Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Kampen

Kampen is een prachtige stad met veel historie en met veel sfeer. Alleen al het aanzicht van de stad, als je aan de andere kant van de IJssel komt aanrijden, is prachtig, met de skyline die gevormd wordt door torens en de schepen van de bruine vloot. In de stad kijk je je ogen uit vanwege de vele mooie gevels en kerken. Kampen is ook een heel leuke stad om te gaan winkelen. De natuur is in deze omgeving ook erg mooi, wat natuurlijk vooral te maken heeft met de rivier de IJssel, waarlangs je mooie fiets- en wandeltochten kunt maken. Een camping bij Kampen is echt de ideale plek voor een heerlijke kampeervakantie. Meer lezen
Campings bij Kampen
10 Campings

Kamperen bij Kampen

Er is zo veel te zien in Kampen. Maak sowieso een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Je hoort verhalen over de vele stadspoorten en kerken en als je geluk hebt, mag je ook de Nieuwe Toren beklimmen, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad en de IJssel. Maak ook zeker een keer een wandeling in de avond. De gebouwen zijn prachtig verlicht en de Stadsbrug is bijna sprookjesachtig met al zijn lampjes. Kampen is een groene stad en ook de natuur buiten de stad is prachtig. Je kunt heerlijk fietsen langs de IJssel. Zin om te winkelen? Ook dat kan hier uitstekend. De Oudestraat is heel sfeervol. Vergeet ook de Geerstraat niet, want hier vind je leuke kleine winkeltjes ter afwisseling van de wat bekendere ketens.

Ons aanbod van campings bij Kampen

Er zijn erg veel campings in de omgeving van Kampen. Er is hier erg veel water, dus natuurlijk kun je kiezen voor een camping aan de IJssel of aan het Drontermeer of aan een van de andere wateren. Er zijn campings dicht bij de stad, en als je liever voor rust en natuur kiest, kun je naar één van de vele rustige natuurcampings gaan. Wij hebben de beste campings voor je opgezocht, dus kijk snel bij ons aanbod!

Leuke dingen om te doen als je in Kampen bent

Kampen is een prachtige en sfeervolle stad en heeft veel te bieden voor vakantiegangers. We hebben daarom vast wat hoogtepunten voor je op een rijtje gezet die zeer de moeite waard zijn:

Stedelijk Museum Kampen

Dit museum is gevestigd in het oude stadhuis van Kampen. De vaste collectie is opgedeeld in de thema’s water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje. Er zijn ook wisselende tentoonstellingen.

De Bovenkerk

Deze kerk is één van de eerste dingen die je ziet als je Kampen nadert. Het is een gotische kruisbasiliek uit de 12e eeuw. De kerk is vaak open voor bezoekers, zodat je ook de indrukwekkende binnenkant kunt bewonderen.

Elburg

Dit stadje heeft een prachtig oud centrum dat zeer goed bewaard is gebleven. Het lijkt haast wel alsof de tijd hier heeft stilgestaan, want je waant je hier in de Middeleeuwen. Er zijn hier ook ontzettend veel monumenten te bewonderen.

De Kamper Kogge

Dit is een replica van een handelsschip uit de 14e eeuw. Het is de enige varende kogge in Nederland. Ga dus zeker naar de koggewerf om het schip te bekijken. Op sommige dagen is het schip ook toegankelijk voor bezoek.

Zwolle

Ga eens een dagje naar Zwolle om te winkelen of om er te varen of een stadswandeling te doen. Het leukste is om met het Kamperlijntje te gaan. Dit is het kortste spoorlijntje van Nederland en het leidt door de polders van Mastenbroek. Na tien minuten sta je al op het station in Zwolle.

Boek snel!

Wil jij ook genieten van de historie van deze mooie stad? En wil je kunnen winkelen en ook nog eens de natuur in kunnen gaan? Dan is een camping bij Kampen echt de perfecte bestemming voor jou! Boek dus gelijk!