelden, maakt dat je verliefd wordt op deze regio. Er lopen veel mooie wandel- en fietsroutes langs de Vecht en door de landgoederen en zandverstuivingen die je hier ook nog eens kunt vinden. Dit alles maakt een camping aan de Vecht natuurlijk de ultieme bestemming voor een heerlijke kampeervakantie. Lees meer 

Kamperen in het Vechtdal

Wanneer je kiest voor een camping in het Vechtdal, heb je alles binnen handbereik. Je vindt hier de mooiste fiets- en wandelroutes langs de Vecht en door de bossen. De sfeer is hier erg ontspannen. Er liggen leuke steden en dorpen in het gebied, zoals Gramsbergen, Hardenberg, Ommen en Dalfsen. Als je echt naar de grote stad wilt om bijvoorbeeld te gaan winkelen, dan kun je ook nog naar Zwolle toe. Maar de echte sfeer van het Vechtdal ervaar je toch het best in de kleinere plaatsen als Hardenberg en Dalfsen.

Welke camping aan de Vecht ga jij kiezen?

Er liggen veel mooie campings aan de Vecht. Logisch wel, want de rivier is prachtig en heeft een grote aantrekkingskracht. Wie wil er nou niet kamperen aan het water? Er zijn veel campings met camperplaatsen in het Vechtdal, zodat je met je camper de hele Vecht bij langs kunt. Kijk eens bij camping de Vechtvallei. De camping ligt dicht bij bos en rivier en heeft ook een visvijver. Verder is camping de Vechtstreek ook een aanrader. Deze sprookjescamping is geweldig voor kinderen, maar ook voor hun ouders. Kijk gauw bij ons aanbod en boek gelijk!

Dingen om te doen in de Vechtstreek

Het Vechtdal is echt een schitterend gebied en er is van alles te zien. Wij hebben onze hoogtepunten voor je samengevoegd in deze top vijf:

Vilsteren

Breng eens een bezoek aan dit mooie dorp tussen Ommen en Dalfsen. Hier ligt een prachtig landgoed met een schitterend kasteel. Hier in de omgeving kun je mooie wandelingen maken.

Zandverstuiving Rheezerbelten

Vlak bij Hardenberg vind je deze 20 meter hoge duin. Hier kunnen kinderen heerlijk spelen. Als je helemaal omhoog klimt, heb je een prachtig uitzicht.

Gramsbergen

Breng zeker ook een bezoek aan Gramsbergen. Dit is een sfeervol oud dorpje aan de Vecht. Hier vind je smalle straatjes, oude straatlantaarns en een mooie stadspoort. Bezoek ook Bierbrouwerij Mommeriete, waar je in het sfeervolle huiskamercafé kunt genieten van één van de prijswinnende bieren.

Ommen

Dit is een populaire plaats onder toeristen. De stad ligt direct aan de Vecht en het historische centrum van de stad is erg mooi. Hier kun je op één van de terrassen genieten van het water en je kunt ook een rondvaart maken.

Kasteel Rechteren

Op een eiland in een zijtak van de Vecht, in de buurt van Dalfsen, staat dit prachtige kasteel. Het is al eeuwen in handen van dezelfde familie. Dit is echt een bezoek waard.

Boek nu je camping aan het water!

Een camping aan de Vecht is echt heerlijk. Hier kun je echt helemaal tot rust komen. Ook is er genoeg te zien en te doen in de omgeving. Boek dus snel je camping in het Vechtdal!