Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Jura zoeken

Wie aan de Zwitserse bergen denkt, denkt waarschijnlijk aan de Alpen. Waar je echter minstens zoveel plezier kunt beleven, is in de Jura. Dit berggebied loopt door Zwitserland, Duitsland en Frankrijk heen en is de voorloper van de Alpen. Daarnaast is er veel ruimte voor water. Een camping in de Jura boek je daarom bij voorkeur aan het meer. Zo zijn alle voorwaarden aanwezig voor een actieve vakantie! Meer lezen
Campings in Jura zoeken
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

In eigen taal

Campings in de Jura zijn er in heel veel verschillende soorten. Dat komt bijvoorbeeld omdat er zoveel culturen en talen door elkaar leven. Daarom is het gemakkelijk om een camping in de Jura met een Nederlandse eigenaar te vinden. Ook deze zijn er op meerdere plekken. Vaak bijvoorbeeld ook met zwembad. Dit is natuurlijk vooral ook lekker in de zomermaanden wanneer het warm is. Zo kan je er in de zomer een lekkere frisse duik nemen na een dag op pad!

Soorten campings in de Jura

Wanneer je kijkt naar de mogelijkheden, dan vind je zowel grote als kleine campings in de Jura. Wat daarbij vooral opvalt is de grote hoeveelheid natuurcampings die er te vinden zijn. Dit is ook goed te verklaren. De grote steden zijn wat verder weg terwijl de bergen en de meren vlakbij zijn. De natuurliefhebber zal zich nu eenmaal in dit kanton snel op zijn plek voelen. Pak daarom je wandelschoenen of je tourfiets in als je op reis gaat. Een kampeervakantie in de Jura is altijd een goed idee!

Interessante bezienswaardigheden nabij de Jura

Natuurlijk is het interessant om de bergen die er in de omgeving te vinden zijn te beklimmen, te voet of met de fiets. Er is natuurlijk wel nog veel meer te doen in het gebied. Dat is erg interessant, maar waar moet je dan zijn?

Creux de Van

Niet direct in de bergen, maar wel in de natuur is de Creux de Van, een natuurgebied in de vorm van een amfitheater.

Le Locle

Le Locle is één van de steden in de Zwitserse Jura die op de erfgoedlijst van UNESCO staan. Een bezoek waard dus!

Fort de Joux

Ooit een kasteel, daarna een fort, nu vooral heel interessant om te bezoeken als liefhebber.

In de natuur

Wie het gebergte van de Jura in trekt doet dat vooral om de natuur te kunnen vertoeven. Een camping in de Jura aan het meer is bijvoorbeeld altijd wel in trek. Al zijn er ook voldoende mogelijkheden om de rivier de Ain te volgen. Welke keuze je ook maakt, je kunt er altijd zeker van zijn dat je gedurende je verblijf meer en meer ontspannen raakt. Daar is vakantie natuurlijk in de eerste plaats voor bedoeld!

Alle rust om je heen

Zoals de Jura zelf de kleine variant van de Alpen is, zo kan je ook een kleine camping in de Jura zien als een rustigere en kleinere variant van een echte Zwitserse kampeervakantie. Het is er minder toeristisch en je kunt er dus in alle rust van de ruimte om je heen genieten. Eigenlijk heb je dus niets meer nodig. Boek daarom nu direct een vakantie naar de Jura!