Campings zoeken op de Brioni-eilanden

CAMPINGS ZOEKEN OP DE BRIONI-EILANDEN

De Brioni-eilanden of Brionische eilanden (in het Kroatisch Brijuni) liggen voor de westkust van de streek Istrië in Kroatië tussen de steden Rovinj en Pula. De eilanden groep bestaat uit twee grote eilanden, Veliki Brioni en Mali Brioni, en twaalf kleine eilanden. Samen vormen ze het Nationaal Park Brijuni. De eilanden zijn bereikbaar met de boot vanaf Fažana. Het natuurschoon op deze eilanden heeft een grote aantrekkingskracht. Zo kwam de Weense adel (incusief de keizerlijke familie) begin 20e eeuw al graag op de eilanden. Het stond toen bekend als deel van de Oostenrijkse Riviera tot aan de Eerste Wereldoorlog. Ook daarna was het nog in trek, de Joegoslavische president Josip Broz Tito maakte van de eilanden zijn zomerresidentie. Vele staatshoofden en filmsterren bezochten hem, zoals Elizabeth Taylor, Richard Burton, Sophia Loren en Gina Lollobrigida. De buitenlandse staatshoofden brachten vaak als gescgenk exotische dieren mee. Daaruit is het safaripark op Veliki Brijun ontstaan. Lees meer 

Kamperen op de Brioni-eilanden

Op de eilanden zelf is geen camping, wel een aantal hotels. Maar niet getreurd, op het vasteland van Kroatië zijn genoeg campings te vinden. Vandaar is het maar een kwartiertje met de veerboot naar het reservaat. Er zijn campings in en bij de stad Pula, de dichtsbijzijnde grote stad. Zoals bijvoorbeeld Camping Brioni. Het ligt aan zee aan een lang kiezelstrand van wel 1500 meter met uitzicht op de Brioni-eilanden. Het heeft ruime staanplaatsen, maar ook huisjes en een jeugdhostel. De campingplaatsen staan aan zee of onder Mediterraanse vegetatie. Er is een á la carte restaurant op het terrein, maar ook bars en beachbars. Kortom, je komt er niets tekort! Voor actievelingen is het ideaal, want je kunt er allerlei watersporten beoefenen en (leren) duiken.

Bezienswaardigheden op de eilanden

Waarom moet je echt naar de Brijuni-eilanden komen? Er zijn verschillende redenen op te noemen. 

Veli Brijun-excursie

Met deze excursie maak je een rondrit op het eiland met een treintje, zodat je alles kunt zien op het eiland. Je bezoekt de resten van een Romeinse villa, het safaripark, het archeologische museum in de Citadel uit de 16e eeuw en de kerk van St. Germania met muurschilderingen. De overtocht met de boot is bij de prijs inbegrepen. 

Fiets huren

Wil je liever zelf op pad, dan kun je fietsen huren op de eilanden. Zo kom je makkelijk op het hele eiland. 

Dinosporen

Verspreid over het eiland zijn voetstappen van dinosauriërs gevonden, meer dan tweehonderd maar liefst! De flora en fauna van de eilanden zijn buitengewoon. Niet alleen op de eilanden, maar ook in het water rondom de eilanden. Er leven veel zeedieren die beschermd zijn en bijna nergens anders voorkomen.

Boek nu een camping!

Als je een fan bent van prachtige natuur en witte stranden, dan moet je naar de Kroatische Brioni-eilanden komen. Daar vind je alles wat je wenst! Er zijn fijne campings in de buurt en je bent zo met de veerboot op de eilanden. Ook als je op de camping blijft, kun je je super vermaken. Twijfel niet langer en boek nu!