Campings bij Hardenberg

CAMPINGS BIJ HARDENBERG

Hardenberg is een klein stadje met een gemoedelijke sfeer. Het oude centrum is erg gezellig en het nieuwe centrum sluit perfect aan op het oude gedeelte. De omgeving is hier ook prachtig, met de vele weilanden, mooie authentieke dorpjes en het vele water van de Vecht en de Reest. Er zijn natuurgebieden in de omgeving en zelfs een zandverstuiving. Ruimte genoeg dus, voor lange fietstochten en wandelingen. Een camping bij Hardenberg biedt jou alles wat je zoekt. Lees meer 

Kamperen bij Hardenberg

Overijssel is een prachtige provincie en met name de omgeving bij Hardenberg is heel erg mooi. Met een camping in Hardenberg zit je dus sowieso goed. Ga een dagje winkelen in het centrum of ga juist de natuur in. Je kunt hier prachtig fietsen en wandelen. Ga ook vooral naar de bijzondere zandverstuiving. Als je in deze regio gaat kamperen, heb je echt het ultieme vakantiegevoel.

Soorten campings bij Hardenberg

Het aanbod van campings bij Hardenberg is zeer groot te noemen. Vanwege de rivier de Vecht en de beek de Reest, zijn er veel mogelijkheden om aan het water te kamperen. Er zijn ook veel campings met zwembad. Je kunt ook kiezen voor een boerencamping, om te ervaren hoe het eraan toegaat op het platteland. Er zijn ook een heel aantal christelijke campings in deze omgeving. Kom je met de camper? Ook dat kan natuurlijk. Er zijn genoeg campings die camperplaatsen hebben.

Bezienswaardigheden bij Hardenberg

In Hardenberg en in de omgeving zijn veel leuke dingen te doen en te zien. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich hier uitstekend vermaken:

Coevorden

Deze stad ligt op slechts tien minuten van Hardenberg en heeft een interessante geschiedenis. Deze geschiedenis, van oorlog en wederopbouw, kun je ontdekken in het Stedelijk Museum. Het kasteel is ook de moeite waard, want dit is het enige kasteel in Drenthe. Op loopafstand van het museum en het kasteel, vind je de galerie ‘Kunst op Vijf’, waar mooie werken te bewonderen zijn van amateurkunstenaars.

Attractiepark Slagharen

Dit bekende pretpark is zeer de moeite waard om te bezoeken. Geniet van het uitzicht in het reuzenrad en laat je adrenaline stromen in de achtbaan. Hier kan je je makkelijk een hele dag vermaken.

Wildlands

De dierentuin in Emmen, in Drenthe, is je bezoek meer dan waard. Het park is helemaal vernieuwd. Je kunt er op reis door het poolgebied, de jungle en de savanne. Hier hebben zowel volwassenen als kinderen een geweldige dag. Als je de dierentuin verlaat, sta je gelijk in centrum van Emmen.

Zandverstuiving Rheezerbelten

Op deze 20 meter hoge duin, kunnen kinderen heerlijk spelen. Als je helemaal omhoog klimt, kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Gramsbergen

Ga zeker ook even naar Gramsbergen, als je in Hardenberg bent. Dit is een sfeervol oud dorpje met smalle straatjes, oude straatlantaarns en een mooie stadspoort. Je kunt hier ook naar een tentoonstelling over het leven langs de Vecht en de Slag bij Ane. Bezoek ook zeker Bierbrouwerij Mommeriete, waar je in het sfeervolle huiskamercafé kunt genieten van één van de prijswinnende bieren.

Wacht niet langer en boek nu!

Zoals je leest, is kamperen op een camping bij Hardenberg een hele belevenis. Iedereen kan zich hier uitstekend vermaken. Kijk dus snel bij ons zeer ruime aanbod van campings en boek snel jouw droomvakantie!