Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kastelenroute langs de Loire

Kastelenroute langs de Loire

De Loirestreek in Frankrijk staat bekend om de schitterende kastelen die er te vinden zijn. Het is de ideale locatie voor een heerlijke vakantie. Hier vind je alles wat je nodig hebt om helemaal tot rust te komen: natuur, cultuur en vooral veel ruimte!

Erop uit in de Loirestreek

Ga je binnenkort naar dit mooie stukje Frankrijk toe? Dan zijn er diverse manieren om hier wat rond te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld van camping naar camping gaan en daarbij een aantal van de beroemdste kastelen aandoen. Met de fiets door de Loirevallei toeren is een prima idee. Je kunt gewoon met de fiets op de TGV stappen en dan verder naar de Loirestreek reizen. Ook met de auto kun je de omgeving echter prima ontdekken. Zie je het niet zitten om zelf in het buitenland te rijden? Dan is het openbaar vervoer een prima optie. Soms zijn de wacht- en reistijden wat langer, maar het is de moeite meer dan waard.

De mooiste Loire-kastelen voor je op een rij

Natuurlijk kun je ervoor kiezen een bezoek te brengen aan kleinere en minder bekende kastelen in de regio. Dat is perfect wanneer je zelf wat rondtoert en ineens een prachtig kasteeltje tegenkomt. Maar er zijn een aantal kastelen die je ook beslist niet mag missen. Wij hebben de drie mooiste kastelen in de Loirestreek voor je op een rij gezet.

1. Kasteel van Amboise

Dit kasteel is het toonbeeld van gotiek en renaissance. Het is gebouwd op een rots en torent mooi boven de stad uit. Vanuit dit kasteel heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Al in de 11e eeuw stond er een kasteel op deze plaats. Het kasteel dat je nu ziet, stamt echter vooral uit de 15e eeuw. Bovendien is dit nog maar een klein stukje van het gebouw dat er oorspronkelijk stond. Ten tijde van de Franse Revolutie werd namelijk een groot deel van het kasteel verwoest. Desalniettemin is het bouwwerk zeker indrukwekkend te noemen.

2. Kasteel van Chambord

Een kasteel dat bijna nog helemaal in zijn oude glorie te zien is, dat is het kasteel van Chambord. Dit bouwwerk heeft maar liefst 365 torens. Bovendien zijn er ook nog veel schoorstenen op geplaatst, zodat het dak van dit kasteel er zeer imposant uitziet. Wist je dat je er maar liefst 440 vertrekken vindt? In de zomermaanden kun je hier ’s avonds genieten van een schitterend lichtspektakel. Ga dan ook zeker in de maanden juni tot september naar het kasteel van Chambord.

3. Kasteel van Chenonceau

Wist je dat het kasteel van Chenonceau een cadeautje van Henri II was aan zijn maîtresse? Het kasteel ligt eigenlijk niet aan de Loire, maar aan de Cher, die heel vlakbij ligt. Het kasteel heeft een heel intieme sfeer. Vooral de balzaal is heel bijzonder, deze ligt namelijk in het gedeelte van het kasteel dat als een brug over het water loopt.

Kies een camping in de Loirestreek en bezoek de mooie kastelen!