Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Ticino zoeken

In het kanton Ticino waan je je in Italië, ook al ben je nog altijd midden in Zwitserland. In dit kanton is Italiaans de voertaal en zijn ook nog veel gebruiken, tradities en andere kenmerken uit de tijden dat dit gebied nog tot de Italiaanse steden toe behoorde bewaard gebleven. Een camping in Ticino boeken belooft een bijzondere ervaring. Natuur is een belangrijke factor in Ticino. Je vindt er veel bossen en gewassen, dat samen bijna driekwart van het landschap vult. Daarnaast vind je er de grote meren van Maggiore en Lugano. Alsof dat nog niet genoeg is kan je ook de bergen nog in vanaf campings in Ticino! Lees meer
Campings in Ticino zoeken
1 campings
1 campings

Plaatsen in Ticino

Bezienswaardigheden in Ticino

Heb je in Ticino een camping gekozen, dan doe je dat vooral voor de natuur. Maar er is natuurlijk ook nog heel veel meer te vinden, zoals:

Kastelen van Bellinzona

Bellinzona is de hoofdstad van het kanton. De oude verdedigingswerken en kastelen zijn mooi bewaard gebleven.

Stadscentrum Lugano

De andere grote stad in dit kanton is Lugano, zoals veel Zwitserse steden bezit ook deze stad zijn oude centrum nog.

Bekijk alle campings aan het meer van Lugano

Monte Bré

Geen gebied in Zwitserland kan zonder bergtop van waaruit een mooi uitzicht te verkrijgen is.

Campings in Ticino

De campings in Ticino zijn om verschillende redenen populair. Hoewel ook hier een alpenklimaat heerst, is het er wel milder dan elders in het land. Daardoor is het dus ook in de zomers gezellig en comfortabel. Tegelijkertijd zijn zowel de natuur als de steden altijd dichtbij. Bovendien ligt Italië net aan de andere kant van de bergen, dus ook een uitstapje naar De Laars past prima in je vakantieplannen.

Het kanton Ticino

Ticino is het meest zuidelijke kanton van Zwitserland en wordt aan drie kanten omsloten door Italië, er wordt ook Italiaans gesproken. Ook kan je er een typisch Italiaanse zonvakantie aan één van de meren houden. Toch is het in veel opzichten een echt Zwitsers gebied. Dat merk je wanneer je de bergen in trekt. In de steden merk je dat de beide culturen samenkomen. Je kunt er lekker eten en volop genieten!

Wat is er te doen

Wie in Ticino een camping uitzoekt kan naast de bezienswaardigheden in de steden ook allerlei outdoor-activiteiten beoefenen. Denk aan:

Varen

De waterrijke gebieden rond de meren van Maggiore en Lugano maken dat dit gebied altijd erg in trek is bij watersportliefhebbers, waarbij varen de voorkeur geniet.

Fietsen

Door de bossen en over de heuvels en bergen kan je in dit milde klimaat dat toch alpenachtig is prima de fiets pakken!

Wandelen

Wat je kunt doen op de fiets kan je ook doen te voet. Ook liefhebbers van de wandelvakanties komen al jaren op campings in Ticino

Boek direct een camping in Ticino

Of je nu van cultuur en architectuur houdt, of je gaat er liever op uit, campings in Ticino zijn altijd een goede uitvalsbasis. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wat meer in het buitengebied voor een natuurcamping te gaan.

Anderzijds zijn er ook fijne gezinscampings te vinden langs de randen van de grotere plaatsen als Bellinzona en Lugano. Daardoor kan elk lid van het gezin met groot plezier in Zwitserland bijkomen van de druk van alle dag. Alleen al daarom boek je nu direct een camping in Ticino!