Campings in Luzern zoeken

CAMPINGS IN LUZERN ZOEKEN

Luzern ligt letterlijk centraal in Zwitserland. Gelegen aan mooie rivieren en met uitzicht op de Zwitserse Alpen is er waarschijnlijk geen stad te vinden die meer recht doet aan waar Zwitserland voor staat dan deze. Ben je klaar voor een mooie tocht door de streek? Of blijf je liever in het mooie stadscentrum hangen? Boek een camping in Luzern en je kunt het allemaal zelf gaan meemaken! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Luzern

Stad of natuur

Het grote voordeel van de verschillende campings in Luzern is dat ze meerdere doelgroepen kunnen bedienen. Liefhebbers van stedentrips zitten hier goed. Boek echter een camping bij Luzern slechts enkele kilometers verderop en je hebt de ideale uitvalsbasis voor een wandel- of fietsvakantie gevonden. Wat heeft jouw voorkeur?

Wil je een camping die gelegen is aan de Vierwaldstättersee, ook wel bekend als het Meer van Luzern, Verblijf je liever langs de rivier de Reuss, of wil je aan de voet van de Alpenreuzen Pilatus en Rigi boeken?

Bezienswaardigheden Luzern

De bergen en het water zijn natuurlijk niet de enige aantrekkelijke kanten van Luzern. Er is ook voldoende te beleven in en om de stad. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende bezienswaardigheden:

Kapellbrücke

Deze brug uit de eerste helft van de veertiende eeuw is de oudste overdekte brug van Europa.

Hofkirche

Nog ouder is de Hofkirche. Deze stamt origineel uit 735. Al is de huidige kerk in 1633 gebouwd.

Löwendenkmal

Het beeldhouwwerk Löwendenkmal staat in Luzern ter herinnering aan de honderden gesneuvelde Zwitserse soldaten tijdens een slag in de Franse Revolutie.

Ook nabij Luzern gelegen

Naast de stad Luzern zelf is er nog van alles in de omgeving te vinden waar je grote interesse in zou kunnen hebben. Vanaf campings in Luzern Zwitserland ontdekken is natuurlijk geen gek idee omdat het zo centraal gelegen is. Vrijwel alle andere grote steden van het land zijn daardoor bereikbaar.

Denk bijvoorbeeld aan reisjes naar Bazel, Zürich of Bern. Ook al deze steden hebben immers van alles te bieden en zijn gemakkelijk te bereiken per trein, bus of met het eigen vervoer. Zo kan je moeiteloos een vakantie in Zwitserland vullen!

Soorten campings in Luzern

Zoals je al hebt kunnen ontdekken is de omgeving van Luzern zeer divers. Daardoor spreekt het voor zich dat de campings in Luzern ook zeer verschillend zijn. Je vindt er bijvoorbeeld mooie campings gelegen aan het water, zoals de Camping Vierwaldsträttersee. Zoals je er ook campings aan de overzijde van het meer tegen de bergen vindt.

Ook populair is het natuurlijk om campings te nemen die tegen de stad zelf aan liggen en zo eigenlijk van je kampeertrip tegelijkertijd ook een stedentrip te maken. Je kunt dan volop genieten van al het moois dat de stad je te bieden heeft, maar toch vrij leven en slapen op een gezellige camping.

Een groot voordeel van de campings bij Luzern is dat ze vrijwel allemaal geschikt zijn voor het gehele gezin. Er is dus weinig wat jou tegen hoeft te houden. Boek daarom nu direct een camping in Luzern!