Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, en dat zie je duidelijk terug als je door deze mooie stad loopt. Er zijn zo veel mooie gebouwen en monumenten en interessante musea, dat je meerdere dagen nodig hebt om ze allemaal te kunnen bekijken. De Romeinen hebben een grote invloed gehad op deze stad, en er worden nog altijd Romeinse spullen gevonden bij opgravingen. Je kunt hier je hart ophalen aan alle geschiedenis en cultuur. Ook voor mooie natuur zit je goed op een camping bij Nijmegen, want de omgeving is hier heuvelachtig met mooie bossen en vennen. En vergeet ook de rivier de Waal niet. Niet gek dat dit de plek is waar de grootste vierdaagse ter wereld georganiseerd wordt. Meer lezen
Campings bij Nijmegen
11 Campings

Kamperen bij Nijmegen

Een camping bij Nijmegen is een geweldige keus, want deze omgeving heeft ontzettend veel te bieden. Tussen Nijmegen en de Duitse grens, ligt het natuurgebied Rijk van Nijmegen. Als je wel houdt van een uitdaging, kun je gaan wandelen in dit heuvelachtige gebied, waar je verbaasd zult staan over de hoogteverschillen. Dit is echt een prachtige streek. Wil je de stad in? Het winkelaanbod in Nijmegen is erg groot, dus je kunt je hier prima vermaken met een dagje shoppen. Wat natuurlijk de boventoon voert als je deze stad bezoekt, is de rijke geschiedenis. Maak een stadswandeling, zodat je de verhalen over de Romeinen en over Karel de Grote hoort.

Soorten campings in de omgeving van Nijmegen

In de buurt van Nijmegen liggen veel mooie campings. Als je de ultieme stedentrip wilt beleven, kies je voor de stadscamping. Dan heb je een heerlijke kampeervakantie, maar sta je ook in een mum van tijd in het centrum van de stad. Natuurlijk kun je ook kiezen voor wat meer rust, door naar een kleine camping zoals een natuurcamping of een boerencamping te gaan. Op een boerderijcamping kun je zien hoe het boerenleven is. Er zijn ook genoeg campings met zwembad om uit te kiezen. Vooral leuk als je met het hele gezin bent. Kom je naar Nijmegen ten tijde van de Nijmeegse Vierdaagse? Daarvoor worden speciale vierdaagsecampings ingericht rond de stad. Ook voor mensen met een camper is Nijmegen een prima keus, want veel campings bieden ook camperplaatsen aan. Je ziet het, het aanbod is zeer groot. Ga dus snel kijken en kies de camping die bij jouw wensen past!

Bezienswaardigheden in Nijmegen

Als je gaat kamperen bij Nijmegen, hoef je je geen zorgen te maken over of er wel genoeg te doen en te zien is. Lees gauw verder voor de mooiste bezienswaardigheden in Nijmegen en omstreken:

Het Valkhof

Dit is een mooi park op een kleine heuvel aan de rivier de Waal. Hier stond eerder een burcht, omdat het een zeer strategische plek was. Daarvan zijn alleen de Barbarossa-ruïne en de Nicolaaskapel nog over. Vanaf de Kapel heb je een prachtig uitzicht over de rivier.

Museum Het Valkhof

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit museum naast het hierboven genoemde park. Het museum is gewijd aan archeologie en kunst. Er is een enorme verzameling van Romeinse stukken te zien die hier zijn opgegraven. De collectie moderne kunst is ook erg de moeite waard.

Natuurmuseum Nijmegen

In dit museum krijg je informatie over de natuur in de omgeving van Nijmegen, zoals het rivierengebied en de dieren die er leven. Je hebt hier tentoonstellingen en je kunt excursies doen.

Sint-Stevenskerk

Deze mooie kerk staat op een heuvel en lijkt daardoor nog groter dan dat hij al is. De kerk stamt uit de 13e eeuw en is sindsdien vaak verbouwd en gerestaureerd. Bekijk vooral de middeleeuwse muurschildering en de graftombe van Catherina van Bourbon.

Kronenburgerpark

Dit is een prachtig 19e-eeuws stadspark. Het park heeft een Engelse stijl en heeft hoogteverschillen, wat het extra charme geeft. Bekijk de volière, de kruittoren en de stadsmuur.

Boek nu je kampeervakantie!

Of je nu een camping zoekt voor je tent of voor een camperplek, of je nu kiest voor kamperen bij de stad of in de natuur, bij Nijmegen kan het allemaal! Kijk snel bij ons grote aanbod en boek je vakantie!