Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Het hele jaar door kamperen op de wintercamping

Een wintercamping is niet zo zeldzaam als je misschien denkt. Het klopt inderdaad dat de meeste campings in de wintermaanden hun poorten sluiten. Van halverwege oktober tot april kun je op veel campings niet terecht. De tijd wordt gebruikt voor onderhoud en om de camping klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Maar er zijn ook echte wintercampings, zowel in Nederland als in andere Europese landen. Dit zijn onder andere wintersportcampings in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Maar ook in Nederland kun je winterkamperen. Niet om te wintersporten uiteraard, maar er kunnen andere redenen zijn waarom je in de winter op ene camping wilt verblijven.
Het hele jaar door kamperen op de wintercamping
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

De wintercamping voor als je tijdelijk geen huis hebt

De wintercamping is ideaal als je voor een paar weken geen huis hebt. Deze situatie kan zich voordoen als je je huis hebt verkocht maar nog niet de beschikking hebt over een nieuw onderkomen. Dan kun je de tijd overbruggen door je te vestigen voor een aantal weken op een wintercamping in één van de Nederlandse provincies. Je vindt wintercampings in heel Nederland, van Groningen tot Limburg en van Drenthe tot Zeeland. Het is in Nederland niet toegestaan om permanent op een camping te wonen. Soms worden er controles uitgevoerd om na te gaan of er sprake is van permanente bewoning. Je kunt dit probleem omzeilen door een aantal keren van camping te wisselen. Op veel wintercampings kun je een stacaravan huren voor meer comfort dan in een camper. Je hebt in een royale stacaravan meer ruimte en vaak ook de beschikking over eigen sanitair.

Voorzieningen op wintercampings

Wintercampings hebben vaak een groter aantal plaatsen voor campers. In en camper zit je immers een stuk comfortabeler dan in een tent of gewone caravan waar je vaak ook gebruik moet maken van een voortent om genoeg ruimte te hebben. Kamperen in een gewone tent is in de winter eigenlijk niet te doen omdat het simpelweg meestal te koud is. Ook de vochtigheid kan ervoor zorgen dat je gezondheidsklachten krijgt. Een wintercamping heeft vaak de beschikking over meer overdekte ruimtes zoals een restaurant of een binnenzwembad. Dit om te compenseren dat het voor buitenactiviteiten meestal te koud is. Een bekend fenomeen als het gaat om wintercampings zijn de wintersportcampings. Wil je gaan skiën in de bergen tijdens je wintervakantie dan kun je hiervoor terecht op wintersportcampings die dicht bij de meest populaire skipistes zijn gevestigd.

Een wintercamping reserveren via Campings.nl

Wil je in de wintermaanden gaan kamperen dan kun je bij Campings.nl een plaats reserveren op een gezellige wintercamping. Wanneer je je vakantie wilt combineren met wintersport, kies je natuurlijk een camping van waar de pistes en langlaufloipes goed bereikbaar zijn. Ook de overige voorzieningen op de wintercampings staan vermeld in de beschrijving. Je kunt zodra je jouw ideale camping hebt gevonden direct reserveren. Wil je logeren op een camping in een populair wintersportgebied en ook nog tijdens de kerst- of krokusvakantie dan is het aan te raden om vroeg te reserveren.