Campings bij Deventer

CAMPINGS BIJ DEVENTER

Als je dit jaar op vakantie gaat naar een camping bij Deventer, dan tref je het, want dit is het jaar dat de stad 1250 jaar bestaat. Dat maakt dat dit één van de oudste steden van Nederland is. En dat kun je zien, want het historische centrum is erg mooi en sfeervol en heeft veel monumenten die ook nog eens goed bewaard gebleven zijn. De ligging aan de IJssel geeft de stad des te meer uitstraling. In de stad kun je ook uitstekend winkelen. In de grotere winkelstraten vind je de grotere ketens en als je de steegjes in durft te gaan, kom je allemaal leuke en aparte winkeltjes tegen die je nergens anders vindt. Lees meer 

Kamperen in de omgeving van Deventer

Als je een camping boekt bij Deventer, weet je zeker dat je een geweldige kampeervakantie gaat hebben. Er is hier zo veel leuks te doen en te zien, dat je niet weet waar je moet beginnen. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling om zo de vele monumenten te ontdekken. Je kunt hier ook geweldig goed winkelen en er zijn veel goede restaurants en leuke terrassen. Wil je de natuur in? Ga dan fietsen of wandelen buiten de stad, waar veel mooie routes zijn.

Soorten campings bij Deventer

Er zijn veel goede campings in de omgeving van Deventer. Als je de ultieme stedentrip wilt ervaren, kies je het beste voor de stadscamping in Deventer: rustig en gemoedelijk en op zeer korte afstand van het centrum. Ideaal toch? Er zijn hier natuurlijk ook campings te vinden die wat meer in de natuur liggen, zodat je een perfecte uitvalsbasis hebt voor leuke fiets- en wandeltochten. Zoek je een plekje voor je camper? Er zijn genoeg campings die camperplaatsen hebben.

Dingen die je sowieso moet doen als je in Deventer bent

In Deventer en omstreken is veel te doen. We hebben een paar leuke uitjes voor je opgezocht zowel in als buiten de stad:

Museum More

Dit is het grootste museum voor Nederlands modern realisme. Er hangen werken van kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Dit zijn allemaal topstukken van kunstenaars die op geheel eigen wijze geïnspireerd zijn door de Hollandse meesters en de Italiaanse renaissance.

Speelgoedmuseum

Dit is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen, want hier kun je het speelgoed zien waar je zelf mee gespeeld hebt vroeger. Er staan bijzondere poppenhuizen, er is een zaal gewijd speciaal aan optisch bedrog en er is een zaal met allemaal treintjes.

Hof van Twello

Dit ligt op een steenworp afstand van Deventer. Hier is een streekwinkel waar je allerlei lokale producten kunt kopen. Verder vind je hier een blotevoetenpad, een middeleeuwse tuin en een wijngaard. Moe geworden? Dan drink je even wat op het terras.

Varen

Als je in Deventer bent, moet je natuurlijk ook de IJssel op. Er zijn verschillende mogelijkheden voor dagtochten en lunchtochten. Uiteraard krijg je uitleg over wat je allemaal ziet onderweg.

Zwem- en speelparadijs De Scheg

Je kunt hier overdekt zwemmen en gebruik maken van veel verschillende glijbanen en stroomversnellingen en er is een spannende wildwaterbaan. In het speelparadijs vind je onder andere springkussens, glijbanen en een skelterbaan. Een superleuk uitje voor als het weer even niet mee zit.

Boek snel je kampeervakantie!

Zoals je ziet, is Deventer een prachtige stad in een al even prachtige omgeving. Met een camping in Deventer kun je de plank dus zeker niet misslaan. Boek daarom vandaag nog je kampeervakantie!