Campings bij Arnhem

CAMPINGS BIJ ARNHEM

Je bent van plan om op vakantie te gaan naar een camping bij Arnhem? Goede keus! Arnhem is een erg mooie en bruisende stad. Hier kun je goed terecht als je van winkelen houdt, want het aanbod is erg groot. Ook voor lekker eten hoef je hier niet lang te zoeken. Maar ga ook vooral een keer de stad uit, want de omgeving buiten de stad is erg mooi. Je zit hier namelijk op de Veluwe, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Lees meer 

Kamperen bij Arnhem

Een camping bij Arnhem staat garant voor een gezellige en veelzijdige vakantie. Ga lekker fietsen en wandelen in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hier kijk je je ogen uit vanwege de mooie natuur. Ook een dagje winkelen in de stad zelf, is zeker aan te raden, want er zitten veel leuke winkels. Ga ook eens een dagje naar Nijmegen, waar ook veel mooie dingen te zien zijn, zoals de bekende stadparken en museum Valkhof.

Soorten campings bij Arnhem

Arnhem heeft een groot aanbod van campings, met name vanwege het mooie gebied rond de stad. Als je een natuurliefhebber bent, dan is het leuk om voor een rustige natuurcamping te kiezen. Er zijn ook minicampings. Wil je het boerenleven ervaren, dan is een boerencamping uiteraard erg leuk. Als je wat meer luxe wilt, kun je ook een grotere camping met een zwembad uitzoeken. Als je je kampeervakantie wil omtoveren naar een stedentrip, dan kies je het beste een camping in de buurt van de stad. Ga bijvoorbeeld naar de stadscamping, zodat je snel in het centrum staat. Er zijn ook campings met camperplaatsen. Neem eens een kijkje bij ons aanbod en boek!

Vijf dingen om te doen als je in Arnhem bent

Als je naar een camping in de buurt van Arnhem gaat, hoeft er van verveling zeker geen sprake te zijn. Ga naar het museum of ga lekker wandelen in de natuur of langs één van de rivieren. We hebben de leukste uitstapjes voor je opgezocht:

Burgers’ Zoo

Dit is een prachtige dierentuin ten noorden van Arnhem en het is zeker de moeite waard om hier een dag door te brengen als je hier in de buurt op vakantie bent. Het park is onderverdeeld in verschillende thema’s. Bewonder bijvoorbeeld de wondere wereld van de oceaan in de prachtige aquaria en breng een bezoek aan de pinguïns en de tijgers.

Het Kröller-Müller Museum

Op nog geen half uur rijden van Arnhem vind je dit veelzijdige museum. Hier hangt de op één na grootste collectie ter wereld van schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh. Daarnaast zijn hier werken van onder andere Picasso en Mondriaan te bewonderen. In de beeldentuin staan zo’n 160 sculpturen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Dit prachtige natuurgebied moet je zeker bezoeken als je in Arnhem bent. Het gebied bestaat uit vennen, heide, stuifzand en bossen. Dit is een mooi gebied om te fietsen en te wandelen. Ga ook zeker naar het bezoekerscentrum, waar je onder andere kunt zien hoe indrukwekkend de natuur is bij zonsondergang en zonsopkomst.

Nederlands Openluchtmuseum

Hier kun je zien hoe Nederland er vroeger uitzag en hoe de mensen leefden. Bekijk de huizen en molens van vroeger. En hoe deden ze eigenlijk de was toen er geen wasmachines waren? Dit is een leuke manier om kinderen te laten zien hoe het er vroeger aan toe ging.

De historische kelders

Deze kelders onder de stad zijn allemaal met elkaar verbonden. Laat je hier rondleiden en maak een reis door de geschiedenis van Arnhem. Er worden ook vaak exposities gehouden.

Boek nu je kampeervakantie!

Arnhem is echt een goede keus als je wilt gaan kamperen. Wat is er nou leuker dan een camping in de natuur terwijl je ook binnen korte tijd in de stad kunt zijn? Wil jij ook een kampeervakantie combineren met een stedentrip? Boek dan nu je camping bij Arnhem!