Campings in Zagreb zoeken

CAMPINGS IN ZAGREB ZOEKEN

Zagreb ken je misschien als een grote stad in Europa. Het is immers de hoofdstad van Kroatië. Het gebied rondom Zagreb is echter flink groter. Het is één van de vele regio’s van het land. Je kunt hier dus ook veel meer beleven dan stadse avonturen alleen. Dit geldt zeker wanneer je een camping in Kroatië boekt. Je kunt dan onder andere aan de Sava-rivier terechtkomen. Bovendien kan je ook de bergen zien als je goed kijkt. Zo blijkt dus al snel dat het gebied je veel meer te bieden heeft dan je misschien gedacht had. Bovendien is er voor de toeristen van alles te doen, dus campings in Zagreb zijn altijd van een goed niveau. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Zagreb

Kamperen in Zagreb als ultieme cross-over

Een camping in Zagreb in Kroatië boeken is eigenlijk de garantie voor de ultieme cross-over. Je kunt dan immers zowel een citytrip als een vakantie in de natuur beleven. Dat maakt deze regio ook zo anders ten opzichte van heel veel andere bestemmingen in Zuid-Europa. De meeste toeristen kiezen of voor het één door een grote stad te bezoeken, of voor het ander door ver weg midden in de natuur te gaan zitten. Juist rondom Zagreb is dit heel anders. De streek is bovendien sterk in opkomst, dus er is alle reden om er ook naartoe te trekken. Bedenk je daarbij ook dat het in het noorden van het land ligt, dus het is nog met je eigen vervoer te bereiken ook.

Bekijk alle campings in Kroatië

Verschillende soorten campings in Zagreb

Ga je in Zagreb op de camping staan, bedenk je dan eerst welk type camping je eigenlijk zoekt. Net buiten de stad vind je al snel een mooie kleine natuurcamping waar je de rust kunt vinden. Dit zijn campings met slechts een beperkt aantal plaatsen. Je kunt dan lekker wandelen of fietsen en alles even helemaal van je af laten glijden. Heb je echter kinderen en ga je dus met het gezin op vakantie? Dan kan je misschien beter kijken naar een leuke kindercamping of familiecamping die ook in deze streek te vinden zijn. Een leuke kampeerplaats met een zwembad, een speeltuin en altijd wat te doen kan een garantie voor een leuke tijd zijn.

Glamping in Zagreb

Omdat je vlakbij de grote stad zit en dit toch net wat andere mensen aantrekt, is het ook goed mogelijk om heel luxe te kamperen in Zagreb. De camping in Zagreb kan bijvoorbeeld een glamping zijn. Dit is de moderne vorm van kamperen die snel populair geworden is. Je gaat dan bijvoorbeeld niet met je eigen camper, maar kiest voor een hele luxe plaats in een hippe safaritent of een mooie, grote yurt. De tenten zijn van alle gemakken voorzien, tot en met een keuken en badkamer aan toe. Bovendien heb je er de ruimte en de mogelijkheden om gewoon even te internetten wanneer je daar bijvoorbeeld zin in hebt. De glampings zijn campings in Zagreb die alle luxe bieden die je je kan wensen.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Zagreb

In Zagreb op de camping staan is dus een garantie voor een prima vakantie. Al is het dan natuurlijk wel slim om daar ook alles voor in het werk te stellen. Een lijstje met dingen die je in ieder geval gedaan moet hebben vind je hier. 

Het Ban Jelacic plein

De leukste bezienswaardigheden vind je natuurlijk in de stad Zagreb zelf. Begin je ontdekkingstocht midden in de stad op het Ban Jelacic plein. Dit plein is zo’n drie eeuwen oud en is al die tijd al het centrum van de stad geweest. Dit is ook goed terug te zien. Als je je ogen langs de verschillende gebouwen laat glijden, dan zal je heel veel verschillende soorten architectuur uit verschillende periodes ontdekken. Zo maak je letterlijk een reis door de tijd. 

Museum van de naïeve kunst

Wat is dat eigenlijk, naïeve kunst? Als je je dat afvraagt, dan is je vakantie op de camping in Zagreb het perfecte moment om dat eens uit te vinden. In de stad vind je namelijk een heel museum vol met deze kunst die afwijkt van wat je misschien denkt bij kunst. Daardoor kan je door elk werk weer opnieuw verrast worden. Zelfs wanneer je geen echte liefhebber bent. 

Sint Stefanus kathedraal

Kerken en kathedralen bezoeken is eigenlijk altijd wel een must als je in een stad met een lange traditie komt. In Zagreb betekent dat, dat de Sint Stefanus kathedraal bovenaan je lijstje moet staan. De kathedraal in gotische stijl werd in 1880 deels verwoest door een aardbeving, maar is daarna weer volledig hersteld. Vooral de ongelijke torens zijn bijzonder. 

Maksimir Park

Een dagje luieren in het park, dat gaat er ook altijd wel in. In Zagreb doe je dat aan één van de meertjes van het Maksimir Park, het grootste park van de regio. 

Museum of broken relationships

Het museum dat zich geheel richt op de verbroken liefde staat bekend als één van de meest bijzondere moderne musea van de wereld. Het heeft er zelfs prijzen voor mogen ontvangen. Het onderwerp wijkt dan ook af van wat je gewend bent van musea, maar het spreekt iedereen aan.

Reserveer een mooie camping in Zagreb via Campings.nl

Ben je enthousiast geraakt over een vakantie in Zagreb? Dan kan je nu direct een mooie camping in deze regio boeken. Je kunt er de rust vinden, maar bent ook gemakkelijk en snel in de grote stad. Alle reden om het een kans te geven dus. Wees er wel tijdig bij, Kroatië als vakantieland is populair en Zagreb is daar geen uitzondering op.