Campings zoeken aan het Luganomeer

CAMPINGS ZOEKEN AAN HET LUGANOMEER

Het meer van Lugano ligt op de grens van Italië met Zwitserland. Omdat het Lago Maggiore en het Comomeer dichtbij liggen, wordt hij nogal eens over het hoofd gezien. Jammer, want een vakantie op een camping aan het meer van Lugano is meer dan de moeite waard. Het is er heerlijk vertoeven in het mediterrane klimaat. Lees meer 

Het is je nu vanwege de ligging misschien moeilijk voor te stellen, maar aan dit helderblauwe meer staan zelfs palmbomen! Ook citrusbomen kom je hier vaak tegen. Zie jij jezelf al onder een palmboom aan je cocktail nippen? Te midden van het Alpenlandschap nog wel! Vind nu joúw camping aan dit bijzondere Italiaanse meer en ga een unieke vakantie tegemoet!

Soorten campings aan het meer van Lugano

Een kampeervakantie aan het Luganomeer is vooral geschikt voor de vakantiegangers die van rust en natuur houden. Er zijn veel toeristen die hier graag komen met hun gezinnen. Aan familiecampings heb je hier dan ook geen tekort. Stel je eens voor wat een onbekommerde vakantie je kunt vieren zo aan het water, omgeven door niets anders dan beeldschone natuur.

Maar er bestaat natuurlijk meer dan alleen maar familiecampings. Neem een kijkje in ons aanbod en ontdek welke mogelijkheden er allemaal bestaan. Of je nu liever vakantie viert op een grote of een kleine camping, bij ons vind je het. Bovendien zijn de meeste campings voorzien van een zwembad. Zodat je ook eens een duik in de achtertuin kunt nemen.

Bekijk alle campings aan één van de Italiaanse meren

Bezienswaardigheden rond het meer

Het meer van Lugano is vernoemd naar het grootste dorp dat hieraan gelegen is, het Zwitserse Lugano. Alle reden dus om een uitstapje over de grens te maken en deze te bezoeken. Behalve dat kun je ook naar:

Porlezza

Pittoresk dorpje waar je elke zaterdag je inkopen kunt doen op de lokale markt.

Menaggio

Eet je lunch in een traditioneel Italiaans restaurant en drink je koffie op een van de gezellige pleintjes die het dorp rijk is.

Milaan

Maar vergeet ook een dagtrip naar de modestad niet! Vanaf je camping aan het Luganomeer bereik je hem in een uurtje.

Voor de actieve vakantiegangers

Wandelaars en fietsers opgelet! Dit is een ideale plek om je hobby te beoefenen. Rond het meer zijn verschillende routes uitgezet. Fietsen en wandelen kun je hier naar hartenlust. Zorg wel voor een goede conditie, wandelen kan hier soms best een uitdaging zijn! Maar je wordt na je klim getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Op het water worden natuurlijk ook sporten uitgeoefend, zoals zeilen en surfen. Maar ook ontspannen varen met een bootje behoort tot de mogelijkheden.  

Een ander stukje Italië

De campings rond het meer van Lugano zullen bijdragen aan een compleet ontspannen vakantie voor jou en je medereizigers. Of dat nu je ouders, vrienden, kinderen of andere familieleden zijn. Een verblijf aan het Luganomeer laat je proeven van een Italië dat je nog nooit eerder hebt gezien.

Bekijk alle campings in Italië

Benieuwd geworden? Wij hebben een breed aanbod van diverse accommodaties. We zijn er zeker van dat jouw kampeervakantie hiermee een succes gaat worden!