Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Amersfoort

Amersfoort is een zeer veelzijdige stad. Als je kiest voor een camping bij Amersfoort, heb je dus ook een zeer veelzijdige vakantie. Het historische centrum is erg mooi en het winkelaanbod is groot. Hier kun je dus uitstekend terecht voor een dagje winkelen of voor lekker eten en drinken op één van de vele terrassen. Voor geschiedenis, cultuur en architectuur zit je hier ook goed, want er zijn veel musea en mooie gebouwen. Naast het bruisende stadsleven is hier ook veel natuur. De stad wordt namelijk omringd door maar liefst drie natuurgebieden. Meer lezen
Campings bij Amersfoort
14 Campings
14 Campings
Afstand

Waarom je zeker moet gaan kamperen bij Amersfoort!

Met een camping in de omgeving van Amersfoort weet je zeker dat je goed zit. Hier kun je heerlijk winkelen en tussendoor lekker uitrusten op een terrasje met een hapje en een drankje. Bezoek ook eens een leuk museum! En als je de natuur zoekt, pak dan de fiets of trek je wandelschoenen aan, want je zit hier dicht in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en Arkenheem Eemland. Je kunt in deze gebieden uren wandelen en fietsen.

Soorten campings bij Amersfoort

Er zijn veel mooie campings in de buurt van Amersfoort. Wij hebben de beste campings alvast voor je opgezocht, zodat je zelf niet al te veel moeite meer hoeft te doen. Wil jij je kampeervakantie combineren met een stedentrip? Kies dan voor een camping dicht bij de stad. Op die manier sta je snel in het centrum. Er is ook veel mooie natuur in de omgeving, dus een rustige natuurcamping is natuurlijk ook mogelijk. Van groot tot klein, er is altijd wel een camping die bij je past. Dus kijk snel bij ons aanbod en boek je vakantie!

Leuke dingen om te doen in de buurt van Amersfoort

We hebben een top vijf van leuke dingen gemaakt, zodat je alvast kunt zien welke dingen je echt moet doen:

Dierenpark Amersfoort

Dit is een hele belevenis, want hier kun je tussen de dieren lopen. Er is ook een klimroute voor kinderen, boven de dieren langs. Je kunt hier olifanten, beren, hyena’s, maki’s en nog veel meer diersoorten bewonderen.

Het Kröller-Müller Museum

Dit mooie museum staat in het Nationale Park De Hoge Veluwe en ligt op ongeveer een half uur rijden van Amersfoort. Hier hangt een grote collectie van Vincent van Gogh en er zijn werken te zien van onder anderen Picasso en Mondriaan. Ga ook zeker naar buiten, naar de beeldentuin waar zo’n 160 prachtige sculpturen staan.

De Muurhuizen

Hier waan je je echt in de Middeleeuwen. Deze huizen zijn ontstaan in een tijd van economische groei waardoor de stad ook groeide. De stadsmuur moest verplaatst worden. De muur werd afgebroken en van het materiaal werden deze huizen gebouwd.

De Koppelpoort

Deze poort stamt uit 1400 en was vroeger een deel van de stadsmuur. Je kunt je laten rondleiden in dit bijzondere bouwwerk. Vooral voor kinderen is dit een spannende ervaring.

Mondriaanhuis

Hier leer je van alles over het leven en de schilderijen van Piet Mondriaan. Ontdek hier hoe zijn stijl veranderd is door de jaren heen en wat zijn interesses waren. Er is ook een atelier dat eruitziet alsof Mondriaan er nog steeds werkt. Je mag hier ook zelf een kunstwerk maken.

Boek nu je vakantie in deze veelzijdige stad!

Als je veelzijdigheid zoekt, is een camping bij Amersfoort voor jou de ultieme bestemming. De stad is ontzettend leuk en gezellig en er hangt een prettige sfeer. Ook de natuurgebieden rondom de stad zijn erg mooi. Redenen genoeg om snel je vakantie te gaan boeken!