Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kroatië als vakantiebestemming

Kroatië als vakantiebestemming

Druk op zoek naar je vakantiebestemming? Genoeg van Frankrijk, de Ardennen of Spanje? Laat je verrassen door Oost-Europa! Wat dacht je van Kroatië... Dit Zuid-Europese Balkanschiereiland grenst aan de Adriatische Zee en is zich langzaam aan het ontwikkelen tot nummer 1 vakantieland van Europa.

Geschiedenis

Een rijke geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat Kroatië word bewoond door verschillende bevolkingsgroepen: Kroaten, Serviërs, Bosniakken, Albanezen, Hongaren en zelfs Italianen. Deze bevolking is verantwoordelijk voor de vele kastelen, kloosters, kathedralen en musea die Kroatië kent. Stuk voor stuk vertellen zij iets over de geschiedenis van het land dat voorheen deel uitmaakte van Joegoslavië.

Cultuur

De diverse bevolking heeft ervoor gezorgd dat Kroatië een rijke hoeveelheid aan culturele invloeden kent. Zo heeft Kroatië een heerlijke wijncultuur. Bezoek dus één van de vele wijnboerderijen op het platteland of proef wijnen in de hoofdstad Zagreb. En vergeet de Kroatische bieren en likeuren niet!  

Natuur

Van lange stranden, waar je heerlijk van de Mediterrane zon kunt genieten, tot prachtige watervallen en groene uitgestrekte bossen. Kroatië heeft natuurliefhebbers veel te bieden. Huur een auto om het diverse landschap te verkennen en maak van Kroatië jouw favoriete vakantiebestemming.

Muziek

Ook op het gebied van muziek is Kroatië the place to be. Ieder jaar word het beroemde Dimensions Festival er georganiseerd. De top van de elektronische muziekscene weet ieder jaar weer zijn weg te vinden naar de Kroatische kust.Auteur: Bo