Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste plekken in Kroatië

De mooiste plekken in Kroatië

Kroatië is al jarenlang een van de Europese bestemming die gestaag aan populariteit winnen. Kroatië biedt alles voor de moderne vakantieganger: eilanden, stranden, een uitgestrekte kust. De sfeer is authentiek en het toerisme is nog niet tot alle steden en dorpen doorgedrongen. Heerlijk om hier een aantal weken door te brengen en je culturele horizon te verbreden. Als vakantieland heeft Kroatië alles in huis om je verblijf te promoveren tot een topvakantie. Ga gerust luieren op een van de vele stranden, maar vergeet niet om het land te verkennen, het is te mooi om je te beperken tot de stranden. We laten je alvast kennismaken met de meest interessante bezienswaardigheden en de mooiste plekken in Kroatië.

Zlatni Rat

Het paradijselijke strand Zlatni Rat is een van de mooiste gebieden aan de Kroatische kust en tegelijkertijd het meest representatieve panorama van Bol. Het werd gecreëerd door afzettingen van fijne steentjes als bezinksel rond het onderwaterrif, en spreidde zich uit tot 500 meter zeewaarts. Het uiterste puntje van de Zlatni Rat verandert voortdurend van vorm door de invloed van winden, golven en zeestromingen, waardoor het er steeds anders uitziet. Deze locatie is een beschermd natuurgebied en een favoriete plek voor surfers en kite-surfers over de hele wereld. Het strand van Zlatni Rat ligt op slechts 2 km van Bol. Het strand is goed bereikbaar per auto. Ben je wat sportievelr aangelegd, maak dan een wandeling langs de zee. In een kleine 20 minuten ben je dan op het strand. Tijdens de zomermaanden gaat er elk half uur een kleine toeristentreintje naar het strand, evenals toeristenboten die vertrekken vanuit de haven van Bol.

Tip: het strand is een kiezelstrand, vergeet vooral niet je slippers of zwemschoenen mee te nemen.

Bekijk alle campings aan het strand in Kroatië

Plitvice meren

Het National Park Plitvice meren is een absolute must-see. Plitvice is een verzameling van 16 natuurlijke meren. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn adembenemende uitzichten, zijn fauna en de unieke turquoise wateren. De rivier Korana is bijvoorbeeld een ideale setting voor een kampeervakantie. Er zijn diverse blokhutten op autocamp korana waar je kunt overnachten. Ben je rasechte natuurliefhebber dan mag je dit uiteraard niet overslaan.

Bekijk alle campings aan de Plitvice meren

kroatie

Amfitheater

Kroatië staat bol van de historische bezienswaardigheden. Je vakantie kun je dus perfect combineren met een bezoek aan een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die het land te bieden heeft: het Amfitheater. Waar vroeger gladiatoren streden om de hoogste eer, daar worden er nu verschillende festivals gehouden. De stad Pula staat dan ook bekend om de gezellige sfeer. De kans dat de naam Pula je bekend in de oren klinkt is niet geheel onlogisch, hier wordt jaarlijks een van de grotere filmfestivals georganiseerd: het Pula Filmfestival.

Stiniva strand

Het strand van Stiniva ligt op het eiland Vis in het zuiden van Kroatië. Het is een prachtig verborgen strand op het zuidelijke deel van het eiland. Omgeven door hoge kliffen, bevindt een deel van dit fantastische kiezelstrand zich altijd in de schaduw, verstoppen voor de hete middagzon is dan ook geen enkel probleem. Houd er wel rekening mee dat je er verstandig aan doet om een parasol of strandstoelen mee te nemen, deze zijn niet te huur op het strand. Het strand is ongeveer 35 meter lang met kleine kiezels en een volkomen heldere zee. Deze adembenemende baai is te bereiken per boot of te voet. Er worden verschillende excursies georganiseerd vanuit de nabij gelegen stad Vis. De stad en de streek op eigen gelegenheid ontdekken is natuurlijk nog beter. Kies bijvoorbeeld voor de wandelroute die begint op het smalle steile pad dat loopt vanaf het gehucht Žužeca. Het duurt ongeveer 15 minuten om de baai en het strand te bereiken. Je kunt ook een boot huren in de stad Vis en dit strand bezoeken.

Dubrovnik

De kans is groot dat de naam Dubrovnik bekend in de oren klinkt, dit deel van Kroatië speelde een belangrijke rol in de Balkan oorlog. De tijden zijn veranderd. Dubrovnik is opgebouwd en toeristen weten de stad weer te vinden en te waarderen. De ‘Parel van de Adriatische Zee‘ is te mooi om over te slaan. De kans is groot dat je, als je de stad eenmaal hebt bezocht, spijt hebt dat je vakantie niet langer duurt.

Bekijk alle campings in Dubrovnik