Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Spa

Deze stad kent iedereen van naam, vanwege de bronnen en het mineraalwater dat hier vandaan komt. De stad was van oudsher voor de elite en heeft daardoor nog steeds een chique uitstraling. Men kwam hier vroeger voor de kuuroorden en het bronwater en dat is nu nog steeds zo. De sfeer is hier erg aangenaam en dat maakt ook dat dit zo’n fijne vakantiebestemming is. Meer lezen
Campings bij Spa
6 Campings

Waarom kamperen bij Spa ook voor jou geweldig is

Spa is een prachtige stad en je komt hier overal de geschiedenis van de kuuroorden tegen. Je kunt de stad verkennen en de prachtige gebouwen bewonderen en je kunt natuurlijk ook proeven van de verschillende bronnen die hier zijn. Wil je even helemaal niks aan je hoofd? Ga dan ontspannen in de Thermen van Spa waar je gebruik kunt maken van veel sauna’s en thermale baden. Of ga wandelen in het bijzondere natuurgebied de Hoge Venen. Een vakantie op een camping in Spa betekent dat je helemaal ontspannen weer terug naar huis gaat.

Ons aanbod van campings bij Spa

Je bent hier in de Ardennen, wat natuurlijk een prachtige omgeving is om te kamperen. Je zit hier midden in de natuur en toch ook dichtbij de stad. Dat is toch een ideale combinatie? Vanwege de mooie natuur zijn hier veel kleine natuurcampings te vinden. Maar ook als je liever een wat grotere camping hebt met wat meer luxe, ben je hier op de juiste plek. Een camping bij Spa geeft jou pas écht dat heerlijke vakantiegevoel! Boek dus jouw favoriete camping. Waar wacht je nog op?

Bekijk alle campings in België

Dingen de je echt moet doen als je bij Spa gaat kamperen

Spa is natuurlijk bekend van de kuuroorden. Dat is zeker iets wat je moet gaan bezoeken als je hier kampeert. Er zijn echter ook nog andere leuke dingen te bezoeken. We hebben hieronder vast een selectie voor je gemaakt.

Het circuit van Francorchamps

Als je bij Spa op de camping staat, kan je dit circuit natuurlijk niet overslaan. Het staat bekend als een van de mooiste circuits ter wereld vanwege de heuvelachtige omgeving. Het circuit bestaat al vanaf 1950 en er worden hier nog altijd veel wedstrijden gereden.

Het oude kuurhuis

Dit was het eerste kuuroord van de stad. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en aan dit pand kan je goed zien hoe chic de stad toen was. Hier gingen de rijken naartoe voor het heilzame bronwater van Spa.

Thermen van Spa

Als je in Spa bent, ontkom je haast niet aan een bezoek aan de Thermen. Na een bezoek aan het centrum, kun je hier helemaal tot rust komen in één van de vele baden en sauna’s. Vanaf de Thermen kijk je heel mooi uit over de stad.

De bronnen

De zeven bronnen van Spa liggen verspreid door de stad. Het is zeer de moeite waard om de bronnen te bezoeken omdat ze mooie bouwwerken hebben gekregen in de loop der tijd. Natuurlijk kan je het water ook proeven.

De Sint-Remacluskerk

Deze mooie kerk is gebouwd in 1885 en bestaat geheel uit granietsteen. Hij is gebouwd in de Rijn-romaanse stijl en heeft twee indrukwekkende torens. Er worden hier regelmatig orgelconcerten gehouden.

Boek jouw kampeervakantie bij Spa!

Zoals je hebt kunnen lezen, is Spa een prachtige stad in een al zo even prachtige omgeving. Met een camping in Spa kun je de plank absoluut niet misslaan. Wil jij ook helemaal ontspannen terugkomen van vakantie? Het kan echt als je op vakantie gaat naar Spa. Boek dus nu je kampeervakantie!