Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Wallis zoeken

Wallis, bij veel mensen ook wel bekend als Valais, is de plek waar je in de winter komt voor de sneeuw en in de zomer voor de zon. Met de hoge alpen, maar ook de Rhône vallei is het namelijk zowel het natste, witste als droogste gebied van Zwitserland ineen. Het kanton is dus geschikt voor elk type vakantie. Er is dus genoeg reden om een camping in Wallis uit te zoeken! Meer lezen
Campings in Wallis zoeken
2 Campings
2 Campings

Berg en dal

Campings in Wallis in Zwitserland zijn er bijvoorbeeld in de vorm van natuurcampings. Die natuur kan echter in het gehele kanton nogal flink verschillen. Wil je bergen in? Dat kan! Blijf je liever op de grond in het Rhône dal? Dan is ook dat geen probleem. Zo kan je altijd voor de ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie kiezen.

Ben je liever wat dichter in de buurt van de dorpen en steden, maar wil je toch van alles kunnen doen? Dan kan je bijvoorbeeld een camping in Wallis, met zwembad kiezen, in de buurt van bijvoorbeeld Sion.

Bekijk alle campings in Zwitserland

Bezienswaardigheden Wallis

Natuurlijk brengt het wandelen en fietsen door de bergen en het dal veel plezier. Dat neemt niet weg dat je misschien ook nog wel wat andere leuke dingen wilt doen als je toch in de omgeving bent. Die zijn er dan ook in overvloed, bijvoorbeeld:

Gornergatt Bahn

Deze spoorweg is de hoogste van heel Europa. Binnen driekwartier brengt de trein je tien kilometer omhoog.

Church of St. Peter

De naam van deze kerk klinkt wel erg Engels voor een Zwitsers bouwwerk. Dat kan kloppen wat het is de beroemde Engelse kerk van Zermatt.

Hinterdorf

In de bergen ligt Hinterdorf, een houten dorp dat tussen de zestiende en achttiende eeuw werd gebouwd.

In de winter

Wallis is bij veel vakantiegangers ook onder een andere naam bekend. Het gaat dan om de naam Valais. Als je een liefhebber bent gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Dit is namelijk een goed bezocht skigebied. Dus ook in de winter zijn de campings in Zwitserland in Wallis goed bezet.

Je kunt dan bijvoorbeeld je latten onder binden om de Matterhorn te bedwingen. Deze berg staat op vele lijstjes van skiliefhebbers. Ook de Kleine Matterhorn en een aantal andere Bernese en Pennine Alpen staan hoog genoteerd.

Bekijk alle wintercampings in Europa

Soorten campings in Wallis

Omdat de campings in Wallis zowel in de zomer als in de winter iets te doen kunnen hebben, is het aanbod zeer divers. In de zomer kan je er bijvoorbeeld ook gemakkelijk met jouw tent terecht. In de winter is het vaak een beter idee om gewoon een caravan ter plekke te huren. De goed aangeschreven camping Arolla is hier een voorbeeld van.

In de zomer kan je echter bijvoorbeeld ook campings aan de meren kiezen. Je kunt dan direct het strand op of in een bootje stappen. Ook zijn er in de zomer een aantal leuke campings in de natuur of bij de boer te vinden.

Het grootste voordeel van campings in Wallis is dat het over het algemeen allemaal gezinscampings zijn. Dit betekent dus ook dat er zonder zorgen geboekt kan worden. Wacht dus niet langer en boekt direct een leuke camping!